Και όλα αυτά στην Δανία η οποία αυτήν την στιγμή δεν βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών, δεν αιμορραγεί από τους νέους της, δεν έχει τσακίσει τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, δεν πάσχει από ανεργία, δεν ξεπουλάει τις υποδομές της, δεν υστερεί στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, δεν έχει υπογράψει συνθήκη δουλείας και υποταγής για τα επόμενα 100 χρόνια, δεν συνορεύει με μουσουλμανική χώρα ώστε να απειλείται η εθνική της υπόσταση.
Στην Ελλάδα όμως των διορισμένων ‘ανοιχτοχέρηδων’ των ανοιχτών συνόρων ισχύουν τα ακριβώς ανάποδα. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟ ΧΑΡΤΗ. Στην Ελλάδα οι προδότες μοιράζουν την Ελληνική γη σε λαθρομετανάστες και παρακαλάνε τους αποικιοκράτες να μας αγοράσουν.
Σε 6.000 μαθητές υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας τα παιδιά προσφύγων, που θα εντάξει φέτος στην
εκπαιδευτική διαδικασία. Όσα από τα παιδιά αυτά πέρυσι φοίτησαν στις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων), οι οποίες λειτούργησαν πανελλαδικά, θα ενταχθούν σε τάξεις υποδοχής, που θα λειτουργήσουν στην πρωινή βάρδια σχολικών μονάδων. Μάλιστα οι περισσότερες τάξεις υποδοχής θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αμέσως, μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι, την προσεχή Δευτέρα.
«Τα περισσότερα προσφυγόπουλα φέτος θα πάνε σε πρωινές τάξεις υποδοχής, οι οποίες ξεκινούν στην πλειοψηφία τους αυτή τη Δευτέρα. Αν δει κανείς και τους διορισμούς που κάναμε στην πρώτη φάση, είχαμε προβλέψει 211 εκπαιδευτικούς για τις τάξεις υποδοχής που ξεκινούν αυτή τη Δευτέρα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο αν. γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος, εξηγώντας πως -κλιμακωτά- ο συνολικός αριθμός των τάξεων υποδοχής θα ξεπεράσει τις 600, πανελλαδικά.
Ο κ. Αγγελόπουλος διευκρίνισε πως θα λειτουργήσουν και ΔΥΕΠ για τα παιδιά των προσφύγων, τα οποία δεν είχαν ολοκληρώσει κατ’ ελάχιστον τρεις μήνες φοίτησης στις δομές αυτές την περσινή σχολική χρονιά, «άρα λογικά παιδαγωγικά υπάρχει ένα κενό ελληνομάθειας». «Δε θα είναι πάνω από το 20-25% των παιδιών πανελλαδικά και κυρίως μιλάμε για παιδιά, τα οποία είχαν έλθει πέρυσι σε πολύ ύστερη φάση της όλης διαδικασίας μετακίνησης των προσφύγων», εκτίμησε.
Σχετικά με τα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, που καταγράφηκαν πέρυσι και τα οποία σχετίζονταν κυρίως με δυσκολίες στη συνεννόηση με τους μαθητές, οι οποίοι δε γνώριζαν ούτε ελάχιστα αγγλικά, ο κ. Αγγελόπουλος διευκρίνισε: «Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να παράσχει διερμηνείς, οι οποίοι να μπαίνουν στα σχολεία. Έχουμε, όμως, συνεννοηθεί με διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι θα δώσουν φέτος από έναν διερμηνέα -ή και δύο- σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, για τις δύο βασικές γλώσσες, δηλαδή τα αραβικά και τα ούρντου».
Σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία ο αν. γενικός γραμματέας ανέφερε πως τα περισσότερα παιδιά προσφύγων, εφόσον ζουν σε διαμερίσματα, θα γραφτούν στα νηπιαγωγεία της γειτονιάς τους. «Έχουμε ήδη βγάλει την ΚΥΑ για όλες αυτές τις διαδικασίες, έχουμε βγάλει και την πρόσκληση των ΣΕΠ (Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων), ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία. Τα νηπιαγωγεία στις ΔΥΕΠ θα λειτουργήσουν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου», είπε.
Στο μεταξύ σε 25.000-30.000 εκτιμά ότι θα είναι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών -οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου και δεν υπάγονται σε καθεστώς μετεγκαταστάσεων- που θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Ο κ. Μουζάλας είπε ότι ετοιμάζονται τρία νέα προγράμματα ένταξης με το πρώτο να αφορά νέα καταγραφή, ιδιότητες, απόδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όποιον το δικαιούται, το δεύτερο να αφορά την εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία και πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, ενώ το τρίτο αφορά την ένταξη στην εργασία.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας «είχε μόνο θετικά αποτελέσματα», σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή δημιουργεί δυσκολίες και κινδύνους κα οποιαδήποτε μεταβολή στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μας θέτει σε εγρήγορση».
Ο κ. Μουζάλας είπε ότι μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία, καθώς εκείνη του Δουβλίνου «έχει πεθάνει», η Ελλάδα προχώρησε στη συμβολική κίνηση, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, αποδοχής λίγων δεκάδων επιστροφών Δουβλίνου «αποκλειστικά με τις χώρες που μας βοήθησαν, δεχόμενες μέχρι στιγμής 17.000 μετεγκαταστάσεις και 7.000 επανενώσεις (οικογενειών), ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται».
Είπε ότι η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου κατά της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, διευκολύνει την ΕΕ και δικαιώνει την Ελλάδα, καθώς και τον Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο.
«Το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό θα είχαν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα αν δεν είχαμε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις αυτών των χωρών» επισήμανε ο κ. Μουζάλας.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο που έχει επιτελεσθεί σε ό,τι αφορά τη στελέχωση και λειτουργία των μηχανισμών υποδοχής και παροχής ασύλου, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι «μέσα από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το ζήτημα, χωρίς βία, οργανωμένα και με τη δέουσα προσοχή, έχουμε πετύχει να έχουμε σχεδόν μηδενική άνοδο της εγκληματικότητας, η οποία μάλιστα περιορίζεται μέσα στα camps. Τις συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και τις για χρόνια γεμάτες πλατείες από εξαθλιωμένους ανθρώπους τις αφήνουμε στο παρελθόν».
Πηγή EL
το είδα
Δες και,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου