Μέσα στην έκθεση περιλαμβάνονται σχόλια από πολιτικά πρόσωπα και
προσωπικότητες των ΜΜΕ που κατηγορούν τη Μόσχα για φερόμενη ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές το 2016.
Στην έκθεση, η πρεσβεία αναφερόμενη στη διάρκεια των τριών ετών που επικρατεί αυτή η «υστερία», κάνει λόγο για «σοβαρή ρωσοφοβία», για μια υπόθεση που δεν βασίζεται σε γεγονότα, αλλά στις προσπάθειες διάφορων ομάδων να προωθήσουν μια αντι-ρωσική ρητορική, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, προβάλλοντας ισχυρισμούς αναλογους με τα περί συνωμοσίας μεταξύ της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας, προκειμένου να «μαγειρέψουν» τις εκλογές των ΗΠΑ.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, παράλληλα, μετά από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της 22 μηνών έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρεί κανείς ότι έχει λάβει χώρα κάποιου είδους συνωμοσία.
Επίσης, τονίζεται ότι δεν έχει παρουσιαστεί καμία απόδειξη σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ, παρά τις πολυάριθμες έρευνες μέσα στο διάστημα των τριών αυτών ετών.
Παρ'όλα αυτά, όπως αποτυπώνεται και στην έκθεση της πρεσβείας, σε μερίδα των ΜΜΕ υπάρχουν τακτικά δημοσιεύματα που μιλούν για φερόμενες επιθέσεις από μέρους της Μόσχας σε βάρος της αμερικανικής δημοκρατίας.
Στο έγγραφο παρατίθεται πλήρες χρονολόγιο των σχετικών ισχυρισμών από τα ΜΜΕ και ανάλογων δηλώσεων από πολιτικούς, αξιωματούχους και πολιτικούς αναλυτές που έχουν πυροδοτήσει όλο αυτό το αντι-ρωσικό κλίμα που σύμφωνα με την πρεσβεία, έχουν συμβάλλει στην άσχημη κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.
Χρήστες του Διαδικτύου έσπευσαν να σχολιάσουν ποικιλοτρόπως τα όσα αναφέρονται στην έκθεση.
Υπήρξαν εκείνοι που βρήκαν ενδιαφέροντα και χρήσιμα τα όσα εκθέτει το έγγραφο.
Thank you for this important historical record.— Harold Jay Hoover (@HaroldJayHoover) 19 Απριλίου 2019
Tor refuses to load the document. That's a bad sign. Malware much Russian Embassy?— Mike Brown (@1MikeBrown) 20 Απριλίου 2019
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου