© RIA Novosti/Marco Bello/ Οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους του Καράκας κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακοπής στην πόλη |
Σε συνέντευξη του στο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι RT εν αναμονή της επερχόμενης διάσκεψης της διεθνούς ασφάλειας στις 23-25 Απριλίου στη Μόσχα, ο Fomin σημείωσε ότι
"οι ΗΠΑ δεν στέκονται ακίνητες", ασκώντας πιέσεις στη Βενεζουέλα. "Δεν αποφεύγουν άλλα εργαλεία. Ευρέως χρησιμοποιούν εργαλεία υβριδικών πολέμων, χρωματιστές επαναστάσεις, προετοιμάζουν ηγέτες, και λειτουργούς ριζοσπαστικών κινήσεων. Μεταφορές όπλων – δωροδοκίες, απειλές, και τομεακές κυρώσεις», δήλωσε ο Fomin.
"Βλέπετε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση που ονομάζεται Blackout. Πρόκειται για προγραμματισμένη και τεχνητή διακοπή λειτουργίας ενεργειακών εγκαταστάσεων, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ατμόσφαιρα της χώρας και επιδεινώνει μόνο την υπάρχουσα κρίση, κυρίως την οικονομική κρίση", ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας.
Η ενεργειακή κατάρρευση στη Βενεζουέλα σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου λόγω ατυχήματος στον μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό της χώρας, τον Ελ-Γκούρι. Η εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού (CORPOCEN) αποκάλεσε το περιστατικό σαμποτάζ και επεισόδιο του ενεργειακού πολέμου κατά της Βενεζουέλας. Αργότερα, οι διακοπές ρεύματος των διαφορετικών μεγεθών εμφανίστηκαν ξανά στη Βενεζουέλα. Οι αρχές εξήγησαν τις αποτυχίες με νέες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro σε δήλωσή του στη χώρα ανέφερε ότι η αποτυχία της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη Βενεζουέλα προκλήθηκε από "ηλεκτρομαγνητικές επιθέσεις".
Τον Απρίλιο οι αρχές ανακοίνωσαν νέες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Maduro ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ένα μηνιαίο σχέδιο για να αποκαταστήσει το σύστημα προμήθειας ηλεκτρισμού της χώρας για να ρυθμίσει το φορτίο στο δίκτυο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου