Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Κίνα και Νέα Τάξη – εφαρμογή συστήματος κοινωνικής μηχανικής Οργουελικού εφιάλτη.

Κίνα – Το κράτος θα ορίζει την κοινωνική
θέση των πολιτών ανάλογα με τις αγορές που κάνουν.
σ.σ. Όσο περισσότερο αποσυνδεόμαστε από τα παραδοσιακά ‘περιβάλλοντα’ (π.χ. ανεξάρτητο εθνικό κράτος, κοινότητα, παραδοσιακές αξίες, κουλτούρα αυτάρκειας, παραδοσιακοί τρόποι οικονομικής συναλλαγής με το κράτος) τα οποία σμίλευαν και περιφρουρούσαν την οικονομική μας δραστηριότητα δίνοντάς μας μια κάποια ανεξαρτησία και δυνατότητα προσωπικής επιλογής και έκφρασης, άλλο τόσο συνδεόμαστε σε ένα απρόσωπο τεχνολογικο-οικονομικό σύστημα ως απλά εξαρτήματα.
Στην Κίνα αυτή τη στιγμή ίσως να συντελείται το μεγαλύτερο πείραμα της νέας τάξης, ένα εφιαλτικό πείραμα κοινωνικής μηχανικής … σύντομα και στη γειτονιά μας. Εταιρείες κολοσσοί συνεργαζόμενες με την ίδια την κυβέρνηση εφαρμόζουν απίστευτα προγράμματα, αδιανόητα για τα δικά μας δεδομένα πίσω από τον μανδύα αξιών και μιας ιδεολογίας. Η ιδέα βασίζεται σε ένα από τα βασικά ρεύματα της Ψυχολογίας τον Συμπεριφορισμό και ειδικότερα στα πειράματα του Μπάροουζ Φρέντερικ Σκίνερ ο οποίος παρατήρησε ότι μπορεί να προγραμματίσει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά μέσω της επιβράβευσης. Ο Σκίνερ τότε έδινε τροφή στο περιστέρι, τούτοι εδώ χρησιμοποιούν ως ‘τυράκι’ για να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη διάφορες ‘αξίες’ κάτι που θυμίζει λίγο την ‘δημοκρατία’ και τον ‘αντιρατσισμό’ του Σόρος. Το σημείο κλειδί εδώ είναι ότι οι αξίες παύουν να είναι κτήμα του ίδιου του ανθρώπου αλλά γίνονται κτήμα (πνευματική ιδιοκτησία) και εργαλείο χειραγώγησης ολιγαρχικών οικονομικών συμφερόντων. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς πολλοί καλοπροαίρετοι αδυνατούν να δουν.
Το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δουλεύει σε ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ αρκεί να δούμε ότι αυτή η νοοτροπία της επιβράβευσης έχει ήδη εγκατασταθεί ‘αθώα’ και στην Ελλάδα κυρίως στην οικονομία της αγοράς (αγόρασε αυτό για να πάρεις δώρο άλλο ένα), στα τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά παιχνίδια (με αποκορύφωμα ίσως την υστερία του Pokemon Go), στις τηλεφωνικές εταιρείες και αλλού με τα γνωστά ‘bonus points’. Σε άλλο επίπεδο ‘τρέχει’ και το πρόγραμμα αποκτήνωσης του ανθρώπου και αποδιοργάνωσής του μέσω της ομοφυλοφιλικής ατζέντας έτσι ώστε να εμπεδώσει καλύτερα τον ρόλο του ως ‘εξάρτημα’ του αναδυόμενου διαβολικού Οργουελικού συστήματος.

***

Κίνα: Χρήση μαζικών δεδομένων για την δημιουργία Συστήματος Κοινωνικής Πίστωσης.

Πόσο καλός πολίτης είσαι; Η Κίνα ελπίζει να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα για κάθε πολίτη ξεχωριστά με
τη χρήση ενός αριθμητικού συστήματος αξιολόγησης το οποίο θα βασίζεται στην οικονομική τους κατάσταση, το ποινικό τους μητρώο και την συμπεριφορά τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Μια νέα μετάφραση των σχεδίων της κυβέρνησης για ένα ‘σύστημα κοινωνικής πίστωσης’ ρίχνει φως στο πως η Κίνα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα μαζικά δεδομένα έτσι ώστε να φέρει όλους τους πολίτες προ των ευθυνών τους για τις οικονομικές και ηθικές τους επιλογές.

Τα σχέδια της Κίνας για την εγκατάσταση ενός συστήματος αξιολόγησης των πολιτών βρίσκονται στα σκαριά εδώ και χρόνια. Ο Rogier Creemers του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ειδικός στα θέματα της Κίνας, δημοσίευσε πρόσφατα μια μετάφραση ενός εγγράφου που κυκλοφόρησε σε διάφορους κύκλους της κυβέρνησης, στο οποίο παρουσιάζεται λεπτομερώς η υλοποίηση του εξαετούς σχεδίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου του Κράτους η κεντρική κυβέρνηση ελπίζει ότι μέχρι το 2020 θα έχει εκδώσει σε κάθε ενήλικα στην Κίνα έναν κωδικό πίστωσης επιπροσθέτως της εκδοθείσας από την κυβέρνηση ταυτότητας.

«Η επιτάχυνση της δημιουργίας ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης αποτελεί σημαντικό θεμέλιο για την συνολική εφαρμογή της επιστημονικής εξέλιξης και της οικοδόμησης μιας αρμονικής σοσιαλιστικής κοινωνίας» αναφέρει το σημείωμα, προσθέτοντας ότι έχει «σπουδαία σημασία για την ενίσχυση της ειλικρινούς συνείδησης ​​των μελών της κοινωνίας.» Η «κατευθυντήρια ιδεολογία», τίτλος μιας υποπαραγράφου στο υπόμνημα, αναφέρει ότι η βασική αρχή του συστήματος είναι η «επιβράβευση από την κυβέρνηση».

Αν και η χρήση οικονομικών, διαδικτυακών και άλλων δεδομένων για την αξιολόγηση ατόμων δεν είναι καινούριο φαινόμενο, η Κίνα είναι πιθανώς το πρώτο κράτος που το κάνει δημοσίως και που έχει συστηματοποιήσει και εκλογικεύσει αυτήν την πράξη σε έναν αριθμητικό δείκτη. Σε μία συνέντευξη στην Ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, ο Creemers επισημαίνει ομοιότητες με το σύστημα της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά λέει ότι οι Κινέζοι το πάνε ακόμα παραπέρα.

«Ο στόχος των Γερμανών περιοριζόταν στην αποφυγή μιας επανάστασης εναντίον του καθεστώτος. Ο σκοπός των Κινέζων είναι πολύ πιο φιλόδοξος: Αναμφισβήτητα είναι μία προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου πολίτη» δήλωσε ο Creemers στη συνέντευξη, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα θα παρέχει κίνητρα για συγκεκριμένες συμπεριφορές. «Είναι μια σκόπιμη προσπάθεια της Κινεζικής κυβέρνησης να προωθήσει ‘σοσιαλιστικές αξίες’ στους πολίτες όπως τον πατριωτισμό, τον σεβασμό στους ηλικιωμένους, την σκληρή εργασία και την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης

Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή θα μπορούσε να συγκριθεί με το υποτιθέμενο σχέδιο εξόρυξης δεδομένων PRISM της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, το οποίο αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτης της CIA. Η αποκάλυψη ήταν ότι η κυβέρνηση είχε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της χώρας όπως τις Google, Apple, Facebook. Και ενώ οι διευθυντές στη Silicon Valley αρνήθηκαν επίγνωση του σχεδίου εξόρυξης δεδομένων δηλώνοντας ότι εάν συλλέχθηκαν πληροφορίες που αφορούσαν τους χρήστες αυτό έγινε εν αγνοία τους, η Κίνα θέλει οι πολίτες της να γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και ότι η κοινωνική τους θέση θα επηρεαστεί από την συμπεριφορά τους.

Σε αντίθεση με την Δύση, στην Κίνα η συνεργασία κυβέρνησης και τεχνολογικών εταιρειών είναι «συμβιωτική», σύμφωνα με τον Creemer, και αυτή η σχέση πιθανότατα να συνεχιστεί όταν θα εφαρμόζεται το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης. «Η κυβέρνηση και οι μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου στην Κίνα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα μαζικά δεδομένα με έναν τρόπο που είναι αδιανόητος στη Δύση», δήλωσε.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με την εφημερίδα de Volkskrant η Ant Financial*, θυγατρική της Alibaba και μία από τις μεγαλύτερες Κινεζικές εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου, ξεκίνησε πρόσφατα το δικό της σύστημα βαθμολόγησης βάσει των καταναλωτικών συνηθειών των χρηστών της δημοφιλούς υπηρεσίας πληρωμών Alipay. Η πίστωση ενός ατόμου υπολογίζεται σε μία κλίμακα 350 έως 950 και το αποτέλεσμα της βαθμολόγησης δεν βασίζεται μόνο στα ποσά δανεισμού και δαπανών του χρήστη αλλά και στο που πηγαίνουν τα χρήματα.

«Αν οι φίλοι έχουν κακό ιστορικό δανεισμού αυτό αντανακλά άσχημα στον χρήστη, όπως και η παρατεταμένη χρήση βιντεοπαιχνιδιών», αναφέρει η έκθεση. «Το να αγοράζει κανείς πάνες υποδεικνύει υπευθυνότητα και συνεπώς παίρνει καλή βαθμολογία

«Σίγουρα αισθάνεται κανείς κάτι από τον Οργουελικό εφιάλτη», δήλωσε στην de Volkskrant ο Michael Fertik, επιχειρηματίας στη Silicon Valley και συγγραφέας του ‘The Reputation Economy’. «Είναι ακριβώς αυτό που κάθε αυταρχικό κράτος θα επιθυμούσε να κάνει με τα δεδομένα

***

μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Πηγή International Business Times

[σ.σ. * Η Ant Financial θυμίζω είναι η εταιρεία που επίσης έχει ξεκινήσει και το νέο ‘πρωτοποριακό’ σύστημα πληρωμών μέσω σκαναρίσματος του προσώπου. Για να κατανοήσουμε τον εταιρικό / μονοπωλιακό χαρακτήρα του όλου εγχειρήματος.]

Σημείωση: Αξίζει να διαβαστεί το μέμο που κυκλοφόρησε (η πρώτη πηγή μέσα στο κύριο άρθρο) στο οποίο παρουσιάζεται το σχεδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικής πίστωσης στην Κίνα που θα ολοκληρωθεί το 2020. Το πρόγραμμα είναι εξαετές και η εγκατάστασή του έχει ξεκινήσει από το 2014. Παρουσιάζω εδώ μία ενδεικτική παράγραφο:

«Ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης αποτελεί σημαντικό τμήμα του σοσιαλιστικού συστήματος της οικονομίας της αγοράς και του συστήματος κοινωνικής διακυβέρνησης. Θεμελιώνεται σε νόμους, κανονισμούς, πρότυπα και καταστατικούς χάρτες. Βασίζεται σε ένα πλήρες δίκτυο που καλύπτει τα πιστωτικά στοιχεία των μελών της κοινωνίας και την πιστωτική υποδομή. Υποστηρίζεται από τη νόμιμη εφαρμογή πιστωτικών πληροφοριών και ενός συστήματος πιστωτικών υπηρεσιών. Θεμελιώδεις απαιτήσεις του συστήματος είναι η δημιουργία της ιδέας μιας κουλτούρας ειλικρίνειας και η διατήρηση της ειλικρίνειας και των παραδοσιακών αρετών. Ως μηχανισμούς κινήτρων χρησιμοποιεί την ενθάρρυνση για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη και περιορισμούς όταν αυτή παραβιάζεται. Ο στόχος της είναι να αυξήσει την ειλικρινή νοοτροπία και τα επίπεδα πίστωσης ολόκληρης της Κοινωνίας.» !!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.