Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Πολιτική ορθότις του θανάτου… Αμφιφυλόφιλος ο γιος του Σούπερμαν!

 

Ο Τζόναθαν Κεντ, ο γιος του Σούπερμαν Κλαρκ Κεντ και της δημοσιογράφου Λόις Λέιν, εμφανίζεται στις σελίδες της DC Comics ως αμφιφυλόφιλος. Ο Τζον Κεντ, γνωστός ως «ο Υπεράνθρωπος της Γης», θα εμφανιστεί στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, «Superman: Son of Kal-El #5», ως πρωταγωνιστής σε μια ερωτική σχέση με τον δημοσιογράφο Τζέι Νακαμούρα με τον οποίο ανταλλάσσει ένα φιλί στο στόμα.

Η απόφαση να βγει ο σούπερ ήρωας που φοράει τον μανδύα του Man of Steel ως αμφιφυλόφιλος είναι ένα τρανό παράδειγμα της πρωτοβουλίας των εκδοτών κόμικ να επεκτείνουν το εύρος της εκπροσώπησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις σελίδες τους. Άλλοι σημαντικοί χαρακτήρες που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι οι Batwoman, Harley Quinn και Alan Scott (Green Lantern) και ο Iceman της Marvel, η America Chavez (γνωστή και ως Miss America) και o Northstar, ένας από τους πρώτους ανοιχτά γκέι χαρακτήρες κόμικς, όταν κυκλοφόρησε το 1992.

«Πάντα έλεγα ότι

όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τον εαυτό τους στους ήρωες αυτούς. Είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros μοιράζονται αυτήν την ιδέα», δήλωσε ο Τομ Τέιλορ, ο κειμενογράφος του «Superman: Son of Kal-El #5». «Το σύμβολο του Σούπερμαν ήταν πάντα το ιδεώδες για την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς», πρόσθεσε. Στο τεύχος, ο γιος του Σούπερμαν, ο Τζον Κεντ, αφού ολοκληρώσει την αποστολή του να σώσει τον κόσμο θα βρει την αγάπη στο πρόσωπο του Τζέι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

το είδα


Εμετός! Η Αριστερά θα παρουσιάζει τον Σούπερμαν στα παιδιά ως ομοφυλόφιλο, ακτιβιστή της κλιματικής αλλαγής και προστάτη των μεταναστών


Ο Σούπερμαν αποκαλύφθηκε ως αμφιφυλόφιλος σε ένα νέο “ταξίδι αυτογνωσίας”, όπως αποκάλυψε η DC Comics τη Δευτέρα, σύμφωνα με το IGN.

Ο 17χρονος γιος του Κλαρκ Κεντ, Τζόναθαν (Jon) Κεντ, είναι ένας αμφιφυλόφιλος υπερήρωας που θα πολεμάει τις πυρκαγιές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και θα διαμαρτύρεται για την απέλαση των μεταναστών.

“Κατά τη διάρκεια των χρόνων σε αυτή τη βιομηχανία, μάλλον δεν θα σας εκπλήξει να ακούσετε ότι έχουν απορριφθεί queer χαρακτήρες και ιστορίες. Ένιωθα ότι απογοήτευα τους ανθρώπους που αγαπούσα κάθε φορά που συνέβαινε αυτό” λέει ο συγγραφέας Tom Taylor στο IGN. “Αλλά σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πολύ διαφορετικό και πολύ πιο ευπρόσδεκτο μέρος από ό,τι πριν από δέκα ή ακόμα και πέντε χρόνια. Όταν μου ζήτησαν να γράψω έναν νέο Superman με ένα νέο #1 για το σύμπαν της DC, ήξερα ότι η αντικατάσταση του Clark με έναν άλλο στρέιτ λευκό σωτήρα θα μπορούσε να είναι μια πραγματική ευκαιρία που χάθηκε. Πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες και ότι όλοι αξίζουν να βλέπουν τον εαυτό τους στους ήρωές τους. Σήμερα, ο Σούπερμαν, ο ισχυρότερος υπερήρωας στον πλανήτη, αποκαλύπτει την διαφορετικη σεξουαλικη του ταυτοτητα”.

ανέφερε το IGN:

Η βιομηχανία κόμικς έχει εργαστεί για την αύξηση της εκπροσώπησης των LGBTQ+ τα τελευταία χρόνια και η DC κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός το 2021. Το IGN μπορεί να αποκαλύψει αποκλειστικά ότι ο σημερινός Superman, Jon Kent, θα αποκαλύψει ότι είναι bisexual στο επερχόμενο Superman: Son of Kal-El #5.

Οι θαυμαστές της σειράς πιθανότατα δεν θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι ο Jon μπαίνει σε σχέση με τον Jay Nakamura, έναν χακτιβιστή που έχει ως είδωλο τη μητέρα του Jon, τη Lois, και έχει ήδη δώσει χείρα βοηθείας στον νέο του φίλο. Και όπως δείχνει αυτή η εικόνα, οι δύο φίλοι θα γίνουν κάτι περισσότερο όταν μοιραστούν το πρώτο τους φιλί στο τεύχος #5:
“Είναι μεγάλη υπόθεση να το κάνουμε με τον Jon Kent ως Superman”, προσθέτει ο καλλιτέχνης John Timms. “Καθώς είδαμε τον Jon να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας, θα είναι ενδιαφέρον να τον δούμε όχι μόνο να προσπαθεί να βρει τον εαυτό του ως άτομο αλλά και ως παγκόσμιος σούπερ ήρωας μέσα στην πολύπλοκη ατμόσφαιρα της σύγχρονης ζωής. Από την άλλη πλευρά, ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα θεωρηθεί μεγάλη υπόθεση στο μέλλον. Θα μπορούσατε να φανταστείτε πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί στο μέλλον όταν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο θα είναι μέλος της LGBT κοινότητας. Τόσα πολλά πράγματα βρίσκονται στον ορίζοντα και πέρα από αυτόν”.

Δεδομένων των δημοσιογραφικών τάσεων του Jay, υπάρχουν σίγουρα συγκρίσεις μεταξύ αυτής της σχέσης και της κλασικής δυναμικής των Lois Lane/Clark Kent. Ωστόσο, ο Taylor τονίζει ότι ο Jay παίζει έναν πολύ διαφορετικό και πιο ενεργό ρόλο στον κόσμο του Superman.

Πηγή: TGP

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »