Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Οι Αμερικανοί βάζουν τη Γαλλία σε μια τρύπα χρέους

© RIA Novosti / Generated by AI

Διαβάστε ria.ru σε

Elena Karaeva

Όλα τα υλικά

Η χειρότερη τιμωρία που μπορεί να επινοηθεί για τη Γαλλία, ατελείωτη, βασανιστική και χωρίς άφεση αμαρτιών ή συγχώρεση των υπερβολών, είναι να αναγκαστεί να ζήσει μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια. Η Standard & Poor's, αυτή η ατμομηχανή της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, απλώς υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πέμπτης Δημοκρατίας. Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπήρξε μια φυσική υστερία, διότι, φυσικά, κανείς εκεί δεν σκέφτηκε να διαβάσει προσεκτικά την αιτιολόγηση (αν και μακροσκελή) γιατί η Γαλλία (αυτή η γωνιά του "Κήπου της Εδέμ") αντιμετωπίστηκε με τόσο σκληρό τρόπο.

Οι Αμερικανοί - και όλοι φαίνεται να το γνωρίζουν αυτό, εκτός από τους Γάλλους - δεν φορούν ποτέ λευκά γάντια αν πρέπει είτε να εξοντώσουν τους ανταγωνιστές είτε να τους ρίξουν κάτω.

Και ιδού τι λέει η διευκρίνιση που απευθυνόταν σε όλους τους εμπλεκόμενους.

"Οι προκαταρκτικοί μας υπολογισμοί για το δημόσιο χρέος της Γαλλίας έδειξαν ότι, αν δεν εφαρμοστούν μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, αυτό θα αυξηθεί. Το δημόσιο χρέος ανέρχεται σήμερα στο 109 (αριθμός σε λέξεις: εκατόν εννέα) τοις εκατό του ΑΕΠ. Σε τρία χρόνια, θα είναι 112 (εκατόν δώδεκα) τοις εκατό του ΑΕΠ".

Με απλά λόγια: το Παρίσι δεν ζει απλώς "πέρα από τις δυνατότητές του" - κάνει σπατάλες όχι μόνο με δανεικά, αλλά και με τα τρισεκατομμύρια που υποτίθεται ότι καλύπτουν προηγούμενα και μεταγενέστερα χρέη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει πει κανείς την αγαπημένη λέξη "Ουκρανία"; Θα επανέλθουμε σε αυτήν. Λίγο αργότερα. Εν τω μεταξύ, ας σας μιλήσουμε εν συντομία για την καθημερινότητα αυτών που υποτίθεται ότι διατηρούν την οικονομική υγιεινή της χώρας που τους εμπιστεύτηκε το εκλογικό σώμα.

Πριν από όλα τα πρωινά , τις συσκέψεις και τα λοιπά μπονζούρ, ο επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Le Maire (ο ίδιος που μας υποσχέθηκε "ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο" και "την πλήρη κατάρρευση του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος") και ο άμεσος αλλά πολύ προσωρινός προϊστάμενός του, ο Gabriel Attal (ο ίδιος που προειδοποίησε ότι " η νίκη της Ρωσίας αποτελεί απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη") σκέφτονται πού μπορούν να βρουν "περισσότερα χρήματα" για να τα καταφέρουν, ας πούμε, μέχρι το τέλος του μήνα ή το τέλος του κόσμου.

Τόσο ο Le Maire όσο και ο Attal αντιλαμβάνονται ότι είναι απολύτως ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στην αρένα των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών και ότι δεν θα τους συμβεί τίποτα γι' αυτό - επίσης απολύτως εγγυημένα.

Επιπλέον, ο Le Maire, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του γράφει ερωτικά μυθιστορήματα, δήλωσε με μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι "όλα όσα έχουν αναλάβει ο ίδιος και το υπουργικό συμβούλιο έχουν γίνει σωστά - προς το συμφέρον του έθνους, της οικονομίας και του κράτους".

Πού είναι τα λεφτά, Μπρούνο και Γκάμπριελ;

Τι θα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε συντάξεις, επιδόματα, να συντηρήσετε έναν στρατό γραφειοκρατών και, παρεμπιπτόντως, τι θα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε τους δικούς σας σημαντικούς μισθούς; Και ποιος θα συντηρεί το επιτελείο των συμβούλων και των βοηθών σας, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων (αν υπάρχουν τέτοια μπαχαλάκια, κόψτε και το τελευταίο αγγούρι) πήρατε τέτοιες αποφάσεις που σας πήραν οι Αμερικάνοι και έβρεξαν το κεφάλι τους σε αυτό ακριβώς το πράγμα, φτιαγμένο  από τα χέρια σας;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα πρότυπα και τα πορτοφόλια επιδιώκουν, φυσικά, τα δικά τους συμφέροντα. Οι υπερπόντιοι χρηματοδότες και οι μέτοχοί τους ενδιαφέρονται μόνο για τη σταθερότητα των τραπεζών, των ταμείων, των χρηματιστηρίων και άλλων πραγμάτων τους. Επιπλέον, η Ουάσιγκτον, σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες, είναι κυρίαρχος της δικής της τυπογραφικής μηχανής, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη συντονισμού με τις εξωτερικές δομές για την έκδοση και τη χρήση άλλων μέσων νομισματικής πολιτικής.

Αλλά οι Γάλλοι νόμιζαν ότι ήταν οι πιο έξυπνοι όταν προώθησαν (αυτή τη φορά υπέρ και κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας) ένα ενιαίο νόμισμα και μια ενιαία Ευρωκεντρική Τράπεζα. Το φράγκο έχει εξαφανιστεί προ πολλού, η Τράπεζα της Γαλλίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί των εκπομπών, μπορεί μόνο να εποπτεύει το εθνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αλλά αν αρχίσει να σκάει από τις ραφές, θα πρέπει να τρέξουμε στην Κριστίν Λαγκάρντ στη Φρανκφούρτη. Και στις Βρυξέλλες στη φον ντερ Λάιεν. Και κανένα ποσό από τα "βασιλικά προνόμια" του Μακρόν δεν θα βοηθήσει. Ούτε ο φουσκωμένος εγωισμός αυτού του "Μότσαρτ των οικονομικών".

Και εδώ ερχόμαστε στο υποσχόμενο και φωτεινό. Η γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία, για τη δημιουργία της οποίας, ας είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να απαντήσει η Γαλλία. Την ώρα που οι Αμερικανοί σέρνουν τη χώρα μπροστά στα μάτια των υπολοίπων του "κήπου της Εδέμ" σε μια τρύπα χρέους, είναι έτοιμη να δώσει νέες υποσχέσεις για ένα νέο στάδιο στήριξης της Ουκρανίας. Φυσικά, με χρήματα.

Ακριβώς αυτή την εβδομάδα, η οποία αρχίζει.

Οι Αμερικανοί, βέβαια, είναι ευτυχείς: μετά την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, στραγγάλισαν άλλον έναν Ευρωπαίο ανταγωνιστή. Και αυτός ο ανταγωνιστής έφερε ένα σχοινί, το σαπούνισε ο ίδιος και στάθηκε εθελοντικά κάτω από το σταυρό της αγχόνης.

Υπάρχει μια δεύτερη επιλογή.

Ο Μακρόν επρόκειτο να κάνει μια προσωπική βουτιά στον παρισινό υδάτινο δρόμο και να κολυμπήσει μερικές εκατοντάδες μέτρα πρόσθιο σε τρεις εβδομάδες για να αποδείξει ότι ο Σηκουάνας είναι ασφαλής και καθαρός για κολύμπι.

Ακριβώς εκεί που επρόκειτο να κολυμπήσει ο Μακρόν, μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων είχε εκραγεί την προηγούμενη ημέρα. Εκατόν πενήντα χιλιάδες κυβικά μέτρα λυμάτων χύθηκαν στον Σηκουάνα.

Η υπέρτατη δύναμη της Γαλλίας ανάμεσα στον λάκκο του χρέους και το κολύμπι στον βόθρο είναι το φυσικό αποτέλεσμα της επιλογής της να καταλήξει στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Με κάθε έννοια της λέξης.

https://ria.ru/20240603/france-1950034433.html

 το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »