Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Γυναίκες αθλήτριες στις ΗΠΑ καταθέτουν μήνυση σε όσους επιτρέπουν άνδρες να αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα!

Μια ομάδα γυναικών αθλητών κατέθεσε μήνυση κατά της Εθνικής Συλλογικής Αθλητικής Ένωσης (NCAA) για την απόφασή της να επιτρέψει σε «τρανς» αθλήτριες να αγωνίζονται εναντίον τους και να χρησιμοποιούν γυναικεία αποδυτήρια.

Η μήνυση κατατέθηκε από το Ανεξάρτητο Συμβούλιο για τον Γυναικείο Αθλητισμό (ICONS) για λογαριασμό αθλητριών, η αγωγή ισχυρίζεται ότι το NCAA παραβίασε τον Τίτλο IX, έναν ομοσπονδιακό νόμο που εγγυάται ίσες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες στα κολεγιακά αθλήματα.

Η ICONS ανέφερε σε δελτίο τύπου:

«Αυτή η αγωγή κατά του NCAA δεν αφορά μόνο τον ανταγωνισμό. είναι ένας αγώνας για την ίδια την ουσία του γυναικείου αθλητισμού», δήλωσε η συνιδρύτρια της ICONS Marshi Smith , κολυμβήτρια Παναμερικανίδα και εθνική πρωταθλήτρια του NCAA. «Υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των αθλητριών να αγωνίζονται με ίσους όρους ανταγωνισμού. Έχει να κάνει με τη διατήρηση της κληρονομιάς του Τίτλου IX και τη διασφάλιση ότι το μέλλον του γυναικείου αθλητισμού θα είναι λαμπρό όσο και στο παρελθόν του».

Οι αθλητές αμφισβητούν τους κανονισμούς του NCAA που

επιτρέπουν στους άνδρες αθλητές να αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα. Αυτή η αγωγή ακολουθεί μετά από μια νομική επιστολή απαίτησης, που στάλθηκε από την ICONS το 2023. Η μήνυση επιδιώκει να αλλάξει τις πολιτικές του NCAA που επιτρέπουν στους άνδρες αθλητές που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα. Οι ενάγουσες, που εκπροσωπούν έναν ευρύ συνασπισμό αθλητριών σε πολλά αθλήματα, υποστηρίζουν ότι οι κανονισμοί του NCAA θέτουν σε κίνδυνο τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα των γυναικείων ανταγωνιστικών αθλημάτων και κάνουν διακρίσεις κατά των γυναικών, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές του Τίτλου IX.

«Δεν παλεύουμε μόνο για τον εαυτό μας, παλεύουμε για κάθε νεαρό κορίτσι που ονειρεύεται να αγωνιστεί στον αθλητισμό», είπε η Riley Gaines. «Είμαι ευγνώμων για τη δέσμευση των ICONS στον να ακούσει τις ανησυχίες μας, ειδικά για την οικονομική δέσμευσή τους που μας επιτρέπει να προσφύγουμε στο δικαστήριο. Προτρέπω όποιον νοιάζεται για την προστασία του γυναικείου αθλητισμού να βοηθήσει να σταθεί πίσω μας».

«Αμφισβητώντας τις δρακόντειες και μεροληπτικές πολιτικές του NCAA, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα: η ακεραιότητα του γυναικείου αθλητισμού είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε η συνιδρυτής της ICONS, Κιμ Τζόουνς , η οποία είναι πρωταθλήτρια τένις και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ. «Είμαστε δεσμευμένοι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών αθλητριών που έχουν κερδίσει με κόπο τα δικαιώματα τους. Αυτό δεν είναι απλώς μια νομική μάχη. είναι μια ηθική στάση υπέρ της ισότητας και της δικαιοσύνης στον αθλητισμό».

«Αυτή η μήνυση στέλνει ένα μήνυμα δυνατά και ξεκάθαρα ότι οι γυναίκες θα αγωνιστούν για τους πυλώνες της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτές τις αρχές», δήλωσε η κολυμβήτρια Reka Gyorgy . «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να προστατεύσουμε το μέλλον μας».

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »