Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Εντυπωσιακή στιγμή της καταστροφής ενός HSV-2 με C-802 (vid.)

Ταχύπλοο καταμαράν μεταγωγικό πλοίο των ΗΑΕ έπληξαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς με πύραυλο C-802 τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι Houthi στην Ερυθρά θάλασσα ανοικτά της πόλης Mokha. Πρόκειται για το πρώην αμερικανικό καταμαράν HSV-2 Swift το οποίο τον Ιούλιο του 2015 πωλήθηκε στην εταιρεία UAE National Marine Dredging Company και έκτοτε χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις του Στρατού των ΗΑΕ στην Υεμένη.

ΠΗΓΗ: http://www.viadiplomacy.gr/

Το συγκεκριμένο πλοίο χρησιμοποιήθηκε το Καλοκαίρι του 2015 για την μεταφορά των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων της Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που τα ΗΑΕ ανέπτυξαν στην Υεμένη.

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Masirah, το πλοίο επλήγη από κατευθυνόμενο πύραυλο ανοικτά της πόλης Mokha και καταστράφηκε. Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν το πλοίο μετέφερε την ώρα που χτυπήθηκε προσωπικό ή στρατιωτικό υλικό. Το πλήρωμά του αποτελείτο από 35 άτομα ενώ μπορούσε να μεταφέρει 107 στρατιώτες.

Το καταμαράν HSV-2 Swift έχει μήκος 98 μέτρα πλάτος 27 μέτρα εκτόπισμα 1695 τόνους μπορεί να
επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβους και να διατηρήσει σταθερή ταχύτητα πλεύσης 30 κόμβους.

Η εμβέλεια του είναι 3.500 ναυτικά μίλια και μπορεί να μεταφέρει φορτίο συνολικού βάρους 615 τόνους. Το πλοίο υπηρέτησε στο Αμερικανικό Ναυτικό υπό καθεστώς ενοικίασης μεταξύ 2003-2013 και αμέσως μετά επιστράφηκε στην εταιρεία που το ναυπήγησε την Incat στην Τασμανία της Αυστραλίας.

Η εταιρεία αφού ολοκλήρωσε σειρά εργασιών επισκευής και αναβάθμισης των δυνατοτήτων του πλοίου το πούλησε τελικά στην UAE National Marine Dredging Company η οποία αξιοποίησε άμεσα το πλοίο στις επιχειρήσεις στην Υεμένη το Καλοκαίρι του 2015.

Ο πύραυλος C-802 είναι κινεζικής κατασκευής και αποτελούσε μέρος του οπλοστασίου του Ναυτικού της Υεμένης. Μετά την έναρξη του πολέμου αριθμός πυραύλων αυτού του τύπου μεταφέρθηκαν από τα πλοία σε εκτοξευτές επί οχημάτων και χρησιμοποιούνται από τους Houthi ως επάκτια πυραυλικά αντιπλοϊκά συστήματα.

Το κινεζικό βλήμα έχει εμβέλεια 120 χλμ και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 165 κιλών. Ο βασικός αισθητήρας του βλήματος είναι ένα ενεργό ραντάρ το οποίο ενεργοποιείται στην τελική φάση της πτήσης.

Το πλοίο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε, αποτελώντας την δεύτερη απώλεια του πολέμου της Αραβικής συμμαχίας κατά των Houthi στην Υεμένη μετά την καταστροφή ενός πλοίου της Σ. Αραβίας στα στενά του Bab-el-Mandeb το 2015.



το είδα

Σχόλιο από Οι μάσκες πέφτουν:


Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα πολέμου, την γενοκτονία ενός περήφανου κι αδέσποτου λαού, από το Αραβικό Νάτο (Αραβική συμμαχία αναφέρεται στην ανάρτηση) στην Υεμένη και που γι' αυτή την "καθημερινότητα" κανείς δεν μιλά... --->>  ΕΔΩ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »