Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα ξεκινήσει το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης το 2022

 Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια παγκοσμίως για την εισαγωγή ενός Συστήματος Ψηφιακής Ταυτότητας και Κοινωνικής Πίστωσης και το τελευταίο έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο του 2022 σύμφωνα με δελτίο τύπου της κυβέρνησης του ΗΒ .


Τον Ιανουάριο του 2022 το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, με επικεφαλής τον Sajid Javid, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή που φέρεται να βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική τους δραστηριότητα.

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα βλέπει τους χρήστες να φορούν συσκευές που φοριούνται στον καρπό που μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένες συστάσεις υγείας, όπως αύξηση του αριθμού των βημάτων τους, κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και μείωση του μεγέθους των μερίδων.

Οι χρήστες φέρεται να συλλέγουν πόντους για συμπεριφορές που κρίνονται υγιείς από την κυβέρνηση, οι οποίες θα ξεκλειδώνουν «ανταμοιβές». Η κυβέρνηση λέει ότι

αυτές οι ανταμοιβές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «πάσο για γυμναστήριο, κουπόνια ρούχα ή φαγητό, εκπτώσεις για καταστήματα και εισιτήρια κινηματογράφου ή θεματικών πάρκων».


Μια εταιρεία γνωστή ως HeadUp επιλέχθηκε για την παροχή του πιλοτικού συστήματος κοινωνικής πίστωσης, με την κυβέρνηση να διεκδικεί άλλα 3 εκατομμύρια £ που προέρχονται επίσης από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για την παροχή κινήτρων, αλλά στην πραγματικότητα τα 3 εκατομμύρια £ προέρχονται από Βρετανούς φορολογούμενος.

Η HeadUp έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο και η ομάδα της HeadUp έχει 20+ χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία υγείας και στην τεχνολογία ασφαλιστικών υπηρεσιών. 

Η εταιρεία έχει συνεργασίες με την Apple, την FitBit, την Garmin καθώς και με τον στρατό των ΗΠΑ, κορυφαίους ασφαλιστές ζωής και υγείας και τώρα την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Glenn Riseley , έναν Αυστραλό που πέρασε 14 χρόνια στον τομέα της εταιρικής ευεξίας. 

Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι είναι στην πραγματικότητα η επιχείρηση HeadUp, ρίξαμε μια ματιά σε μερικές από τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου Glenn Risely σε διάφορες αναρτήσεις ιστολογίου στον ιστότοπο HeadUp.

Ο Glenn Riseley δεν πιστεύει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και ισχυρίζεται ότι είναι δουλειά της εταιρείας του να γνωρίζει τι πραγματικά χρειάζονται οι πελάτες. 

Πώς το κάνουν αυτό; Συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για εσάς φυσικά.

Αλλά ο Glenn λέει ότι για να συλλέξει τα δεδομένα σας η εταιρεία του πρέπει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και οικειότητα μαζί σας. Λέει ότι κάθε σημείο δεδομένων που συλλέγουν και κάθε γνώση που παρέχουν πρέπει να φέρνει την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά σε εσάς, ώστε να μοιράζεστε ακόμη περισσότερα δεδομένα μαζί της.

Ο Glenn πιστεύει επίσης ότι η σκέψη πρέπει να αφεθεί στους επαγγελματίες και δηλώνει ότι η HeadUp προσπαθεί σκέφτεται αυτή για τους ανθρώπους.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Περίθαλψης των Κυβερνήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sajid Javid δηλώνει ότι ο λόγος για το πιλοτικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης είναι ότι θέλει να διασφαλίσει ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, και αυτός ο νέος πιλότος θα ανοίξει ο τρόπος για την ανάπτυξη καινοτόμων τρόπων για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων, καθώς και τη μείωση της πίεσης στο NHS.

«Το Γραφείο Βελτίωσης και Ανισοτήτων Υγείας οδηγεί προς τα εμπρός την ισοπέδωση της ατζέντας μας για την υγεία και η διασφάλιση ότι η πρόληψη είναι ζωτικό μέρος ό,τι κάνουμε.

«Αυτός ο πιλότος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να κάνουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους που θα έχουν διαρκή θετικό αντίκτυπο στην υγεία τους».

Αλλά είναι πραγματικά όλο αυτό;

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση είπε ότι σχεδιάζει να επιβάλει απαγόρευση σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος που μεταδίδονται πριν από τις 9 το βράδυ. Τα προϊόντα που επηρεάζονται περιλαμβάνουν σοκολάτα, μπιφτέκια, αναψυκτικά, κέικ, γλυκά, παγωτό, μπισκότα, ζαχαρούχους χυμούς, πατατάκια και πίτσες.

Από τα τέλη του 2022 θα επιβληθεί η απαγόρευση πριν από τις 21:00 και οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για πρόχειρο φαγητό, συμπεριλαμβανομένων δημητριακών πρωινού, γιαουρτιών, έτοιμων γευμάτων, κοτομπουκιές και συσκευασμένων ψαριών – θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ 21:00 και 5:30 π.μ.

Οι διαφημίσεις για «λιγότερο υγιεινά» γεύματα δεν θα προβάλλονται εκτός αυτής της περιόδου.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει τώρα να ελέγξει τι τρώτε και να παρακολουθεί τις δαπάνες σας στο σούπερ μάρκετ και τις καθημερινές σας δραστηριότητες άσκησης. Εάν η κυβέρνηση μπορεί να σας ανταμείψει που κάνετε αυτό που θέλει να κάνετε, τότε σίγουρα μπορεί να σας τιμωρήσει εάν αρνηθείτε να το κάνετε, ειδικά εάν φέρουν ένα ψηφιακό νόμισμα.

Απλώς κοιτάξτε  το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης της Κίνας . Πρόκειται για ένα ευρύ κανονιστικό πλαίσιο, που προορίζεται να αναφέρει την «αξιοπιστία» ατόμων, εταιρειών και κυβερνητικών φορέων σε όλη την Κίνα.

Η ακριβής μεθοδολογία είναι μυστικό — αλλά παραδείγματα παραβάσεων περιλαμβάνουν κακή οδήγηση, κάπνισμα σε ζώνες μη καπνιστών, αγορά πάρα πολλών βιντεοπαιχνιδιών και ανάρτηση ψεύτικων ειδήσεων στο διαδίκτυο, ειδικά για τρομοκρατικές επιθέσεις ή ασφάλεια αεροδρομίου.

Άλλα πιθανά αξιόποινα αδικήματα περιλαμβάνουν το να ξοδεύετε πολύ καιρό παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, να σπαταλάτε χρήματα σε επιπόλαιες αγορές και να δημοσιεύετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κίνα έχει ήδη αρχίσει να τιμωρεί τους ανθρώπους περιορίζοντας τα ταξίδια τους, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης πτήσεων. Οι αρχές απαγόρευσαν στους ανθρώπους να αγοράζουν πτήσεις 17,5 εκατομμύρια φορές μέχρι το τέλος του 2018, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Δημόσιας Πίστης.

Μπορούν επίσης να περιορίσουν τις επιλογές πολυτελείας - σε πολλούς απαγορεύεται να λάβουν εισιτήρια τρένου business class και μερικά κρατούνται μακριά από τα καλύτερα ξενοδοχεία. Ο κατάλογος των τιμωριών είναι ατελείωτος και περιλαμβάνει επίσης την αποτροπή της φοίτησης των παιδιών στα καλύτερα σχολεία, και τώρα προσπαθούν να το φέρουν κάτω από τη μύτη σας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πόσο καιρό θα περάσει μέχρι να αρχίσουν οι εργοδότες να απαιτούν από τους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν τη νέα εφαρμογή και να ζητήσουν να δουν το ιστορικό της διατροφής και της άσκησής τους προτού προσφέρουν σε κάποιον δουλειά; Οι παμπ και τα εστιατόρια θα καταλήξουν πιθανότατα να πρέπει επίσης να ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού όλων πριν την είσοδο, θα χρειαστεί επίσης να αλλάξουν τη διατροφή και το ιστορικό άσκησης προτού μπορέσουν να τους πουλήσουν ένα μπέργκερ;

Τι γίνεται με τη θεραπεία μέσω του NHS; 

Θα αναμένεται από αυτούς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για τον περιορισμό της υγειονομικής περίθαλψης, αντιμετωπίζοντας μόνο όσους έχουν καλή απόδοση στην εφαρμογή τρώγοντας υγιεινά και ασκώντας;

Το σύνδρομο του βατράχου

Θα μπορούσα να σας συγχωρέσω που πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει στο επίκεντρο τα καλύτερα συμφέροντα των εθνών, παρουσιάζοντας μια εφαρμογή που σας ανταμείβει για συμπεριφορά που θεωρείται υγιής, εάν επίσης δεν γνωρίζετε ότι σχεδιάζει να εισάγει ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και ψηφιακό νόμισμα που συζητούν αν θα επιβάλουν όρια στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δαπανηθεί.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα σχέδια και για τα τρία αυτά πράγματα προχωρούν εδώ και μήνες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  σχεδιάζει να ενισχύσει το νομικό καθεστώς των ψηφιακών ταυτοτήτων  για να τις καταστήσει ευρέως αναγνωρισμένες όπως οι άδειες οδήγησης και τα τραπεζικά αντίγραφα, και πιθανότατα θα έχουν τη μορφή εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Το εισιτήριο για την επιβολή τους για τα καλά θα έρθει με τη μορφή του  Διαβατηρίου Εμβολιασμού .

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας και το Υπουργείο Οικονομικών της HM έχουν δημιουργήσει την Taskforce για το Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας για να συντονίσουν την εξερεύνηση ενός πιθανού Ψηφιακού Νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Μην κάνετε λάθος, αυτό το σύστημα θα αντικαταστήσει τελικά τα μετρητά και θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να γνωρίζει τι ξοδεύετε, πότε τα ξοδεύετε, πού τα ξοδεύετε και σε τι τα ξοδεύετε.

Εάν μπορούν να απαγορεύσουν τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για δημητριακά πρωινού πριν από τις 21:00, τότε τι θα τους εμποδίσει να επιβάλουν όρια ή απαγόρευση σε τι μπορείτε να ξοδέψετε ένα νέο ψηφιακό νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν το κρίνει ανθυγιεινό από την κυβέρνηση;

Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. 

Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια σε όλο τον κόσμο για να εισαγάγει ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και κοινωνικής πίστωσης ακριβώς κάτω από τη μύτη σας, και φαίνεται ότι και τα δύο θα εφαρμοστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

πηγή

UK Government to launch Social Credit System in 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »