Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ιστορική καταγγελία στον Ο.Η.Ε. κατά του ισλαμικού μισογυνισμού

  

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 10η Ιουνίου 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΥ.

    Όταν η παγκόσμια κοινότητα εόρταζε την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», (8 Μαρτίου 2024), ευαισθητοποιημένη οργάνωση απέστειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, (ΟΗΕ), καταγγελία για την κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών από το Ισλάμ. Για τις συνεχείς και κατά χιλιάδες δημοσιοποιημένες βιαιοπραγίες, τη στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους βιασμούς, την σεξουαλική σκλαβιά, την φρικώδη κλειτοριδεκτομή στα μικρά κορίτσια, τον υποχρεωτικό γάμο ανήλικων κοριτσιών, την στέρηση στοιχειώδους εκπαίδευσης, τον περιορισμό στους γυναικωνίτες, την πολυγαμία των ανδρών σε βάρος των γυναικών, την υποχρεωτική αμφίεση, (μπρούργκα, καλύπτρα κεφαλής και προσώπου), τον περιορισμό τους σε διαφορετικό χώρο των τζαμιών από τους άνδρες, την στέρηση, (στις περισσότερες ισλαμικές χώρες), του δικαιώματος ψήφου, την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δημόσιους χώρους χωρίς συνοδό, κλπ.    

    Η είδηση έχει ως εξής, όπως δημοσιοποιήθηκε στο Gatestone Institute: «Η Σαρία, ο αυστηρός Ισλαμικός Νόμος που ακολουθείται από πολλές χώρες, έχει πολλές διακρίσεις κατά της γυναίκας, την οποία σε πολλές περιπτώσεις θεωρεί όχι μόνο κατώτερη του άνδρα, αλλά και κτήμα του. Ο άνδρας ουσιαστικά έχει την οποιαδήποτε εξουσία πάνω στην γυναίκα, η οποία δεν έχει καν δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2024, η οποία, μεταξύ άλλων, καθιερώθηκε για να υπάρχει ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των γυναικών, υποβλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη επίσημη καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο η Σαρία (ισλαμικός νόμος) κακοποιεί τις γυναίκες, με τον τίτλο, “Θεματική Καταγγελία προς

το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τα παγκόσμια και συνεπή πρότυπα κατάφωρων, αξιόπιστα πιστοποιημένων και συνεχιζόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών που προκαλούνται από τη Σαρία”»[1]. Να προσθέσουμε πως ακόμη πιο φρικτή είναι η μεταχείριση μη μουσουλμάνων γυναικών από άνδρες μουσουλμάνους, οι οποίοι εφαρμόζουν όλα τα παραπάνω στον υπερθετικό βαθμό.

    Είναι, νομίζουμε, η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη καταγγελία στον διεθνή αυτόν Οργανισμό, ο οποίος υποτίθεται ότι ιδρύθηκε και λειτουργεί για να προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, να θέτει στο περιθώριο τις απάνθρωπες πρακτικές του παρελθόντος, να παρεμβαίνει και να επιβάλλει την ειρήνη σε εμπόλεμες περιοχές και να συμφιλιώνει τα έθνη και τους λαούς. Ωστόσο η πραγματικότητα μαρτυρεί, ότι οι όντως προοδευτικοί και ελπιδοφόροι αυτοί στόχοι του Ο.Η.Ε. μένουν ανεκπλήρωτοι, «λευκό χαρτί», προφανώς διότι οι σκοτεινές δυνάμεις και οι αφανείς κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου παρεμβαίνουν στο έργο του και ματαιώνουν τις χρήσιμες παρεμβάσεις του. Πληθώρα αποφάσεών του δεν εφαρμόζεται, με τρανταχτό παράδειγμα την παράνομη παρουσία στην μαρτυρική Κύπρο στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας εδώ και μισόν αιώνα, ή την επανειλημμένη καταδίκη του Σιωνισμού, ως ρατσιστική οργάνωση.

    Έχει, πιστεύουμε, έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία η ως άνω καταγγελία, διότι η ισλαμική διδασκαλία, όπως είναι αποτυπωμένη στο Κοράνιο, την Σαρία (ισλαμικό νόμο) και την Χαντίθ, (ισλαμική παράδοση), έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές του Ο.Η.Ε. προς τις πάμπολλες διακηρύξεις του. Αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε, αν ως τώρα, έχει καταδικάσει τις κατάφορες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισλάμ.

    Με την ιστορικής σημασίας αυτή καταγγελία καλείται ο Ο.Η.Ε. να πάρει θέση, να καταδικάσει τον ισλαμικό μισογυνισμό και να ζητήσει από την διεθνή κοινότητα να επιβάλλει στις ισλαμοκρατούμενες χώρες να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών. Όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα «στην καταγγελία αναφέρεται ότι σύμφωνα με τους ορισμούς του ίδιου του ΟΗΕ, τα θέματα που καταγγέλλονται δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως “ισλαμοφοβία”»[2]. Εδώ να διευκρινίσουμε πως τα τελευταία χρόνια σκοτεινοί κύκλοι έχουν εφεύρει τον όρο «φοβία» για κάθε αντίθεση προ κάτι το διαφορετικό, (π.χ. ισλαμοφοβία, ομοφοβία, κλπ). Φρόντισαν δε να ποινικοποιήσουν ακόμα και την κριτική κατά θρησκευτικών και λοιπών ομάδων, κολλώντας την «ρετσινιά» του «ρατσιστή» σε όποιον την εκδηλώνει δημόσια!

    Το δημοσίευμα συνεχίζει, εισερχόμενο στην ουσία του ισλαμικού μισογυνισμού: «Για να αποδειχθεί ότι η Σαρία είναι η βασική πηγή όλου του μισογυνισμού, η καταγγελία παραθέτει εκτενώς δομικά στοιχεία της Σαρία, κυρίως από το Κοράνι……Στην καταγγελία ζητείται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να κάνει πολλά πράγματα, για να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών. Αρχικά γίνεται σύσταση να ζητηθεί από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τον μουσουλμανικό κόσμο στον ΟΗΕ, να παράσχει μια “ενιαία ενοποιημένη απάντηση” καθώς και “μία τυποποιημένη, παγκόσμια κωδικοποίηση της Σαρία και μια εξήγηση στο γιατί η Σαρία δεν πρέπει να θεωρείται θεμελιώδης αιτία παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών”»[3]. Στην καταγγελία προτείνεται «ο διορισμός δύο μη μουσουλμάνων εισηγητών, ένας για την ελευθερία της θρησκείας, ή των πεποιθήσεων και ένας για την βία κατά των γυναικών»[4].

    Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ότι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι φάσκουν και αντιφάσκουν, όταν καλούνται να ερμηνεύσουν τη βαρβαρότητα της θρησκείας τους. Όταν καλούνται να απολογηθούν γι’ αυτήν, καταφεύγουν σε «παρερμηνείες» του Κορανίου, της Σαρία και της Χαντίθ. Χαρακτηριστική περίπτωση κάποια παλαιότερη εισήγηση του κ. Ιρφάν Μολά, εκπαιδευτικού – ιεροδιδασκάλου του Ισλάμ, με τίτλο: «Στερεότυπα, στάσης ζωής που γεννούν βία – Η οπτική του Ισλάμ», ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια πιστεύω πως κάθε σωστός μουσουλμάνος νιώθει ντροπή και αίσχος, που κάποιοι άνθρωποι στον πλανήτη ονομάζουν τους εαυτούς τους υποταγμένους στο θέλημα του Αλλάχ και στο όνομα του σκοτώνουν, καταστρέφουν, εξαπατούν αθώους ανθρώπους, και μουσουλμάνους ανάμεσά τους, πιστεύοντας πως αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο….Η συμπεριφορά τους [εννοεί των μουσουλμάνων], προς τις γυναίκες είναι βίαιη, σκληρή και πολλές φορές απάνθρωπη, βάναυση και καταστροφική. Δεν ξέρω πώς αυτοί οι άνθρωποι ερμηνεύουν τις διδασκαλίες του Προφήτη και φυσικά εννοείται πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ»[5]. Η απάντησή μας είναι ότι έχουν και παραέχουν σχέση με το Ισλάμ, αφού τα ανωτέρω υπαγορεύει με κάθε σαφήνεια η επίσημη διδασκαλία του. Η καλύτερη ερμηνεία των διδασκαλιών του «προφήτη» τους είναι η ίδια η συμπεριφορά του προς τις γυναίκες και ιδιαίτερα προς την ανήλικη, (9χρονη), Αϊσέ, την οποία κακοποιούσε ο ίδιος σεξουαλικά, αλλά και ο «στρατός» των ερωμένων του. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, φτηνές δικαιολογίες.  

    Γύρω από το θέμα του ισλαμικού μισογυνισμού ασχοληθήκαμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Οι αγαπητοί μας αναγνώστες, που θέλουν να ενημερωθούν γι’ αυτές, ας επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εδώ με άκρα συντομία παραθέτουμε κάποια από τα πάμπολλα εδάφια του Κορανίου,  που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές.

    Στη σούρα, (Κορ. Αι Γυναίκες, 4:38) του Κορανίου αναφέρεται το εξής: «Οι άνδρες είναι ανώτεροι των γυναικών ένεκα της ιδιότητος δι’ ης ο Θεός ύψωσε τους μεν επί των δε». Οι άνδρες αφού θεωρούνται ανώτεροι των γυναικών, δεν μπορούν  να τις μεταχειρίζονται σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες, ακόμα και με τη βία; Ασφαλώς ναι! Η ανισότητα ανδρός και γυναικός στο Ισλάμ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενδοοικογενειακή βία.

    Σε άλλο σημείο του Κορανίου αναφέρεται πως οι γυναίκες «οφείλουσι να εκπληρώσι τα εαυτών καθήκοντα ως αρμόζει, οι δε άνδρες να προσφέρονται προς αυτάς μετά δικαιοσύνης, αλλ’ έχουσι την εαυτών εξουσίαν», (Κορ. Η Βους, 2:228). Η ρητή αυτή εντολή δίνει στον άνδρα την δυνατότητα να κρίνει, τι κατά τη γνώμη του θεωρεί ως δίκαιο και να πράξει σε κάθε μια συγκεκριμένη περίπτωση το θέλημά του, όποτε και όπως αυτός επιθυμεί, ανεξάρτητα από τη θέληση της γυναίκας. Με τη λέξη «οφείλουσι», το Κοράνιο δεν αφήνει στη γυναίκα να έχει άλλη επιλογή, παρά να παραδοθεί στη θέληση του άνδρα. Αν του αντισταθεί, αυτός έχει το «ιερό δικαίωμα» να την αναγκάσει!

    Στη σούρα «Κορ. Η Αγελάδα» (2:223), αναφέρεται το εξής: «Οι γυναίκες σας είναι  για σας, όπως η καλλιεργήσιμη γη.  Καλλιεργείστε την  όποτε  κι  όπως  θέλετε…». Πράγμα που σημαίνει ότι η γυναίκα είναι έρμαιο στα χέρια του άνδρα  της, σκεύος ηδονής. Όπως η γη βιάζεται και σχίζεται με το αλέτρι για να καλλιεργηθεί από τον γεωργό, το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με τη γυναίκα. Ως «καλλιέργεια» μπορεί να λογιστεί ακόμη και ο βιασμός, ή ο ξυλοδαρμός!

    Στη Σούρα (Ελ- Νισά, Αι Γυναίκες, 4,34) του Κορανίου δίνεται η δυνατότητα στον άνδρα να δέρνει τη σύζυγό του, όταν νομίζει ότι δεν συμμορφώνεται με τη δική του θέληση: «Όσο για τις γυναίκες εκείνες, που φοβάστε για την παρακοή τους συμβουλέψτε τες πρώτα, έπειτα αρνηθείτε να μοιραστείτε μαζί τους το κρεβάτι τους και τέλος να τις δείρετε ελαφριά. Αν όμως επιστρέψουν, στην υπακοή, μην χρησιμοποιήστε εναντίον τους μέσα ενοχλητικά….Ο Αλλάχ σας  διατάζει  όσον αφορά  τη μοιρασιά της κληρονομιάς στα παιδιά σας. Για το αρσενικό ένα μερίδιο ίσο  με το μερίδιο  δύο θηλυκών» (Κορ.4:11). Ιδού η «θεολογική» θεμελίωση της «κατωτερότητας των γυναικών» και της χειροδικίας στο Ισλάμ. Προφανώς, οι εφαρμόζοντες αυτές τις ακριβείς εντολές του Κορανίου είναι οι συνεπείς και αληθινοί μουσουλμάνοι και μη γνήσιοι, όσοι δεν τις εφαρμόζουν[6].

    Στην καταγγελία προς τον Ο.Η.Ε. τεκμηριώνεται πως ο κατάφορος μισογυνισμός του Ισλάμ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τα ψηφίσματά του. Καλείται ο διεθνής Οργανισμός να απαντήσει, γιατί κωφεύει στις ισλαμικές θηριωδίες κατά των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Καλείται να λάβει ενεργό και αποτελεσματικό ρόλο, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά τους. Στην  αντίθετη περίπτωση αναφέρει πως «εάν, όπως είναι πιθανό, τα Ηνωμένα Έθνη δεν ανταποκριθούν, θα έχει αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι είναι ένας νεκρός και διεφθαρμένος οργανισμός»[7].

    Κλείνοντας θεωρούμε την εν λόγω καταγγελία προς τον Ο.Η.Ε. ως μια θαρραλέα ενέργεια, με ιστορικές προεκτάσεις. Παρά ταύτα δεν τρέφουμε αυταπάτες πως ο διεθνής αυτός Οργανισμός θα την θέσει σε εφαρμογή, αλλά είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα την θέσει στο αρχείο, ακόμα και αν σε κάποια ολομέλεια καταδικαστεί ο ισλαμικός μισογυνισμός. Πιστεύουμε και εμείς, μαζί με τους συντάκτες της καταγγελίας, πως ο Ο.Η.Ε. «θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι είναι ένας νεκρός και διεφθαρμένος οργανισμός»!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »