ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Συρία: ο Συνασπισμός καταστρέφει τις γέφυρες του Ντέιρ αλ-Ζορ για να προστατέψει το Ντάες/Daech ενώπιον της προέλασης του κυβερνητικού στρατού

Réseau International (France)

Η Ουάσιγκτον καταστρέφει τις γέφυρες του Ντέιρ αλ-Ζορ για να εμποδίσει την προέλαση του Συριακού Αραβικού στρατού προς αυτή την πόλη που βρίσκεται στον Ευφράτη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατέχεται από το Ντάες/Daech.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ντάες/Daech υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών βομβάρδισε τη περάσμενη Πέμπτη τη γέφυρα της πόλης αλ-Ασαρά, ένα προάστιο ανατολικά του Ντέιρ αλ-Ζορ. Η γέφυρα καταστράφηκε από αυτή την αεροπορική επιδρομή. Την Τετάρτη, ο διεθνής συνασπισμός είχε βομβαρδίσει τη γέφυρα της πόλης Mayadin.

Ο στόχος των ΗΠΑ είναι να απομονώσουν τις πόλεις και τα χωριά γύρω από το Ντέιρ αλ-Ζορ, προκειμένου να αποτραπεί η προέλαση των μονάδων του Συριακού Αραβικού στρατού σε
αυτή την πόλη.
 Ο Διεθνής Συνασπισμός καταστρέφει συστηματικά τις γέφυρες του Ντέιρ αλ-Ζορ. © Tasnim


Η γέφυρα της Αλ-Ασαρά ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς δρόμους επικοινωνίας της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ μεταξύ των δύο οχθών του Ευφράτη.


Τοπικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η γέφυρα της αλ-Ασαρά καταστράφηκε τη νύκτα της  Τετάρτης προς Πέμπτη. Είναι η τρίτη γέφυρα της πόλης, μεταξύ των δύο οχθών του Ευφράτη, που βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε από τον Συνασπισμό.


Τις τελευταίες ημέρες, τα αεροπλάνα της διεθνούς συμμαχίας βομβάρδισαν και κατάστρεψαν συστηματικά τις γέφυρες της επαρχίας: τις γέφυρες του Mayadin και του BouKamal (στα ανατολικά προάστια), αλλά και τη κρεμαστή γέφυρα, τη γέφυρα Siyassiah και τη γέφυρα Qanamatμέσα στην πόλη του Ντέιρ αλ-Ζορ.


Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 4.10.2016Διαβάστε περισσότερα στο http://reseauinternational.net/syrie-la-coalition-detruit-les-ponts-de-deir-ez-zor-pour-proteger-daech-face-a-la-progression-de-larmee/# hGkRGpbt8EOP0srC.99

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ