Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο εκτρωματικός νόμος πυροπροστασίας ακινήτων, γίνεται «τρελοκομείο»: Πρόστιμο 1.000 ευρώ για αυλή στο Χαλάνδρι, με συνθετικό χλοοτάπητα!

Ο εκτρωματικός νόμος πυροπροστασίας ακινήτων, γίνεται «τρελοκομείο»: Πρόστιμο 1.000 ευρώ για αυλή στο Χαλάνδρι, με συνθετικό χλοοτάπητα!

 

Την πόρτα του τρελοκομείου έχει ανοίξει ο απαράδεκτος νόμος για την πυροπροστασία ακινήτων που επέβαλλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ρίξει τις ευθύνες τους πολίτες για το κάψιμο της χώρας, να «ξεπλύνει» την έλλειψη κρατικών μέτρων πυροπροστασίας και να γλιτώσει μελλοντικές αποζημιώσεις.

Μπροστά στο πρωτοφανές κομφούζιο που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, κωμικοτραγικές περιπτώσεις προστίμων για ακαθάριστα οικόπεδα έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν πόσο ανεφάρμοστος και ανούσιος είναι αυτός ο νόμος, ειδικά με τον τρόπο που εφαρμόζεται.

Υπάλληλος του δήμου Χαλανδρίου που ήλεγχε για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή, επέβαλλε πρόστιμο ύψους 1.028,11 ευρώ σε κήπο με… συνθετικό χλοοτάπητα αλλά και σε κήπο που είχαν φυτρώσει μερικά μαρούλια!

Η παραπάνω καταγγελία έγινε στο

Πρώτο Θέμα από την Ιωάννα Ταουζή, ιδιοκτήτρια ακινήτου στην οδό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή, όπου σύμφωνα και με άλλες μαρτυρίες επεβλήθησαν σωρεία προστίμων για «ακαθάριστα» οικόπεδα. Σε δημοσιογραφική ερώτηση που έγινε στον Δήμαρχο για το θέμα, εκείνος απάντησε ότι η ιδιοκτήτρια μπορεί να υποβάλλει ένσταση και ότι «μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος στο ΚΑΕΚ, συμβαίνουν αυτά».

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο αλλοπρόσαλλος νόμος της κυβέρνησης ανοίγει πεδίο για τους δήμους όπου ο κάθε υπάλληλος θα επιβάλλει ότι πρόστιμο του κατέβει για μερικά κλαδιά, ένα ακλάδευτο δέντρο ή και έναν… λαχανόκηπο! Και μετά ο πολίτης ας τρέχει με ενστάσεις να βρει το δίκιο του, επιβαρυνόμενος με ένα τεράστιο πρόστιμο.

Και μπορεί να υποψιαστεί κανείς πόσο πιο πέρα μπορεί να επεκταθεί η υπόθεση, αν ο υπάλληλος έχει προσωπικές διαφορές με κάποιον κάτοικο, αν αναπτυχθούν λογικές εκβιασμού και χρηματισμού ή ακόμα και αν ο Δήμαρχος θέλει να «συνετίσει» δημότες που δεν τον ψήφισαν! Ακραία σενάρια; Μα στην Ελλάδα ζούμε και όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Κάποιος μπορεί να θεωρούσε «ακραίο» ότι υπάρχουν εφοριακοί που χρηματίζονται, όμως είδαμε τι έγινε με την σπείρα των εφοριακών στη Χαλκίδα.

Ποιο ήταν το σκεπτικό να επιβληθεί πρόστιμο, ειδικά σε μια περιοχή όπως το Χαλάνδρι που στατιστικά είναι σχεδόν απίθανο να ξεσπάσει πυρκαγιά; Και με τι λογική έκοψαν πρόστιμο για έναν… πλαστικό χλοοτάπητα; Με ποιο σταθερό κριτήριο θα κρίνει κάποιος αν ένα οικόπεδο είναι ακαθάριστο ή καθαρισμένο; Με το αν ξύπνησε… στραβά; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση τρομοκρατούν τον κόσμο, πολλοί Δήμοι αφήνουν ακαθάριστα τα χόρτα σε κοινόχρηστα σημεία και δεν ελέγχονται από πουθενά, αλλά ο πολίτης κινδυνεύει με πρόστιμο.

Τελικά ωθούν τους πολίτες να ξεριζώσουν τα πάντα από την αυλή τους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο! Ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης είναι σαν να θεωρεί δεδομένο πως θα καεί το περιβάλλον και το μόνο που υποτίθεται ότι προστατεύει είναι το σπίτι. Λίγες μέρες πριν, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έλεγε ότι «ο στόχος αυτών των κανονισμών δεν είναι να μπουν πρόστιμα», αλλά να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.

Ένας πραγματικός πανζουρλισμός που στην πραγματικότητα είναι πόλεμος κατά της ακίνητης περιουσίας του πολίτη. Η οργή του κόσμου που καταθέτεται στα σχόλια είναι τεράστια. Και η κυβέρνηση ακόμα δεν λέει να πάρει πίσω αυτό το έκτρωμα.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »