Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Το WEF και η Πανδημία

 

Ο ιδρυτής του WEF Klaus Schwab το 2014 ( Alamy )

Πώς εμπλέκεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην πανδημία του κορωνοϊού;

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (WEF) είναι ένα κορυφαίο φόρουμ για κυβερνήσεις, παγκόσμιες εταιρείες και διεθνείς επιχειρηματίες. Το WEF, το οποίο ιδρύθηκε το 1971 από τον μηχανικό και οικονομολόγο Klaus Schwab, περιγράφει την αποστολή του ως «διαμόρφωση παγκόσμιων, περιφερειακών και βιομηχανικών ατζέντηδων» και «βελτίωση της κατάστασης του κόσμου». 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, «η ηθική και πνευματική ακεραιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνει».

Το WEF έχει εμπλακεί στην πανδημία του κορωνοϊού με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, το WEF ήταν, μαζί με το Ίδρυμα Gates, χορηγός της προληπτικής άσκησης προσομοίωσης πανδημίας κορωνοϊού «Εκδήλωση 201»,

που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019 - την ίδια ημέρα με την έναρξη των Στρατιωτικών Παγκοσμίων Αγώνων της Γουχάν. θεωρείται από ορισμένους ως «σημείο μηδέν» της παγκόσμιας πανδημίας. Η ίδια η Κίνα έχει υποστηρίξει ότι αθλητές του αμερικανικού στρατού μπορεί να έφεραν τον ιό στη Γουχάν.

Δεύτερον , το WEF υπήρξε κορυφαίος υποστηρικτής των

συστημάτων ψηφιακής βιομετρικής ταυτότητας, υποστηρίζοντας ότι θα κάνουν τις κοινωνίες και τις βιομηχανίες πιο αποτελεσματικές, πιο παραγωγικές και πιο ασφαλείς. 

Τον Ιούλιο του 2019, το WEF ξεκίνησε ένα έργο για να «διαμορφώσει το μέλλον των ταξιδιών με βιομετρική δυνατότητα διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας ταξιδιωτών». 

Επιπλέον, το WEF συνεργάζεται με τη συμμαχία ID2020, η οποία χρηματοδοτείται από τα ιδρύματα Gates και Rockefeller και τρέχει ένα πρόγραμμα για την «παροχή ψηφιακής ταυτότητας με εμβόλια». 

Συγκεκριμένα, το ID2020 βλέπει τον εμβολιασμό των παιδιών ως «σημείο εισόδου για την ψηφιακή ταυτότητα».

Τρίτον , ο ιδρυτής του WEF Klaus Schwab είναι ο συγγραφέας του βιβλίου COVID-19: The Great Reset , που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2020, το οποίο υποστηρίζει ότι η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μια «οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική, περιβαλλοντική και τεχνολογική επαναφορά». , συμπεριλαμβανομένων, ειδικότερα, της προώθησης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος , το WEF τρέχει, από το 1993, ένα πρόγραμμα με το όνομα "Global Leaders for Tomorrow", που μετονομάστηκε το 2004 σε "Young Global Leaders" . 

Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στον εντοπισμό, την επιλογή και την προώθηση μελλοντικών παγκόσμιων ηγετών τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην πολιτική. 

Πράγματι, αρκετοί «Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες» κατάφεραν αργότερα να γίνουν Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι (βλ. παρακάτω).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες του WEF και Global Shapers (ένα κατώτερο πρόγραμμα των Global Leaders) διαδραμάτισαν εξέχοντες ρόλους, συνήθως προωθώντας στρατηγικές μηδενικού covid, lockdown, εντολές μάσκας και «διαβατήρια εμβολίων». 

Αυτή μπορεί να ήταν μια (σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένη) προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και της οικονομίας ή μπορεί να ήταν μια προσπάθεια προώθησης της ατζέντας του παγκόσμιου μετασχηματισμού που περιγράφηκε παραπάνω, ή ίσως και των δύο.

Από αυτή την άποψη, μερικοί αξιοσημείωτοι νέοι ηγέτες περιλαμβάνουν τον Τζέφρι Ζίεντς (Συντονιστής Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο), τον Στέφαν Μπάνσελ (Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna), ο Τζέρεμι Χάουαρντ (ιδρυτής της ομάδας λόμπι με επιρροή "Masks for All"), την Leana Wen (μηδενικός κορωνοϊός CNN)  ιατρικός αναλυτής), τον Eric Feigl-Ding (προσωπικότητα Twitter με μηδενικό covid), Gavin Newsom (Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, επιλεγμένος το 2005), Devi Sridhar (Βρετανός καθηγητής μηδενικού Covid), Jacinda Ardern (Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας), Γάλλος πρόεδρος  Εμανουέλ Μακρόν (επιλέχθηκε ένα χρόνο πριν από την εκλογή του το 2017), ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (επιλέχθηκε το 1993), ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ (έναςκύριος υποστηρικτής των «παγκόσμιων διαβατηρίων εμβολίων»).

Για να έχετε μια πλήρη επισκόπηση των μελών τους, ανατρέξτε στο Global Leaders for Tomorrow και Young Global Leaders στο WikiSpooks (ένα Wiki που εστιάζει σε μυστικές δομές εξουσίας) καθώς και στον επίσημο ιστότοπο Young Global Leaders . 

Για μια επισκόπηση ορισμένων αξιοσημείωτων μελών της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης, δείτε παρακάτω.

Συμπερασματικά , το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός έχει πράγματι συμμετάσχει στη στρατηγική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, με μεγάλη έμφαση στη χρήση της πανδημίας ως καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την παγκόσμια εισαγωγή συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας.

Ψηφιακή Ταυτότητα: 

Το όραμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2018

Ψηφιακή Ταυτότητα: Το όραμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ( WEF, 2018 )

WEF «Νέοι παγκόσμιοι ηγέτες»

Μια επισκόπηση ορισμένων WEF Young Global Leaders (2005-2021) και Global Leaders for Tomorrow (1993-2003) στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης. Ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός.

Πηγές : Global Leaders for Tomorrow και Young Global Leaders στο WikiSpooks.

Ηνωμένες Πολιτείες

Πολιτική 

Jeffrey Zients (Συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το 2021, επιλεγμένος το 2003), Jeremy Howard (συνιδρυτής της ομάδας λόμπι "mask for all", επιλεγμένος το 2013), ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom (επιλέχθηκε το 2005), Pete Buttigieg (επιλέχτηκε το 2019, υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020, υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ από το 2021), Τσέλσι Κλίντον (μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Κλίντον), Χούμα Αμπεντίν (βοηθός της Χίλαρι Κλίντον, επιλεγμένη το 2012), Νίκι Χέιλι (πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, 2017- 2018), Samantha Power (Πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, 2013-2017, διαχειριστής της USAID από το 2021), Ian Bremmer (ιδρυτής του Eurasia Group), Bill Browder (ιδρυτής του νόμου Magnitsky ), Jonathan Soros (γιος του George Soros), Kenneth Roth ( διευθυντής του "Human Rights Watch" από το 1993), Paul Krugman (οικονομολόγος, επιλεγμένος το 1995), Lawrence Summers (πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Οικονομολόγος, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, πρώην Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, επιλεγμένος το 1993), Αλίσια Γκάρζα ( συνιδρυτής του Black Lives Matter, επιλεγμένος το 2020), Στέφαν Μπάνσελ (Σύγχρονος Διευθύνων Σύμβουλος).

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η ιατρική αναλύτρια του CNN, Leana Wen (επιλέχτηκε το 2018), ο επικεφαλής ιατρικός ανταποκριτής του CNN, Sanjay Gupta , η προσωπικότητα του Covid Twitter, Eric Feigl-Ding (ένας « Global Shaper » του WEF από το 2013), ο Andrew Ross Sorkin (οικονομικός αρθρογράφος των New York Times), ο Thomas Friedman ( Αρθρογράφος των New York Times, επιλεγμένος το 1995), Γιώργος Στεφανόπουλος (ABC News, 1993), Lachlan Murdoch (CEO της Fox Corporation).

Τεχνολογία και Social Media

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates (1993), ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steven Ballmer (2000-2014, επιλεγμένος το 1995), ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos (1998), οι συνιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page (2002/2005), πρώην CEO της Google, Eric Schmidt (2001-2017, επιλεγμένος το 1997), ο συνιδρυτής της Wikipedia Jimmy Wales (2007), ο συνιδρυτής του PayPal Peter Thiel (2007), ο συνιδρυτής του eBay Pierre Omidyar (1999), ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg (2009) , COO του Facebook Sheryl Sandberg (2007).

Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία

Ο καθηγητής Devi Sridhar (κορυφαίος υπέρμαχος του «μηδενικού Covid», επιλεγμένος το 2020/21), οι πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν (και οι δύο επιλέχθηκαν το 1993), ο δημοσιογράφος του BBC World Service Dawood Azami , η Lynn Forester de Rothschild (συνιδιοκτήτης του The Economist), Nathaniel Rothschild (γιος του Λόρδου Rothschild), ιστορικός Niall Ferguson (επιλέχτηκε το 2005), William Hague (Υπουργός Εξωτερικών, 2010-2014), Charles Allen (CEO του ITV, 2004-2007· Πρόεδρος EMI, 20 -2010).

Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern (από το 2017, επιλέχθηκε το 2014), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Καναδά Chrystia Freeland (επιλέχθηκε το 2001, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Reuters). Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είναι μέλος του WEF, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένος νέος παγκόσμιος ηγέτης.

Γερμανία

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (επιλέχθηκε το 1993, 12 χρόνια πριν γίνει Καγκελάριος), ο νυν υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και οι πρώην υπουργοί Υγείας Philipp Roesler και Daniel Bahr , σημερινός συνπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων και αποτυχημένη υποψήφια Καγκελάριος Annalena Baerbock (επιλέχθηκε το 2020). πρώην συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων Cem Özdemir (επιλέχθηκε το 2002), μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και Διευθύνων Σύμβουλος της Axel Springer Mathias Doepfner (επιλέχτηκε το 2001), οικοδέσποινα του talk show Sandra Maischberger , εκλιπών Υπουργός Εξωτερικών και Αντικαγκελάριος Guido Westerwelle (1997), πρώην Γερμανός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ (επιλέχθηκε το 1995, 15 χρόνια πριν γίνει Πρόεδρος)Reto Francioni (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Boerse).

Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (2004-2014, επιλεγμένος το 1993) και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (2014-2019, επιλεγμένος το 1995), ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (από το 2017, επιλεγμένος το 2016), ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σακόζυ ( 207). -2012, επιλεγμένος το 1993), Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz , πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi (2014-2016, επιλεγμένος το 2012), πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Jose Maria Aznar (1996-2004, επιλεγμένος το 1993), Klaus Regling (CEO) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το 2012), Guy Verhofstadt (πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου, Πρόεδρος της Διευθύνουσας Ομάδας για το Brexit), Υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας Lea Wermelin , Φινλανδή πρωθυπουργός Sanna Marin , πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Alexander Stubb και Mark Leonard (ιδρυτικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων που χρηματοδοτείται από τον Soros  ).

Ελβετία 

Natalie Rickli (Διευθύντρια Υγείας του Καντονίου της Ζυρίχης, που επιλέχθηκε το 2012), πρώην Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετίας Christa Markwalder (επιλέχθηκε το 2011) και Pascale Bruderer-Wyss (επιλέχτηκε το 2009), πολιτικός της Γενεύης Pierre Maudet (επιλέχτηκε το 2013 ), Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου πολυμέσων NZZ Felix R. Graf (επιλέχθηκε το 2007), πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας Ruth Metzler (επιλέχτηκε το 2002), πρώην διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τηλεόρασης Roger de Weck (2011-2017, επιλεγμένος το 1994), πρώην CEOs της UBS Peter Wuffli (επιλέχθηκε το 1994) και ο Marcel Rohner (επιλέχτηκε το 2003), πρώην διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse Tidjane Tiam (1998).

Eλλάδα

Dionysia-Theodora Avgerinopoulou

Chair, Special Permanent Committee of Environmental Protection, Hellenic Parliament, Greece

Παράρτημα βίντεο

1) Ο Μπιλ Γκέιτς απαιτεί «ψηφιακή απόδειξη ασυλίας» τον Μάρτιο του 2020


Βίντεο : Ο Μπιλ Γκέιτς απαιτεί «ψηφιακή απόδειξη ασυλίας» τον Μάρτιο του 2020 ( πηγή )

2) Προειδοποίηση Edward Snowden για την «καταστροφή των δικαιωμάτων» (Μάρτιος 2020)


3) Το κινεζικό σύστημα «κοινωνικής πίστωσης» (Μάιος 2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »