Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Τέμπη: Σοκάρει το μέγεθος της συγκάλυψης – 28 «ορφανά» DNA ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στους 85 !

Δεκαπέντε μήνες μετά από το έγκλημα των Τεμπών, νέα σοκαριστικά στοιχεία βγαίνουν στη φόρα από την ομάδα ειδικών του Τεχνικού Συμβούλου και πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, τα οποία είναι πλέον στα χέρια του εφέτη-ανακριτή στη Λάρισα.

Οι συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος κατέθεσαν νέο υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή, ζητώντας διευκρινίσεις αναφορικά με τα όρφανα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί και τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, καθώς και την επανάληψη της δειγματοληψίας στα συντρίμμια των βαγονιών που βρίσκονται στο Κουλούρι, από ειδικό μεταλλουργό, προκειμένου να εξεταστούν τα υλικά, για να διαπιστώσουν τα αίτια που οδήγησαν στη έκρηξη και την φωτιά.

Τα εν λόγω έγγραφα ως προς την ακριβή συσχέτιση των δειγμάτων DNA που βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας που γεννούν εύλογα ερωτηματικά για το αν είναι ακριβής ο τελικός αριθμός των θυμάτων.

«Ορφανά» 28 δείγματα DNA που ανεβάζουν τα θύματα στα 85!

Ο συγγενής θύματος Χ. Κωνσταντινίδης, κατέθεσε το

υπόμνημα, όπου δήλωσε τα εξής αναφορικά με το πρώτο σκέλος των αιτηματών:

«Από τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου καταδεικνύεται εμπράκτως ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι σίγουρα 57 από αυτά που έχουν δηλωθεί και αφήνονται υπόνοιες για πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Επειδή δεν υπάρχουν τα στοιχεία όλα αυτά και της ιατροδικαστικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας πράγμα που έχουμε ζητήσει από τον εφέτη ανακριτή από πέρυσι το καλοκαίρι, καταθέτουμε νέο υπόμνημα για να ζητήσει ο εφέτης όλα τα στοιχεία.

Αυτό που έχουμε στα χέρια μας και θα καταθέσουμε είναι ότι τις 4 πρώτες μέρες στο σημείο του εγκλήματος η πυροσβεστική συνέλλεξε συνολικά 109 σωρούς με μέλη τα οποία ταυτοποιήθηκαν σε 85 άτομα και καταγράφηκαν σε ένα συγκεκριμένο πίνακα.

Οπότε το εγκληματολογικό οφείλει να μας πει τι ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει πάνω σ αυτό το κομμάτι και πως η διασταύρωση του DNA ακολουθήθηκε για να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση από το PM01 έως το PM085 το οποίο αναφέρει ρητά στα συμπεράσματα το τελευταίο διαβιβαστικό που έχει η δικογραφία και για το στοιχείο 104 που πάρθηκε από την περιοχή «Πηγάδια» που αναφέρεται στο θραύσμα οστού κεφαλής σε συγκεκριμένο ηλικιωμένο θανόντα στο έγκλημα στα Τέμπη και στο δεύτερο DNA που μπορέσανε να βγάλουνε το οποίο ήταν από κάποιο ύφασμα και το οποίο δεν ταυτοποιείται ούτε με την αγνοούμενη, την Εριέττα Μόλχο, αλλά ούτε και συνάδει πουθένα. Δεν μπορεί να βρεθεί πάνω στον πίνακα που αναφέρεται στα συγκεκριμένα στοιχεία PM01 εως PM085.

Οι υπόνοιες που αφήνονται δεν μπορεί μετά από 15 μήνες να είμαστε στον αέρα και να μην γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Οφείλει ο πρωθυπουργός να απαντήσει και σ’ αυτό το ερώτημα ή τουλάχιστον να δώσει εντολές στην εγκληματολογική υπηρεσία να μας διαβιβάσει όλα τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα διότι αυτή τη στιγμή παραμένουνε ερμητικά κλειστά όπως και τα στοιχεία της ιατροδικαστικής».

Ανακρίβειες στα επίσημα έγγραφα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών

Στα κατατεθέντα έγγραφα υπάρχει έκθεση του Εμμανουήλ Παπαδάκη, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Χιούστον και συνεργάτη του ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιάς Βασίλη Κοκοτσάκη, η οποία κάνει αναφορά σε ανακρίβειες που προκύπτουν από επίσημα έγγραφα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) σχετικά με τον αριθμό των δειγμάτων DNA και τον τελικό αριθμό των θυμάτων.

Η αναφορά του κ. Παπαδάκη παραθέτει επί λέξει:

«Έχει πραγματοποιηθεί εξέταση γενετικού υλικού σε 85 δείγματα καταχωρημένα με ταυτότητες PM01 έως PM085. Με το δεδομένο ότι έως και την 29η Απριλίου 2024 (έγγραφο αρ. Πρωτ. 1019/21/1σκζ Τροχαίας Λαρίσης προς ΔΕΕ) έχουμε 56 ταυτοποιημένους νεκρούς και μία αγνοούμενη εγείρεται το ερώτημα πόσα από αυτά τα 85 δείγματα είναι διαφορετικά μεταξύ τους».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδάκης αφού μελέτησε ένα αριθμό παραρτημάτων που προέρχονται από το ΠΣ επισημαίνει:

«Εκεί γίνεται λόγος για τον αριθμό των σορών περί συνελέγησαν τις πρώτες ημέρες μετά το ατύχημα και πριν λίγο τα συντρίμμια του δυστυχήματος μετακινηθούν στη θέση Κουλούρι.

Γίνεται λόγος για περισυλλογή 109 ανθρωπίνων σορών ή τμημάτων αυτών που κατηγοριοποιούνται σε 85 διαφορετικές σορούς από την ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας και λαμβάνουν τις κώδικες αυτότητες PM1 έως PM85.

Το ίδιο παράρτημα χρησιμοποιεί την αρίθμηση ΡΜχΨΑ, ΡΜχψβ προφανώς με σκοπό να υποδηλώσει ότι πρόκειται περί τμημάτων σορού που πρέπει να ανήκουν στο ίδιο άτομο.

Συνάγουμε λοιπόν το συμπέρασμα ότι καταρχήν έχουμε 85 διαφορετικές σορούς-μέλη που αντιστοιχούν σε 109 περισυλλογές ανθρωπίνων μελών από τον τόπο του ατυχήματος έως και την 4 Μαρτίου 2023. Σε κάθε μία από αυτές τις σορούς αντιστοιχεί δείγμα γενετικού υλικού.

Β-.Εάν υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν περισσότερα θύματα από 57, θα πρέπει 28 από τα δείγματα DNA PM1-PM85 να είναι διπλά. Εγείρεται λοιπόν το ερώτημα κατά πόσον έχει εξεταστεί η διαφορετικότητα αυτών των 85 δειγμάτων γενετικού υλικού μεταξύ τους;

Με το δεδομένο ότι έχουμε μόνο τμήματα του γονιδιώματος των θυμάτων θα πρέπει να υπολογιστεί η πιθανότητα ταυτότητας ανά δύο μεταξύ τους αυτών των 85 δειγμάτων, ώστε να μπορέσουμε μαθηματικά να καταλήξουμε στον πραγματικό αριθμό των νεκρών.

Το ότι διατηρείται η αρίθμηση 1-85 αποτελεί ένδειξη ή αφήνει να υπονοηθεί ότι υπάρχουν 85 διαφορετικά DNA ανθρωπίνων θυμάτων και όχι 57 όπως είναι η επίσημη θέση των αρχών.

Υπό το πρίσμα αυτών των συλλογισμών προτείνουμε να αιτηθείτε να εκτελεσθούν τα ακόλουθα:

  1. Μαθηματικός προσδιορισμός με χρήση του υπάρχοντος λογισμικού της ΔΕΕ της πιθανότητας ομοιότητας ανά δύο όλων των 85 τμημάτων του DNA που έχουν περισυλλεγεί στο χώρο του ατυχήματος. Η ίδια διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί και για τα νέα δείγματα γενετικού υλικού που περισυνελέγησαν από το οικόπεδο στα Πηγάδια.
  2. Μαθηματκός προσδιορισμός με χρήση του υπάρχοντος λογισμικού της ΔΕΕ της πιθανότητας ομοιότητας των δειγμάτων του αιτήματος 2 με αυτά του αιτήματος 1.
  3. Συνοπτική παρουσίαση σε πίνακα διαστάσεων τουλάχιστον 85χ85 των αποτελεσμάτων των αιτημάτων 1-3. Αυτοί οι πίνακες αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως confusion matrices.
  4. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί από τη ΔΕΕ η αρίθμηση των ευρημάτων γενετικού υλικού για να εξαλειφθούν οι πολλαπλότητες και να γίνει η τελική αντιστοίχιση των ευρημάτων αυτών με τις σωρούς PM1-PM85.

Μετά χαράς θα βοηθήσουμε την ΔΕΕ σε κάθε ένα από τα αιτήματα 1-4 εφ’ όσον μας ζητηθεί» καταλήγει ο κ. Παπαδάκης σχετικά.

Τα στοιχεία υπάρχουν καταγεγραμένα και σε έγγραφα κατά τις πρώτες ώρες του εγκλήματος στα Τέμπη, που σημαίνει πως τους ήταν γνωστός ο αριθμός των θυμάτων:

Στα ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα καταγράφονται συνολικά 109 σοροί και μέλη που συνέλεξαν οι αρχές απ’το σημείο της τραγωδίας (55 την 1/3, 50 την 2/3, 3 την 3/3 & 1 την 4/3). Πιθανόν σε κάποιες σακούλες τα μέλη άνηκαν στους ίδιους σορούς!



Το δεύτερο έγγραφο δείχνει ότι η κάθε σορός πήρε έναν κωδικό αριθμό βάση DNA. Φαίνεται λοιπόν ότι έχουμε σορούς αριθμημένες από το 01 έως το 85! (ΡΜ01 έως ΡΜ085). Μάλιστα στο έγγραφο αυτό φαίνεται ότι μια εξ αυτών η ΠΑ63 δεν ανήκει σε καμία απο τις παραπάνω σωρούς!

Αναπάντητα ερωτήματα και για τη φωτιά

Συγγενείς των θυμάτων ζητούν πειστικές απαντήσεις για τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε μετά τη φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, ενώ σημειώνουν ότι εν τέλει τα τρένα κινούνταν παράνομα αφού δεν είχε υπογραφεί σύμβαση πρόσβασης και χρήσης του δικτύου, μεταξύ της Hellenic Train και του ΟΣΕ, κάτι που ήταν «εις γνώσιν του Υπουργείου».

Στο ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ της Ανθής Βούλγαρη, αποκαλύφθηκε ότι η υπογραφή σύμβασης πρόσβασης και χρήσης του δικτύου από την Hellening Train, πρέπει να υπογράφεται κάθε χρόνο και να κοινοποιείται στο υπουργείο Μεταφορών. Υπογράφηκε το 2019 και από το 2020 δεν έχει υπογραφεί ποτέ. «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήξερε τα χάλια του δικτύου και για αυτό δεν υπέγραφε», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ:

https://www.dropbox.com/scl/fi/zguqlzl9ktjvh9f4vbvcm/.docx?rlkey=fe8bdrpdlpm8yunkgweiuc7br&st=rjmrbja5&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/ypp6bhtbise4ovou9zf78/AITHMA-PDF.pdf?rlkey=ggs797svbqh4h2zsx6yk0h43k&st=x5hvprgl&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/loewdk9wwtvdipukbpz96/1.pdf?rlkey=2ftw12qc88mpt8p1za8rgynxz&st=sqdygn2x&dl=0

Να υπενθυμίσουμε πως και το όνομα του επιχειρηματία, που συνδέουν με νοθεία καυσίμων, κρατείται ακόμα σαν επτασφράγιστο μυστικό! Η συγκάλυψη είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και τρομάζει το μέγεθος της.

Η χώρα μας βρίσκεται κάτω απο ασφυκτικό κλοιό λογοκρισίας και οι έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας, είναι υποχρέωση όλων μας να καταπολεμήσουμε το φίδι που εκκολάπτεται και που έχει ξεπεράσει κατα πολύ τα όρια της δημοκρατίας μας!

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »