Τα συστατικά του πράσινου τσαγιού έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τους επιστήμονες στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την έρευνά τους για τον καρκίνο. Πρόσφατα, όμως, οι ειδικοί άρχισαν να εξετάζουν την πιθανή επίδρασή του και στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πολλές μελέτες διαπίστωσαν τις ευεργετικές του ιδιότητες στη γνωστική λειτουργία, χωρίς, ωστόσο, να δίνουν σαφείς εξηγήσεις για τον τρόπο που επιδρά στους μηχανισμούς του νευρικού μας συστήματος.
Όμως, η νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, έδωσε τις εξηγήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητικές ομάδες των καθηγητών Christoph Beglinger από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας και Stefan Borgwardt από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού αυξάνει την αποτελεσματική σύνδεση του εγκεφάλου, με άλλα λόγια ενισχύει την επίδραση που ασκεί η μια περιοχή του εγκεφάλου πάνω στην άλλη.
Αυτή η επίδραση με τη σειρά της οδηγεί στη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών. Μέσα από μια σειρά