Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

28 Οκτωβρίου 1940-2021: Από τον ναζισμό στον υγειοναζισμό

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

 Στον Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο του 2021, αυτοί που έμαθαν να λένε μόνο ΝΑΙ στις απαιτήσεις του υγειοναζιστικού καθεστώτος (υ)γ(ε)ιόρτασαν το ΟΧΙ του 1940.

Τα ΟΧΙ η Ελλάδα ξέρει να τα μετατρέπει σε ΝΑΙ (βλ. δημοψήφισμα Τσίπρα) αλλά και να τα γιορτάζει με ΝΑΙ (βλ. ευλαβική τήρηση των ψευδο-υγειονομικών μέτρων).

Επί Χίτλερ η λογοκρισία και η προπαγάνδα ήταν τα σημαντικότερα όπλα για την επιβολή του ολοκληρωτισμού. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα, στην εποχή της παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας.

Ας δούμε τι γράφει ο Εnzo Collotti στο βιβλίο του “Hitler i el Nazismo” (Ο Χίτλερ και ο Ναζισμός, μτφ.: Γ. Μυλωνάς, εκδ. Πεδίο, 2020) και ειδικότερα στην ενότητα με τίτλο “Λογοκρισία και προπαγάνδα” (σελ. 52):

Ενάντια στους εχθρούς του κράτους, το Ράιχ χρησιμοποίησε δραστικές μεθόδους (φτάνοντας ακόμα και στη γενοκτονία) και ενεργοποίησε έναν αστυνομικό μηχανισμό, εκχωρώντας του απεριόριστες εξουσίες. Ταυτόχρονα άσκησε αυστηρό έ λ ε γ χ ο και λ ο γ ο κ ρ ι σ ί α στα μέσα ενημέρωσης, στην πολιτιστική παραγωγή αλλά και στον καθημερινό βίο των ανθρώπων, στοχεύοντας στην τυφλή υ π α κ ο ή και στην π α θ η τ ι κ ο π ο ί η σ ή τους.

Μετά την άνοδό τους στην εξουσία, οι εθνικοσοσιαλιστές δεν άργησαν να καταστήσουν σαφή τη θέλησή τους για κ α τ α π ο λ έ μ η σ η των ε χ θ ρ ώ ν του κράτους που τους ταύτιζαν με τους εκπροσώπους του μπολσεβικισμού, του μαρξισμού και του εβραϊσμού. […]

Ο δρόμος είχε ανοίξει, πριν και από τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, για την εξουδετέρωση των πραγματικών ή υποτιθέμενων αντιπάλων του ναζισμού, με βάση την απλή υ π ο ψ ί α ότι θα μπορούσαν να διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες εναντίον του. Πάντως, τα μ έ τ ρ α που ελήφθησαν μετά τις 27 Φεβρουαρίου 1933 επέτρεψαν τη γενίκευση και τη συστηματοποίηση της δίωξης για π ρ ο λ η π τ ι κ ο ύ ς λόγους.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για να αντιληφθούμε ότι όλες οι κρίσιμες έννοιες που καταγράφονται στον ανωτέρω σχολιασμό του Έντσο Κολότι ταιριάζουν γάντι στη φιλοσοφία που διέπει τη διαχείριση της κορωνοϊκής πανδημίας:

Όποιος τολμά να αμφισβητήσει την δρακόντεια και, ταυτοχρόνως, παρανοϊκή υγειονομική πολιτική, ιδίως δε τα φαρμακευτικά της προϊόντα, λογοκρίνεται και δαιμονοποιείται ως ύποπτος εχθρός που πρέπει να καταπολεμηθεί και να διωχθεί προληπτικώς.

Αντιθέτως, καλός πολίτης είναι μόνο όποιος τηρεί στάση τυφλής υπακοής, λέγοντας ΝΑΙ χωρίς δεύτερη κουβέντα σε ό,τι του σερβίρει το Καθεστώς με τη βοήθεια των ελεγχόμενων Μέσων Μαζικού Ευνουχισμού.

Όπως το ναζιστικό, έτσι και το υγειο-ναζιστικό καθεστώς έχει φροντίσει να υποστηρίζεται από πρόθυμους σφουγγοκωλάριους, οι οποίοι, έχοντας αφομοιώσει την τεχνική της προπαγάνδας, που βασίζεται στην τεχνική της αντιστροφής, τολμούν και χλευάζουν ως φασίστες όσους αρνούνται να συνεργασθούν με το ολοκληρωτικό σύστημα! Όταν σε έναν κατ’ εξοχήν πνευματικό πόλεμο ο κατηγορούμενος κατηγορεί τον κατήγορο, προσπαθεί να αποκτήσει τακτικιστικό πλεονέκτημα, αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα. Γι’ αυτό, ο α ν ά π ο δ ο ς κόσμος είναι ο κόσμος της π ρ ο π α γ ά ν δ α ς, η οποία με τη σειρά της είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ο λ ο κ λ η ρ ω τ ι σ μ ο ύ.

Τα δικτατορικά καθεστώτα θέλουν κ ο π ά δ ι α που ακολουθούν κατά πόδας τον τ σ ο π ά ν η, όχι αμφισβητίες και σκεπτόμενους αντιρρησίες. Οι δικτάτορες ζουν και αναπνέουν από την υπάκουη αγέλη, ενώ τρέμουν τις αντι-δραστικές και δυνάμει επι-δραστικές μονάδες.

Πόσο μοιάζει η εποχή της Γερμανικής Κατοχής με τη σημερινή Υγειονομική Κατοχή! Όπως σήμερα, έτσι και τότε μιλούσαν για Νέα Τάξη Πραγμάτων, για Νέα Εποχή και για νέο άνθρωπο.

Στο κάτω μέρος ενός σκίτσου του Mjölnir (Hans Schweitzer, 1901-1980) που υμνεί τον ναζισμό (περιέχεται στο προαναφερθέν βιβλίο του Κολότι) αναγράφονται τα εξής:
Τ
ι “δεξιά”, τι “αριστερά”, παρωχημένες έννοιες!
Ο νέος άνθρωπος διαμορφώνει τη Νέα Εποχή.
(Was “Rechts”, was “Links”, veraltete Begriffe!
Ein neuer Mensch formt eine neue Zeit).

ΥΓ: Το φετινό ΟΧΙ του 1940 θα έπρεπε να το βροντοφωνάξουμε στα μούτρα όλων αυτών που μαγειρεύουν την Ελλάδα του 2040. Δηλαδή μια μη-Ελλάδα με “νέους ανθρώπους”, πάει να πει: μη-ανθρώπους – ή μήπως μετ-ανθρώπους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »