Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ο άχρηστος άνθρωπος και η κιβωτός της ολιγαρχίας

Ο άχρηστος άνθρωπος και η κιβωτός της ολιγαρχίας

 από τον Roberto Pecchioli

Πηγή: EreticaMente

Το πιο ανόητο από τα ψέματα που διαδίδει το σύστημα είναι ότι οι αντίπαλοί του είναι συνωμοσιολόγοι, παρανοϊκοί που επινοούν ίντριγκες και συνωμοσίες, πεπεισμένοι λόγω ψυχικής αδυναμίας ότι το αόρατο μεγάλο χέρι ενός πλανητικού Φαντάσματος βρίσκεται πίσω από κάθε γεγονός. Όχι ότι λείπουν τέτοια θέματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει συνωμοσία ή μηχανορραφία. Δράσεις, στόχοι, εργαλεία, παράγοντες εξουσίας είναι εκεί για να τα δουν όλοι. Μοιάζουν με παιχνίδι από το Settimana Enigmistica, τη λευκή σελίδα με τις τελείες που πρέπει να ενώσει ο αναγνώστης για να συνθέσει την εικόνα. Οι «ανώτεροι»  μάς λένε τα πάντα: είναι στο χέρι μας να συνδυάσουμε γεγονότα και λέξεις.

Ήδη στη δεκαετία του 1950, στην αυγή της τεχνολογικής επανάστασης, ο Gunther Anders έγραψε ότι ο άνθρωπος είναι απαρχαιωμένος. Η ευφυΐα του δεν ήταν πλέον σε θέση να συμβαδίσει με τις τεχνολογικές καινοτομίες, ανακαλύψεις σε σχέση με τις οποίες αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια του homo no so sapiens. Ο Άντερς ονόμασε το χάσμα που διευρύνεται μεταξύ ανθρώπου και μηχανής «προμηθεϊκό χάσμα». Δεκαετίες αργότερα, το σχέδιο υπέρβασης του ανθρώπου στο σημείο να τον αντικαταστήσει με τον τεχνητό μηχανισμό φαίνεται ξεκάθαρο. Τα ρομπότ, οι

νανοτεχνολογίες, η άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο κυβερνοάνθρωπος που υβριδοποιείται με τη μηχανή, είναι πραγματικότητα. Είναι δύσκολο για πολλούς να κατανοήσουν το νόημα αυτής της γιγαντιαίας αναδιαμόρφωσης, της μεγαλύτερης, οριστικής επαναφοράς.


Η ιδεολογία των ελίτ δεν είναι μόνο ο παγκοσμιοποιητικός φιλελευθερισμός που τείνει προς την ιδιωτικοποίηση του κόσμου και την πλανητική ενοποίηση κάτω από την κυριαρχία μιάς ολιγαρχίας κυρίαρχης όλων τών μέσων. Ο πραγματικός στόχος είναι ο μετανθρωπισμός, ή η επιθυμία να υπερνικήσουμε το ανθρώπινο πλάσμα αλλάζοντας αμετάκλητα τη βιολογική του φύση. Ο συγγραφέας τα έχει αναλύσει όλα αυτά σε ένα βιβλίο, το Transhuman Man - που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Arianna Editrice - του οποίου ο υπότιτλος, The End of Man, έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης με τον εκδότη. Θα προτιμούσαμε το ερωτηματικό να δίνει ελπίδα, να δείχνει μια πιθανότητα, να αφήνει ανοιχτή την πόρτα στη διάψευση. 

Πρέπει να συμφωνήσουμε με το μάρκετινγκ: πραγματικά, το τέλος του ανθρώπου - homo sapiens sapiens, το είδος στο οποίο ανήκουμε, είναι κοντά. Μας το λένε ξεκάθαρα οι εκπρόσωποι των καθολικών δασκάλων. Ο απαρχαιωμένος άνθρωπος του Άντερς είναι πλέον «άχρηστος», λέει ο Γιουβάλ Χαράρι, διανοούμενος αναφοράς και εκπρόσωπος του Φόρουμ του Νταβός, διανθρωπιστής, συγγραφέας του best seller Homo Deus, του οποίου ο τίτλος είναι ένα ακριβές ιδεολογικό πρόγραμμα.


Ο Χαράρι είναι ο ίδιος ένα υπερανθρώπινο προϊόν: ένας έμπιστος άνθρωπος των αρχόντων του κόσμου, Ισραηλινοαμερικανός, άθεος, ομοφυλόφιλος (η ανθρωπότητα είναι αντεστραμμένη, στείρα...). Είναι από αυτούς που ο θόλος εμπιστεύεται την ανάπτυξη ιδεών και τη διάδοση του λόγου των ανωτέρων στον παλιομοδίτικο άνθρωπο, σε μικρές δόσεις και στοχευμένα. Πρέπει να το συνηθίσουμε. Κρίμα για εμάς αν δεν καταλαβαίνουμε: μας ευαισθητοποίησαν. Ο homo deus, που ξαναφτιάχνει το ατελές δημιούργημα και βάζει τον εαυτό του στη θέση του Θεού, της φύσης ή της εξέλιξης -της παλιάς, αναγεννώμενης Γνωστικής ουτοπίας- δεν είμαστε εμείς. Είναι «αυτοί», οι φωτισμένοι, που διεκδικούν όχι μόνο την κατεύθυνση της ανθρωπότητας, αλλά ακόμη και την ιδιοκτησία των ανθρώπων.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο ελβετικό μέσο Uncut-news.ch, ο Harari έριξε την οριστική βόμβα, αν έχουμε ακόμα τα γνωστικά εργαλεία για να την αναγνωρίσουμε: ο απλός άνθρωπος - ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας - είναι «άχρηστο». Επομένως, πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή. Η εικόνα που χρησιμοποιεί είναι βιβλική: «όταν έρθει ο κατακλυσμός, η ελίτ θα φτιάξει την Κιβωτό του Νώε και η άχρηστη τάξη (εγώ, εσείς, φίλοι, παιδιά και εγγόνια) θα πνιγούν». Παράνοια, σημάδι ψυχιατρικών προβλημάτων;

Όχι αν η φωνή είναι ένας από τούς ομιλούντας γρύλους του Νταβός, μεταφρασμένη σε όλες τις γλώσσες για να εκπαιδεύσει την υπεράνθρωπη μελλοντική ανθρωπότητα.
Έτσι μιλάει ο Χαράρι, ο τεχνο-Ζαρατούστρα. «Ο κόσμος διέρχεται μια βαθιά αλλαγή: η τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. Τι αντίκτυπο έχει αυτό; Η ιδέα ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν ψυχή ή πνεύμα και ελεύθερη βούληση έχει τελειώσει». Δεν γνωρίζουμε κανέναν υλισμό πιο απόλυτο, ψυχρό και απάνθρωπο από αυτόν που αποστάζουν οι κοιλιολόγοι των αρχόντων. Προβλέπουν (ή ξέρουν…) ότι η ανθρωπότητα θα χωριστεί σε βιολογικές κάστες. Αντί για μια ανθρωπότητα, θα υπάρχουν αρκετές. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται «οικονομικά άχρηστοι» και «πολιτικά ανίκανοι».


Οι αφέντες μας μάς λένε «άχρηστους», δηλαδή μη χρήσιμους. δεν υπηρετούμε τους σκοπούς τους, τους μόνους που αξίζει να επιδιώξουμε. Η χρησιμότητα μειώθηκε με καθαρά οικονομική έννοια: όπλα για εκμετάλλευση, μυαλά για συμπίεση. Τέλος: έχουν ρομπότ, κουτιά συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης. Σε τι χρησιμεύει ο ξεπερασμένος, άρρωστος, παραπονεμένος άνθρωπος, κάτοχος «δικαιωμάτων» που διακηρύσσουν οι ίδιοι; Μόνο για να μολύνουν τη Γαία, έναν πλανήτη που τους ανήκει. «Βλέπουμε ήδη τα πρώτα σημάδια μιας νέας τάξης ανθρώπων, της άχρηστης τάξης, εκείνων που δεν έχουν δεξιότητες να χρησιμοποιήσουν στη νέα οικονομία». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούμε από αυτούς καταπιέζοντάς τους. «Τώρα αρχίζει η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας μια τάξη χωρίς στρατιωτική ή οικονομική χρησιμότητα και επομένως χωρίς πολιτική δύναμη». Εφόσον δεν χρειάζονται τα χέρια μας και το μυαλό μας –το δικό μου, το δικό σου– σύμφωνα με τον Harari, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τα ναρκωτικά και τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Όχι, ευχαριστώ στην έλλειψη κουλτούρας καί απορριμμάτων.

Η προφητεία είναι ακριβής. «Όταν έρθει ο κατακλυσμός, οι επιστήμονες θα φτιάξουν μια κιβωτό του Νώε για την ελίτ και οι υπόλοιποι θα πνιγούν». Η πλημμύρα θα μπορούσε να είναι ένας πυρηνικός πόλεμος – υπάρχουν οι συνθήκες – ή μια νέα πανδημία. Οι δοκιμές λειτούργησαν πολύ καλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα έχει σύντομα άμεσες εξουσίες στα απαρχαιωμένα εθνικά κράτη. Ή πείνα, που ετοιμάζει η αυτοκτονική Δύση απαγορεύοντας τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία με τό άλλοθι της κλιματικής αλλαγής. Η περιοχή Emilia Romagna πληρώνει τους αγρότες για να μην δουλεύουν τη γη τους. Ο κατακλυσμός έχει τη μορφή ενός συνεχούς ψιλόβροχου: η έφεση στην καταναγκαστική αλλά στείρα σεξουαλικότητα (ομοφυλοφιλία, ιδεολογία φύλου), η διάδοση μοντέλων ζωής από τα οποία αποκλείονται τα παιδιά, δηλαδή η μετάδοση της ζωής. Τις τελευταίες μέρες η «ρευστή» γραμματέας του ΠτΔ, εκπρόσωπος Τύπου των μεγαλειωδών και προοδευτικών περιουσιακών στοιχείων, έχει ταχθεί κατά της επιθυμίας για μητρότητα.


Ένα μέλλον στο οποίο οι (επιζώντες) άνθρωποι δεν θα συλλαμβάνονται πλέον και δεν θα γεννιούνται με φυσικό τρόπο γιορτάζεται με μεγάλη έμφαση. Η διέλευση πέρα ​​από το ανθρώπινο παρουσιάζεται ως γυναικεία απελευθέρωση. Για τον άνθρωπο, πιο άχρηστο παρά παλιομοδίτικο,έρχεται το χάπι που στειρώνει. Μια άλλη πρόοδος: εδώ είναι ένας τρόπος να βιώσετε τις σεξουαλικές και ρομαντικές σχέσεις με έναν νέο τρόπο. Η βροχή γίνεται πλημμύρα στα πιο προηγμένα μέρη του κόσμου. Προχωρήστε προς το τέλος...


Επιβάλλεται ένα νέο αντεστραμμένο δικαίωμα: όχι πλέον το δικαίωμα στη ζωή, αλλά στον πολιτειακό θάνατο, για τους ασθενείς, τους ηλικιωμένους, τους καταθλιπτικούς, τους φτωχούς. Ο στρατός των άχρηστων πρέπει να κινηθεί προς τον αφανισμό του γαλήνια, ψύχραιμα και συγκροτημένα: είναι προς το «συμφέρον» του, σαν να απαγορεύει στον μικρό Ίντι να λάβει θεραπεία. Αν το ενδιαφέρον μάς το εδραιώσει κάποιος άλλος, δεν είμαστε ελεύθεροι και έχουμε χάσει την ιδιοκτησία του εαυτού μας, του σώματος και της ψυχής μας.


Αυτό θέλουν οι υποστηρικτές του Χαράρι. Ας το σκεφτούμε. Πάνω απ' όλα, ας απαλλαγούμε από τα νοητικά μηχανήματα που καθιστούν ηγεμονική την προκατειλημμένη αποδοχή κάθε αλλαγής, τον θετικιστικό-ιδεαλιστικό ντετερμινισμό σύμφωνα με τον οποίο η ιστορία αναπόφευκτα θα στρεφόταν προς την πρόοδο και κάθε μεταμόρφωση θα ήταν μια θετική εξέλιξη. Το πώς όλα αυτά συμβιβάζονται με την αχρηστία της πλειονότητας της ανθρωπότητας, που καλείται να εξαφανιστεί επειδή είναι άχρηστη στο τρανς και απάνθρωπο σύστημα που αναζητείται από πάνω, είναι πέρα ​​από την κατανόηση μας. Μαγική σκέψη που πιστεύεται με επανάληψη και κατάργηση της κριτικής κρίσης.


Για τον Harari and the Dominion, η ανθρωπότητα είναι ένας «απαρχαιωμένος αλγόριθμος». Τελικά, ποια είναι η υπεροχή των ανθρώπων έναντι των κοτόπουλων, ισχυρίζεται ο θεωρητικός των άχρηστων ανδρών, αν όχι ότι οι πληροφορίες ρέουν μέσα μας σύμφωνα με πιο σύνθετα πρότυπα; Τα κοτόπουλα επεξεργάζονται περισσότερες οπτικές πληροφορίες από εμάς τους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν θα ζωγραφίσουν την Καπέλα Σιξτίνα. Απογοητεύει η αντι-ανθρώπινη μετατόπιση των τάσεων και των πεποιθήσεων των οποίων οι συνέπειες είναι ο μηδενισμός και ο μηχανισμός. Κάθε τάξη, αλήθεια, ομορφιά, είναι μια κοινωνική κατασκευή, το ανθρώπινο πρόσωπο δεν είναι παρά μια σειρά από αλγόριθμους που περιέχονται σε μια βιοχημική μάζα.


Επομένως, η ζωή γίνεται διαθέσιμη, τροποποιήσιμη. Από τη χειραγώγηση στη χειραγώγηση, από την παραβίαση στην παραποίηση, ο άνθρωπος γίνεται κάτι άλλο από τον εαυτό του σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι: το υπεράνθρωπο ρέει στον μετα-άνθρωπο και τον αντιάνθρωπο. Σύμφωνα με το transhumanist vulgate, μέσα σε πενήντα χρόνια οι άνθρωποι «θα είναι όλοι μέρος ενός δικτύου με κεντρικό ανοσοποιητικό σύστημα». Η απειλή ακολουθεί: δεν θα επιβιώσετε αν δεν είστε συνδεδεμένοι». Η ολιγαρχία θα είναι ένα είδος Θεού και ο homo sapiens θα χάσει τον έλεγχο της ζωής του.


Η επανάληψη της ελιτίστικης μάντρας του πλεονάζοντος προς καταπολέμηση πληθυσμού συνεχίζεται. «Ετοιμάζουν την πλημμύρα και μας προειδοποιούν. Στο μεταξύ, πρέπει να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας. Ο Harari δηλώνει στο From Animals to Gods ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει ανυπέρβλητο τεχνικό εμπόδιο που να μας εμποδίζει να παράγουμε υπεράνθρωπους. Τα κύρια εμπόδια είναι οι ηθικές και πολιτικές αντιρρήσεις που έχουν επιβραδύνει τον ρυθμό της ανθρώπινης έρευνας. Και όσο επιτακτικά και να είναι τα ηθικά επιχειρήματα, είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορούν να αντισταθούν για πολύ στο επόμενο βήμα, ειδικά όταν αυτό που διακυβεύεται είναι η δυνατότητα επ' αόριστον παράτασης της ανθρώπινης ζωής, η νίκη των ανίατων ασθενειών και η βελτίωση των γνωστικών και νοητικών μας ικανοτήτων». . Το δόλωμα είναι η υγεία, αλλά ο στόχος είναι ο θάνατος.


Στο Νταβός, το μαγεμένο βουνό της υπερανθρώπινης Ατζέντας 2030, ο Χαράρι εκφράστηκε ως εξής: «η επιστήμη αντικαθιστά την εξέλιξη από τη φυσική επιλογή με την εξέλιξη μέσω του ευφυούς σχεδιασμού. Αυτό δεν είναι το έξυπνο σχέδιο κάποιου Θεού που βρίσκεται πέρα ​​από τα σύννεφα, αλλά είναι το έξυπνο σχέδιο ΜΑΣ, των συννεφών μας, τα σύννεφα της IBM και της Microsoft. Αυτά είναι τα σύννεφα που θα καθοδηγήσουν την εξέλιξή μας». Το βροντερό χειροκρότημα των παρευρισκομένων - όλων των ηγετικών μελών της οικονομικής, χρηματοοικονομικής, τεχνολογικής και πολιτικής ολιγαρχίας - δείχνει ποια είναι η κυρίαρχη σκέψη, ο βαρύς υλισμός με τον οποίο εμψυχώνεται, το παραλήρημα της παντοδυναμίας που πείστηκε ότι εκθρόνισε και αντικατέστησε τον Θεό.


Για τον μεθυσμένο από ύβρι θόλο της εξουσίας, χρειάζεται ένα δραστικό κλάδεμα η υπεράνθρωπη μελλοντική ανθρωπότητα, διαφορετική ανθρωπολογικά και οντολογικά από την παλιά. Ο Χαράρι, έχει την αρετή της ειλικρίνειας. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι «άχρηστοι», δεν είναι πλέον «απαραίτητοι». Είμαστε ξεπερασμένοι, πλεονασματικοί, ένα πρόβλημα προς επίλυση. Ένα ρίγος τρέχει στη σπονδυλική στήλη μου. «Απλώς δεν θα χρειαζόμαστε πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, γιατί το μέλλον περιλαμβάνει την ανάπτυξη ολοένα και πιο εξελιγμένων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη [και] η βιομηχανική».


Όσοι δεν βρίσκουν πλέον δουλειά λόγω της προόδου του αυτοματισμού δεν φέρνουν κανένα όφελος στην κοινωνία, δεν είναι πλέον χρήσιμοι, δεν αποτελούν μέρος του μέλλοντος. Ψυχρό. Η αξία του ανθρώπινου προσώπου, για την υπερανθρωπιστική ελίτ, συνίσταται μόνο στην οικονομική του χρησιμότητα. Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο με πιο εκλεπτυσμένη νοημοσύνη, ένα αποκλειστικά βιολογικό-σωματικό ον που μπορεί να χειραγωγηθεί, να επιλεγεί, να τροποποιηθεί γενετικά, να υβριδοποιηθεί και τελικά να καταστραφεί λόγω περίσσειας «κεφαλιών ανθρωπότητας».


Ακόμη και τα «ανθρώπινα δικαιώματα», το καμάρι του δυτικού ανθρώπου, νικώνται. Για τους υπερανθρωπιστές, αυτοί είναι μύθοι που δεν έχουν νόημα σε βιολογικό επίπεδο, μια επινοημένη ιστορία, μια αφήγηση, όπως ο Θεός, το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία κ.λπ. Όσο σημαντικά και αν είναι σε ορισμένα ιστορικά πλαίσια, θα γίνουν εντελώς ασήμαντα. Η ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς (μεγάλη ακύρωση…) δεν είναι τίποτα άλλο από την προοδευτική εφαρμογή μιας τεχνοκρατικής παγκόσμιας κυβέρνησης που βασίζεται στην υπέρβαση του ανθρώπινου (solve) και στη δημιουργία ενός εντελώς νέου κόσμου (coagula), στον οποίο είναι η μηχανή πού θά κυριαρχήσει στην ανθρωπότητα.


Τα λόγια του Yuval Harari στο Homo Deus είναι υποδειγματικά. «Σήμερα, η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τη φυσική επιλογή με έξυπνο σχεδιασμό και να επεκτείνει τη ζωή πέρα ​​από το οργανικό, στη σφαίρα του ανόργανου. Αντί ο άνθρωπος να δημιουργεί νέα τεχνολογία, η τεχνολογία δημιουργεί νέα ανθρωπότητα». Και τήν καταστρέφει ως άχρηστη για τα σχέδια κάποιων τρελών κυρίων των πάντων. Αν μας αρέσει συνεχίζουμε να σιωπούμε ή να πιστεύουμε ότι δεν μας αφορά. Αν μας τρομάζει, όπως είναι φυσιολογικό, ας μην κάνουμε σαν στρουθοκάμηλοι και ας κρύψουμε το κεφάλι μας στο έδαφος. Ας φτιάξουμε την κιβωτό των ανθρώπων, ας διώξουμε αυτούς που μας θέλουν νεκρούς και μας το λένε χωρίς ντροπή. Διαφορετικά θα έχουν δίκιο: ο homo sapiens δεν θα αξίζει να επιβιώσει.

 https://www-ariannaeditrice-it.translate.goog/articoli/l-uomo-inutile-e-l-arca-dell-oligarchia?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ. ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. 

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΞΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

 ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ. 

ΧΤΕΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ. ΤΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ; Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΕΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »