Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Η επίθεση του τρανσεξουαλισμού στην ελευθερία μας. Τα παιδιά και η Δημοκρατία σε κίνδυνο

Ο τρανσεξουαλισμός έχει αναδειχθεί σε μια από τις ιδεολογίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εποχή μας. Και υπονομεύει μακροχρόνιες πολιτισμικές παραδοχές σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι άνδρας ή γυναίκα.

Ο τρανσεξουαλισμός έχει αναδειχθεί σε μια από τις ιδεολογίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εποχή μας. Διαμορφώνει τη συμπεριφορά και τη σκέψη των ανθρώπων επιδιώκοντας έναν συγκεκριμένο πολιτικό στόχο – τη διάβρωση της σημασίας του βιολογικού φύλου. Και υπονομεύει μακροχρόνιες πολιτισμικές παραδοχές σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι άνδρας ή γυναίκα.

Πάνω απ’ όλα, είναι μια μισαλλόδοξη, καταναγκαστική δύναμη – και έχει αγκαλιαστεί πλήρως από τις πολιτικές και πολιτιστικές ελίτ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο είδαμε πρόσφατα τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Keir Starmer να επικρίνει έναν από τους βουλευτές του επειδή τόλμησε να πει ότι “μόνο οι γυναίκες έχουν τράχηλο”. Και είδαμε επίσης τη συναρχηγό του Κόμματος των Πρασίνων Carla Denyer να καταδικάζει μια

ομάδα για τα δικαιώματα των γκέι και λεσβιών επειδή επέκρινε τις ιδέες των τρανς, αποκαλώντας την “ομάδα μίσους”.

Ακόμη και μέλη του Συντηρητικού Κόμματος είναι πλέον εκφραστές της τρανς ιδεολογίας. Πράγματι, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Κάρι Τζόνσον, χρησιμοποίησε τη μοναδική εμφάνισή της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος για να παροτρύνει τους συντρόφους της Συντηρητικούς να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων – μια ελάχιστα συγκαλυμμένη επίπληξη σε όσους στο κόμμα ανησυχούν για τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου τους. Είναι σαφές ότι ο τρανσεξουαλισμός είναι η νέα ορθοδοξία μεταξύ των μελών της πολιτικής τάξης.

Για τις πολιτιστικές μας ελίτ, ο τρανσεξουαλισμός συναγωνίζεται με τον περιβαλλοντισμό ως ο σκοπός του 21ου αιώνα. Όπως σημειώνει ο κοινωνιολόγος Michael Biggs, “το κίνημα των τρανσέξουαλ έχει μεταμορφώσει τα πολιτιστικά πρότυπα και τους κοινωνικούς θεσμούς με ταχύτητα που κόβει την ανάσα”.

Η ευκολία και η προθυμία με την οποία προωθήθηκε η τρανς ταυτότητα και καταρρίφθηκαν οι συμβατικές διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών εξέπληξε ακόμη και τους τρανς ακτιβιστές. Ένας Αμερικανός καθηγητής νομικής που συμπαθεί τον τρανσεξουαλισμό έγραψε για την “εκπληκτική ταχύτητα” με την οποία “οι μη δυαδικές ταυτότητες φύλου έχουν περάσει από την αφάνεια στην εξέχουσα θέση στην αμερικανική δημόσια ζωή”, αναφέροντας ως απόδειξη την αυξανόμενη αποδοχή των “ουδέτερων αντωνυμιών φύλου όπως “αυτοί, αυτές και οι δικές τους””, τις “τουαλέτες όλων των φύλων” και τον “αυξανόμενο αριθμό των αμερικανικών δικαιοδοσιών… που αναγνωρίζουν μια τρίτη κατηγορία φύλου” (1).

Το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένα μέρη της βόρειας Ευρώπης δεν έχουν αποδειχθεί λιγότερο φιλόξενα για τον τρανσεξουαλισμό – και αυτά, επίσης, έχουν καλωσορίσει τη δραματική εννοιολογική αναθεώρηση της σχέσης μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ο αυτοπροσδιορισμός του φύλου έχει πλέον φαινομενικά υπερισχύσει των μακροχρόνιων συμβάσεων. Ένας βιολογικός άνδρας μπορεί πλέον να ταυτοποιηθεί ως γυναίκα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε γυναικείες τουαλέτες, καταφύγια ή φυλακές. Ακόμα και ιδρύματα που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά για κορίτσια, όπως οι προσκοπίνες, είναι τώρα ανοιχτά σε αγόρια που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες. Στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας, οι τρανσέξουαλ ασθενείς μπορούν να επιλέξουν να νοσηλευτούν είτε σε ανδρικούς είτε σε γυναικείους θαλάμους.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που σε πολλούς τομείς της ζωής σήμερα, τα όρια μεταξύ άνδρα και γυναίκας εμφανίζονται όλο και περισσότερο παράνομα. Στο βαθμό που εξακολουθεί να υπάρχει, παρουσιάζεται ως τεχνητό, ακόμη και καταπιεστικό. Και όσοι επιλέγουν να το υπερβούν, εξυμνούνται από τα μέσα ενημέρωσης ως γενναία και εμπνευσμένα πρότυπα.

Ο τρανσέξουαλ κάνει την εμφάνισή του στα πιο απίθανα μέρη. Απορρίπτοντας τις μακροχρόνιες επιστημονικές παραδοχές, τόσο το Nature όσο και το Scientific American “αρνήθηκαν ότι υπάρχουν σαφή κριτήρια για την ταξινόμηση των ανθρώπων ως ανδρών και γυναικών” (2). Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος έχει επίσης προσχωρήσει στη γραμμή. Στον οδηγό της για τη “γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς”, συμβουλεύει τα μέλη της να χρησιμοποιούν τον όρο “έγκυες” αντί για “έγκυες γυναίκες”. Μόλις πρόσφατα το έγκριτο ιατρικό περιοδικό Lancet αποφάσισε να αποκαλεί τις γυναίκες “σώματα με κόλπους”. Φαίνεται ότι, ακόμη και στον επιστημονικό, ιατρικό τομέα, η βιολογική πραγματικότητα θυσιάζεται στο βωμό της ιδεολογίας των τρανσέξουαλ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο τρανσεξουαλισμός έχει επίσης αγκαλιαστεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μια διαφήμιση για τη βρετανική τράπεζα HSBC ανακοινώνει ότι “το φύλο είναι πολύ ρευστό για σύνορα”. Σύμφωνα με το συνοδευτικό διαφημιστικό υλικό της HSBC, οι πελάτες της μπορούν πλέον να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 τίτλους φύλου, όπως “Ind”, “Misc” και “Sai”.

Η προθυμία της HSBC να μεταμορφώσει τη γλώσσα μπορεί να μοιάζει με μια ακίνδυνη άσκηση γλωσσικής ευαισθησίας προς τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι γνωστοί ως Mx ή Ser. Αλλά είναι μια από τις πολλές προσπάθειες επιβολής ενός λεξιλογίου που αμφισβητεί όχι μόνο τις πανάρχαιες γλωσσικές νόρμες αλλά και τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από αυτές. Όπως προειδοποίησε ο George Orwell, η ανάληψη του ελέγχου της γλώσσας και ο επαναπροσδιορισμός της σημασίας των λέξεων είναι το πρώτο βήμα που κάνουν όσοι επιδιώκουν να ελέγξουν τις σκέψεις των ανθρώπων.

Πολιτικές ελευθερίες σε κίνδυνο

Αυτή η εμμονή με τις λέξεις δεν αποτελεί έκπληξη. Οι ιδεολογίες που επιδιώκουν να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων για την επιδίωξη ενός πολιτικού στόχου οδηγούνται αναπόφευκτα στην αστυνόμευση της γλώσσας. Όσο γελοίο και αν είναι κάποιο από το νέο λεξιλόγιο και τις αντωνυμίες, οι υποστηρικτές του τρανσεξουαλισμού είναι θανάσιμα σοβαροί – θέλουν όλοι να βλέπουν την κοινωνική πραγματικότητα όπως αυτοί, μέσα από το πρίσμα του τρανσεξουαλισμού.

Σε πολλά μέρη της Βόρειας Αμερικής, η αστυνόμευση της γλώσσας που σχετίζεται με το φύλο υποστηρίζεται από επίσημες και ανεπίσημες κυρώσεις. Οδηγίες που εκδόθηκαν το 2015 από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι οι εργοδότες και οι ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν σκόπιμα λάθος αντωνυμίες με τους μη δυαδικούς υπαλλήλους ή ενοικιαστές τους μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 250.000 δολάρια. Το 2018, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν ενέκρινε νομοσχέδιο που υποσχόταν να τιμωρεί τους επαγγελματίες υγείας που “εσκεμμένα και επανειλημμένα” αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τις προτιμώμενες αντωνυμίες ενός ασθενούς.

Ένα δικαστήριο στον Καναδά αποφάνθηκε πρόσφατα ότι η άρνηση χρήσης των σωστών αντωνυμιών κάποιου παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά του. Όπως το έθεσε ο επικεφαλής του δικαστηρίου, “ειδικά για τα τρανς, μη δυαδικά ή άλλα μη-ισοφυλόφιλα άτομα, η χρήση των σωστών αντωνυμιών επικυρώνει και επιβεβαιώνει ότι είναι ένα άτομο που αξίζει εξίσου σεβασμό και αξιοπρέπεια”.

Στην πραγματικότητα, η απόφαση του δικαστηρίου μετατρέπει την απαίτηση του ατόμου να επικυρώνεται και να αναγνωρίζεται από τους άλλους η επιλεγμένη ταυτότητά του σε ιερό νομικό κανόνα. Αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση τόσο την ελευθερία της έκφρασης όσο και την ελευθερία της σκέψης. Απαιτεί σιωπηρά ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποδέχονται τον κόσμο όχι όπως τον βλέπουν οι ίδιοι – που αποτελείται από άνδρες και γυναίκες – αλλά όπως τον βλέπουν οι τρανς ιδεολόγοι – που αποτελείται από αυτοπροσδιοριζόμενα, ρευστά ως προς το φύλο άτομα. Πρόκειται για μια προσπάθεια ελέγχου του τρόπου σκέψης των ανθρώπων. Όπως το έθεσε ο Όργουελ στο Δεκαεννιά ογδόντα τέσσερα: “Το Κόμμα σας είπε να απορρίψετε τις αποδείξεις των ματιών και των αυτιών σας. Ήταν η τελευταία, η πιο ουσιαστική εντολή τους.

Οι τρανς ακτιβιστές έχουν κερδίσει τη συμπάθεια και την υποστήριξη υποστηρίζοντας ότι η καταπίεσή τους είναι παρόμοια με την ιστορική καταπίεση των μαύρων. Η υπόθεση των δικαιωμάτων των τρανς παρουσιάζεται επομένως ως υπόθεση πολιτικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρανς ακτιβισμού είναι ότι, ενώ επιμένει στα πολιτικά δικαιώματα για όσους ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί, δεν έχει αναστολές να περιορίσει τα πολιτικά δικαιώματα των αντιπάλων – ιδίως την ελευθερία του λόγου τους.

Πράγματι, ο τρανσεξουαλισμός παρέχει το πλέον παραδειγματικό επιχείρημα για την υποτίμηση της ελευθερίας του λόγου. Ισχυρίζεται ότι όσοι ασκούν κριτική στον τρανσεξουαλισμό ή δεν χρησιμοποιούν το τρανς λεξιλόγιο, θέτουν υπό αμφισβήτηση την τρανς ταυτότητα. Με τον τρόπο αυτό, επομένως, προκαλούν ψυχολογικό πόνο και τραύμα στα τρανς άτομα. Αυτή η πεποίθηση ότι οποιαδήποτε απόκλιση από την τρανς ιδεολογία προκαλεί βλάβη στα τρανς άτομα βρίσκεται πίσω από την παράξενη αποχώρηση αυτή την εβδομάδα στο Netflix για το τελευταίο κωμικό αφιέρωμα του Dave Chappelle, στο οποίο κάνει αστεία για τα τρανς άτομα. Παρουσιάζοντας την κριτική ως αιτία θυματοποίησης και ψυχικής ασθένειας, οι τρανς ακτιβιστές είναι σε θέση να φιμώσουν τους αντιπάλους τους.
Η επίθεση των τρανς στην ελευθερία

trans 960x576 1

Για παράδειγμα, λίγοι ακαδημαϊκοί στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν δημόσια τη συνάδελφό τους, καθηγήτρια Kathleen Stock, ενώ οι τρανς ακτιβιστές τη συκοφαντούσαν, την εκφόβιζαν και της επιτίθονταν απλώς και μόνο επειδή ασκούσε κριτική στις τρανς ιδέες. Αν και πολλοί ακαδημαϊκοί δεν το παραδέχονται, φοβούνται να αμφισβητήσουν τον τρανσεξουαλισμό. Αυτή η τρομερή ικανότητα φίμωσης των επικριτών είναι μία από τις πιο ανησυχητικές πτυχές του τρανσεξουαλισμού.

Επίθεση στην ηθική κρίση

Ο τρανσεξουαλισμός δεν αρκείται στην απλή κατάργηση της διάκρισης μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Στοχεύει επίσης στην απαξίωση κάθε μορφής σκέψης που περιλαμβάνει δυαδικές διακρίσεις μεταξύ των πραγμάτων.

Λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Η πράξη της διττής διάκρισης, της διάκρισης μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών φαινομένων, είναι κεντρική για την ηθική σκέψη και τη διαμόρφωση ηθικών κρίσεων. Μας επιτρέπει να διακρίνουμε μεταξύ καλού και κακού ή σωστού και λάθους. Επομένως, η προσπάθεια υποτίμησης της χάραξης δυαδικών διακρίσεων δεν είναι μόνο μια επίθεση στη λογική, είναι επίσης μια επίθεση στην ικανότητά μας να ασκούμε ηθική κρίση.

Αυτή η αμφισβήτηση της σκέψης σε διακριτές, δυαδικές κατηγορίες υπήρξε, φυσικά, ιδιαίτερα επιθετική σε σχέση με την ταυτότητα και το φύλο. Οι υποστηρικτές του τρανσεξουαλισμού ισχυρίζονται ότι οι δυαδικές κατηγορίες φύλου και ταυτότητας παραβιάζουν και βλάπτουν όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται με δυαδικούς όρους.

Επιπλέον, η επίθεση στις δυαδικές κατηγορίες θέτει συχνά υπό αμφισβήτηση την ίδια την κανονικότητα. “Στη σύγχρονη κοινωνία, υπάρχει μια τεράστια παρανόηση ως προς το τι είναι φυσιολογικό και τι μη φυσιολογικό”, γράφει ένας blogger. ‘Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο τέτοιες κατηγορίες, το φυσιολογικό και το μη φυσιολογικό, είναι απλώς μια επιβεβαίωση αυτής της παρανόησης’. Ένας ψυχοθεραπευτής αμφισβητεί ακόμη και την εγκυρότητα της χρήσης του φυσιολογικού και του μη φυσιολογικού για να αναφερθούμε στις νοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις των ανθρώπων. ‘Είναι πραγματικό ερώτημα κατά πόσον αυτές οι λέξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν λογικά”, γράφει, ‘δεδομένου του τεράστιου φορτίου τους και των ενσωματωμένων προκαταλήψεών τους και της γενικής σύγχυσης που δημιουργούν’.

Ο τρανσεξουαλισμός επιμένει επίσης ότι η ίδια η ιδέα της κανονικότητας, και μάλιστα της κανονικότητας, αποτελεί απειλή για την τρανς ταυτότητα. Αυτή η επίθεση στην κανονικότητα θέτει σε κίνδυνο την κοινοτική ζωή. Αν η κοινωνία στερηθεί την ιδέα του φυσιολογικού και του μη φυσιολογικού, χάνει την ικανότητα να χαράζει μια γραμμή μεταξύ επιθυμητών και ανεπιθύμητων μορφών συμπεριφοράς.

Όπως υποστηρίζω στο Why Borders Matter, η σταυροφορία κατά της δυαδικής σκέψης καθοδηγείται κυρίως από την επιθυμία να καταργηθεί η ηθική κρίση. Δυστυχώς, ο μη επικριτισμός απολαμβάνει ήδη ευρεία θεσμική υποστήριξη στις δυτικές κοινωνίες. Πράγματι, η ραγδαία άνοδος του τρανσεξουαλισμού βασίζεται ακριβώς στην προϋπάρχουσα επικράτηση της μη-κριτικής σε υψηλές θέσεις.

Κρίση ταυτότητας στα παιδιά

Πολλοί επικριτές του τρανσεξουαλισμού έχουν εκφράσει δικαίως ανησυχίες σχετικά με τον επιβλαβή αντίκτυπό του στην κατάσταση και τα δικαιώματα των γυναικών. Αλλά αυτό ωχριά σε ασήμαντο βαθμό σε σύγκριση με τον αντίκτυπό του στα παιδιά.

Η παρουσία του τρανσεξουαλισμού στην εκπαίδευση ουσιαστικά αποξενώνει τα παιδιά από τα πρότυπα και τις αξίες της κοινότητάς τους. Αμφισβητεί την αντίληψη των ίδιων και της κοινότητάς τους για το τι είναι φυσιολογικό και τι μη φυσιολογικό. Αυτό τα αφοπλίζει ηθικά και τα οδηγεί στο να αισθάνονται μπερδεμένα για τη θέση τους στον κόσμο. Για τον τρανσεξουαλισμό αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Αντίθετα, είναι μια ευκαιρία για τη διαπαιδαγώγηση των νεαρών μυαλών, μια ευκαιρία να ειπωθεί στα παιδιά ότι το φύλο είναι μια επιλογή και ότι δεν υπάρχει καμία βιολογική δικαιολογία για ταυτότητες που βασίζονται στο φύλο. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, λοιπόν, τα παιδιά αποξενώνονται από τις πολιτιστικές παραδόσεις, τους κανόνες και τις παρακαταθήκες των κοινοτήτων τους. Και ως αποτέλεσμα, βυθίζονται σε κρίση ταυτότητας.

Ο τρανσέξουαλ παρουσιάζεται συχνά ως μοντερνος και κουλ. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα το cool στο να καταστρέφεις τις ζωές των παιδιών και να μειώνεις την ικανότητά τους να κάνουν τη μετάβαση στην ενηλικίωση. Πρόκειται για μια διαβρωτική κοσμοθεωρία που απειλεί την υγιή ανάπτυξη των νεότερων γενεών.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί θεσμοί έχουν πέσει στη μαγεία του τρανσεξουαλισμού είναι ένα σημάδι ότι η δυτική κοινωνία βρίσκεται σε σοβαρό πρόβλημα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι που είναι πραγματικά απωθημένοι από αυτή την ιδεολογία παραμένουν σιωπηλοί και φοβούνται να την καλέσουν. Αυτό αναδεικνύει την πρόκληση που θέτει ο τρανσεξουαλισμός σε όσους έχουν δεσμευτεί να υπερασπιστούν μια ελεύθερη και ανεκτική κοινωνία.

Γι’ αυτό να είστε προειδοποιημένοι. Αν δεν ελεγχθεί, η αυταρχική παρόρμηση που κινεί τον τρανσεξουαλισμό θα γίνει ακόμη πιο ανεξέλεγκτη – δεν πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο που θα εξαφανιστεί σύντομα. Και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής αντιπολίτευσης θα ενθαρρύνει μόνο την προέλασή του, ιδίως δεδομένης της υποστήριξης που λαμβάνει από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα ελίτ ιδρύματα και καταπιστεύματα.

Αυτό είναι σοβαρό. Όταν τόσοι πολλοί πολίτες αφήνουν τα στοιχεία των δικών τους ματιών και αυτιών να αναιρούνται από το τρανς δόγμα, η ίδια η δημοκρατία κινδυνεύει. Είμαστε αντιμέτωποι με μια επιλογή – να συναινέσουμε στον τρανσεξουαλισμό ή να ασκήσουμε τη δική μας ηθική κρίση και να τον αμφισβητήσουμε κατά μέτωπο. Πρέπει να κάνουμε το δεύτερο. Το μέλλον της κοινωνίας εξαρτάται από αυτό.

Πηγή: spiked-online.com

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »