Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Νοθεία - επιστολική ψήφος


Όταν μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης στις 9 Ιουνίου 2024, ο φάκελος της επιστολικής ψήφου φτάσει στον χώρο που στεγάζεται η αντίστοιχη Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου, θα παραμείνει εκεί μέχρι την ημέρα των εκλογών, κατά την οποίαν θα παραδοθεί σε κάποιο από τα εκλογικά τμήματα διαλογής ψηφοδελτίων επιστολικής ψήφου – το αντίστοιχο των εκλογικών τμημάτων αλλά για επιστολικές ψήφους. Σε αυτά τα τελικά εκλογικά τμήματα θα βρίσκονται οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των κομμάτων αλλά μόνον σε αυτά.

Στον χώρο που στεγάζεται η κάθε μία από τις λίγες Επιτροπές Συλλογής Επιστολικής Ψήφου, θα παραμείνει η επιστολική ψήφος ερήμην των εκλογικών αντιπροσώπων για μέρες. Οι επιτροπές είναι τριμελείς. Κάθε φάκελος που παραλαμβάνεται ταχυδρομικά (και που περιέχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έναν μικρότερο σφραγισμένο φάκελο με το ψηφοδέλτιο), καταγράφεται από τα μέλη της επιτροπής και τοποθετείται σε κάλπη.

Στην μη επιστολική ψήφο η διαδικασία επιτρέπει στα κόμματα το αυτονόητο, να επιβλέπουν την ακεραιότητα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την στιγμή της ρίψης τους στην κάλπη έως την στιγμή της καταμέτρησης. Η ίδια η αναγκαιότητα του θεσμού της παρουσίας των εκλογικών αντιπροσώπων δεν σημαίνει ότι η αξιοσέβαστη εφορευτική επιτροπή σε κάθε εκλογικό τμήμα είναι διεφθαρμένη.

Όμως ο ίδιος θεσμός δεν εφαρμόζεται στις επίσης αξιοσέβαστες επιτροπές συλλογής επιστολικής ψήφου.

Σε μία υποθετική περίπτωση νοθείας επιστολικών ψήφων σε αυτή ή σε άλλη χώρα, πχ στην Αμερική στις εκλογές που έχασε ο Τραμπ, πως θα μπορούσε να γίνει η νοθεία; 

Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο. Όμως οι φάκελοι παραμένουν αφύλακτοι από τους εκλογικούς αντιπροσώπους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτούς, επί πολλές μέρες. Οι κάμερες που κάνουν 24ωρη καταγραφή ως μέτρο ασφαλείας, μπορούν να παραβιαστούν εκ των έσω.

Ένας παρακρατικός μηχανισμός μπορεί να έχει τα τεχνικά μέσα να πλαστογραφήσει τους φακέλους. Μπορεί να έχει πρόσβαση στην βάση δεδομένων μέσω της οποίας οι φάκελοι τυπώνονται με τα ατομικά στοιχεία κάθε ψηφοφόρου, πρόσβαση στους ειδικών προδιαγραφών μη εκτυπωμένους φακέλους. Μπορούν να ξεχωρίσουν αν θέλουν, τους φακέλους στους οποίους οι ψηφοφόροι έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους ψηφιακά και συνεπώς δεν περιέχουν δικαιολογητικά. Αλλά μπορούν και να προσθέτουν φακέλλους ψηφοφόρων που έχουν αποβιώσει κάνοντας αλλοίωση στις κεντρικές εγγραφές. Εν ολίγοις έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Σε αντίθεση, στην μη επιστολική ψήφο η λαθροχειρία πρέπει να γίνει αποκεντρωμένα και πολύ πιο εκτεταμένα, εμπλέκοντας πάρα πολλά πρόσωπα, επομένως πολύ πιό δύσκολα.

Δεν ξέρουμε αν θα το κάνουν, αλλά θεωρητικά μπορούν. (Τελικά το έκαναν, δείτε: Οι κλεφτοκοτάδες αποκαλύπτονται επί το έργον)

Η Δύση συλλογικά κατηγορεί την Ρωσία για οτιδήποτε κακό συμβαίνει, μεταξύ δε αυτών και για την υπόγεια επέμβαση στις εκλογές των χωρών, αλλά εδώ τα συστήματα είναι αδιάβλητα! Σε ποιά από τις δύο περιπτώσεις λένε ψέματα; Μάλλον και στις δύο.

Αυτή η πιθανή νοθεία θα είχε νόημα να γίνει όχι σε αυτές τις εκλογές που πρέπει να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στο νέο σύστημα, αλλά σε πιο κρίσιμες εκλογές στο μέλλον. Όταν θα έχει αυξηθεί η αναλογία των επιστολικών ψήφων μέσω της συνήθους γελοίας προπαγάνδας.

Ή θα μπορούσε να γίνει με άλλους τρόπους που δεν γνωρίζουμε, πόσο μάλλον όταν η ψήφος παραλαμβάνεται από το εξωτερικό. Ότι είναι εκτός του άμεσου εμπειρικού ελέγχου είναι πολύ πιο επιρρεπές σε παραχάραξη. Μην ξεχνάμε ότι όσο πιο ακραίο είναι κάτι, τόσο δυσκολότερα γίνεται πιστευτό.

Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας, γι αυτό ακριβώς υπάρχει ο θεσμός των εκλογικών αντιπροσώπων σε πάρα πολύ πιο άμεσες και διαφανείς συνθήκες όπως στην περίπτωση της άμεσης ψήφου. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις; Η εμπιστοσύνη δεν είναι καθόλου δεδομένη. 

Δείτε πιό κάτω περί της χρήσης του συστήματος «Ίριδα» για την εκλογική αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει το κράτος. Επίσης δείτε εδώ για την μη αποστολή των αποτελεσμάτων ηλεκτρονικά από τα εκλογικά τμήματα στα κόμματα.

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 9,8 εκατομμύρια. Οι Έλληνες έχουμε εδώ και δεκαετίες ακραία υπογεννητικότητα συνεπώς έχουμε λιγοστεύσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά ακόμα έχουμε τόσους πολλούς εγγεγραμμένους (που δεν συμπεριλαμβάνουν τους ανηλίκους). Επομένως οι υπεράριθμοι είναι πολλοί και αυτοί αξιοποιούνται, εκτιμούμε, είτε μέσω πλαστών ταυτοτήτων αποβιωσάντων ή φανταστικών ψηφοφόρων εσωτερικού ή εξωτερικού, είτε ως πολιτογραφημένοι έποικοι. Η παράνομη και η νόμιμη νοθεία σε στενή συνεργασία.

Όταν μέσω των κυβερνήσεων, ή σωστότερα των τριών εξουσιών του πολιτεύματος συν την τέταρτη εξουσία των μμε, μπορεί να υφαρπαγεί από τους πολίτες η κυριαρχία μιάς χώρας και να γίνει υποτελής αποικία σε ξένους δυνάστες, που την εποικίζουν δια της βίας μαζικά με ξένους πληθυσμούς, και μεθοδικά δολοφονούν οικονομικά τους γηγενείς, θα διστάσουν στην νοθεία;

Αν το διακύβευμα είναι η νοθεία, δεν είναι γελοίο για κάτι που γίνεται κάθε μερικά χρόνια, να επικαλούνται την «ευκολία» των πολιτών (που κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό για να το κάνουν για τον πολίτη που τόσο ...αγαπάνε), όπως υποκριτικά διαφημίζει ο εγγενώς αναξιόπιστος προπαγανδιστικός μηχανισμός που δηλώνει προκλητικά ότι δήθεν θέλει να «βαθύνει την δημοκρατία», που στην παρούσα μορφή της είναι απλώς μία εικόνα δύο διαστάσεων χωρίς καθόλου βάθος;

Προτρέπουμε κάθε ψηφοφόρο να επιλέξει την «δυσκολία» έναντι του κινδύνου νοθείας. 
Η ασφάλεια πρώτα, όπως επιλεκτικά διακηρύσσουν οι υποκριτές μόνο όπου τους συμφέρει.

Παρακαλούμε δείτε επίσης τις εξής παραπομπές:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »