Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ούτε θα πωλούνται ούτε θα ενοικιάζονται!! Αυτό φέρνουν παράλληλα με τις πόλεις των 15 λεπτών, vid

 Η χώρα μας... πρωτοπορεί και πάλι.

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030 στον ήδη επιβαρυμένο τομέα ακινήτων.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις μηχανικών που αναλαμβάνουν την επίβλεψη έργων ανακαινίσεων και μίλησαν στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, στη διάρκεια ανακαινίσεων ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ιδιοκτητών έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ενσωμάτωση έξυπνων και πράσινων τεχνολογιών.

Εξάλλου οδηγία της ΕΕ προβλέπει πλέον για υποχρεωτική ενεργειακή αναβάθμιση που αφορά δημόσια κτίρια, νέες οικοδομές, παλαιότερες πολυκατοικίες και άλλες κατοικίες προκειμένου να πουληθούν ή να ενοικιαστούν.

Κάποιος ιδιοκτήτης δηλαδή δεν θα μπορεί ούτε να νοικιάσει το ακίνητο που διαθέτει, εάν δεν διαθέτει την ελάχιστη -ενεργειακή- πιστοποίηση.

Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια είναι διαφορετικά, καθώς η οδηγία αυτή θα ξεκινά να ισχύει από το 2026 και η προθεσμία θα πάει μέχρι το τέλος του 2032.

Υπολογίζεται δε πως πάνω από 1 εκατομμύριο κατοικίες (κλειστές ή ανοικτές) στην Ελλάδα θα πρέπει να… αναβαθμιστούν ενεργειακά τα αμέσως επόμενα χρόνια για να μην «πιαστούν στην πράσινη τσιμπίδα»!

Οι ιδοκτήτες τους δηλαδή, σύμφωνα με τα δεδομένα που

ισχύουν σήμερα, έχουν διορία ΜΕΧΡΙ 8 χρόνια για να μην μπουν σε περιπέτειες!

Όπως επισημαίνουν οι μηχανικοί οι αλλαγές που έχουν προκύψει σε κατασκευαστικό επίπεδο στη διάρκεια ακόμη και της τελευταίας πενταετίας, σε σχέση ακόμη και με αμέσως προηγούμενα χρόνια είναι μεγάλες. Αφορούν από τις γενικές προδιαγραφές κατασκευής, μέχρι τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ακόμη και τα εργαλεία. Οι νέες τεχνολογίες και ο όρος «smart» (έξυπνος) έχει διεισδύσει παντού.

Στην Ελλάδα η πρώτη έξυπνη πόλη διεθνώς με όλες τις κατοικίες «smart» και πράσινες

Στο επίκεντρο των εξελίξεων και των τάσεων αναφορικά με τα νέα οικιστικά ακίνητα, που ενσωματώνουν όλες τις έξυπνες και πράσινες τεχνολογίες όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι το έργο του Ελληνικού, που είναι σε εξέλιξη από την Lamda Development.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η εταιρεία στο ενημερωτικό δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα την εβδομάδα που μας πέρασε, εκτός από τις σπουδαίες αρχιτεκτονικές υπογραφές που βρίσκονται πίσω από κάθε οικιστική και εμπορική ανάπτυξη του The Ellinikon, αυτό που καθιστά μοναδικές τις κατοικίες της νέας πόλης είναι τα «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης.

Τα «Σπίτια του Μέλλοντος», θα διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή ώστε να προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες στους κατοίκους τους, όπως ο κεντρικός έλεγχος και προγραμματισμός όλων των οικιακών συσκευών τους και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους με βάση τις ανάγκες και τις συνήθειες τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελαχιστοποιείται η κατανάλωση πόρων και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Οι «έξυπνες» τεχνολογίες που θα διαθέτουν οι υπερσύγχρονες κατοικίες του Ελληνικού, εντάσσονται στο ξεχωριστό πρότυπο διαβίωσης που εισάγει η νέα πόλη, καθώς πέρα από την ευκολία στις μετακινήσεις, τελευταίας γενιάς θα είναι και οι υποδομές.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται η έξυπνη πόλη The Ellinikon, μία πόλη του μέλλοντος, που θα αξιοποιεί τεχνολογία και έξυπνες υποδομές. Δίκτυα αισθητήρων, Internet of Things και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) θα αξιοποιούν δεδομένα, προβλέποντας ανάγκες συντήρησης κτιρίων και υποδομών, εντοπίζοντας βλάβες σε αρχικό στάδιο, εξοικονομώντας δαπάνες, ενέργεια και φυσικούς πόρους.

Και όταν μιλάνε ειδικά περί «ευκολία στις μετακινήσεις» και σε «μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», εννοούν τις περίφημες πόλεις των 15 λεπτών, που ήδη διαφημίζονται στη χώρα μας!!

Σε αυτές τις πόλεις (ή γειτονιές) θα… ικανοποιούνται όλες οι απολύτως βασικές ανάγκες των κατοίκων τους εντός 15 λεπτών με τα πόδια ή το ποδήλατο, καθώς κάθε άλλο μέσο μεταφοράς θα απαγορευτεί!

Θυμηθείτε το βίντεο από περιοχή της Αθήνας, που επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα έχει γράψει και πει εδώ και χρόνια ο Δημοσθένης Λιακόπουλος:

το είδα 

2 σχόλια:

  1. Αν θέλετε αναρτήστε αυτο: https://www.youtube.com/watch?v=pipcchmEOTs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λοιπον την φτιαξουν στο Ελληνικο ολους τους νυν και πρωην πολιτικους, δικαστικους, υπουργους, δημοσιογραφους και πασης φυσης διαπλεκομενους ΑΠΑΡΕΓΚΛΗΤΩΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τους παρκαρουμε εκει χωρις κανενα δικαιωμα εξοδου, μεχρι να αποδειξουν (ΑΠΟ ΕΚΕΙ) οτι δεν ειναιενοχοι.

    ΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΜΟΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ και με τους ιδιους ορους εφοσον το κρατος τους μας τους στειλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »