Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Όταν ο ΟΗΕ τρομοκρατούσε τον πλανήτη με επικίνδυνες θεωρίες συνομωσίας: «Ολόκληρα έθνη θα εξαφανιστούν απο την θάλασσα, εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν αντιστραφεί… μέχρι το έτος 2000»!

Το 1989, ένα ανώτερο διευθυντικό στέλεχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ολόκληρα έθνη θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της Γης με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, εάν η τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αντιστραφεί μέχρι το έτος 2000. Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια παρουσιάστηκε σε πολλά άρθρα, όπως και σε άρθρο του Associated Press που γράφτηκε από βετεράνο δημοσιογράφος Peter James Spielmann και δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 1989.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι κυβερνήσεις είχαν ένα όριο 10 ετών για να λύσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προτού ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προέβλεψε επίσης ότι καθώς η υπερθέρμανση λιώνει τους πάγους, τα επίπεδα των ωκεανών θα αυξηθούν έως και κατά τρία πόδια, αρκετά για να καλύψουν τις Μαλδίβες και άλλα επίπεδα νησιωτικά έθνη.

Ωστόσο κανένας “ανεξάρτητος” οργανισμός ελέγχων, δεν κατεβάζει αυτές τις επικίνδυνες θεωρίες συνομωσίας του ΟΗΕ. και κάνει το εξής παράλογο, κατεβάζει τις δημοσιεύσεις που αναδεικνύουν την “αποτυχημένη πρόβλεψη” του ΟΗΕ, δηλαδή των ανεξάρτητων μέσων… Με αποτέλεσμα η κοροϊδία να συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Το 2019, το Snopes «έλεγξε» τον ισχυρισμό ότι

«ένας ανώτερος περιβαλλοντικός αξιωματούχος του ΟΗΕ λέει ότι ολόκληρα έθνη θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από το πρόσωπο της Γης με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εάν η τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αντιστραφεί μέχρι το έτος 2000» επειδή “χρησιμεύει ως βάση για αναρτήσεις clickbait από διάφορα μέσα ενημέρωσης άρνησης κλίματος.” 

Ωστόσο, επειδή το άρθρο ήταν διαθέσιμο για ανάγνωση από όλους, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να ισχυριστούν ότι το άρθρο του Spielmann δεν υποστηρίχθηκε από επιστημονικές μελέτες όπως αναφέρει. Μόνο που αυτό είναι χειρότερο, είναι σαν μας λέει πως ΟΗΕ μας λέει ψέματα!

Το άρθρο του Spielmann είναι μόνο μία από τις αποτυχημένες προβλέψεις για την κλιματική καταστροφή που περιλαμβάνονται στο « Χρονολόγιο Προβλέψεων για το Κλίμα » της The Empowerment Alliance . Αναπαράγουμε το άρθρο του Spielmann παρακάτω.


Δείτε τα ψέματα πως παρουσιάζονται απο τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα, το συγκεκριμένο άρθρο προέρχεται απο το AP Associated Press:

«Ανώτερο διευθυντικό στέλεχος του ΟΗΕ λέει ότι ολόκληρα έθνη θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της Γης με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, εάν η τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αντιστραφεί μέχρι το έτος 2000.

Οι πλημμύρες στις ακτές και οι αποτυχίες των καλλιεργειών θα δημιουργούσαν μια έξοδο «κλιματικών προσφύγων», απειλώντας με πολιτικό χάος, δήλωσε ο Νόελ Μπράουν, διευθυντής του γραφείου στη Νέα Υόρκη του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ.

Είπε ότι οι κυβερνήσεις έχουν ένα παράθυρο ευκαιρίας 10 ετών για να λύσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προτού ξεπεράσει τον ανθρώπινο έλεγχο.

Καθώς η υπερθέρμανση λιώνει τους πάγους, τα επίπεδα των ωκεανών θα αυξηθούν έως και τρία πόδια, αρκετά για να καλύψουν τις Μαλδίβες και άλλα επίπεδα νησιωτικά έθνη, δήλωσε ο Μπράουν στο Associated Press σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

Οι παράκτιες περιοχές θα πλημμυρίσουν. και το ένα έκτο του Μπαγκλαντές θα μπορούσε να εξαφανιστεί, εκτοπίζοντας το ένα τέταρτο των 90 εκατομμυρίων κατοίκων του. Το ένα πέμπτο της καλλιεργήσιμης γης της Αιγύπτου στο Δέλτα του Νείλου θα πλημμυρίσει κι αυτό, διακόπτοντας την παροχή τροφίμων, σύμφωνα με κοινή μελέτη του ΟΗΕ και της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.(Μάλλον είναι σαν τις μελέτες του Covid κι αυτές)

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι θα κόστιζε στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία μόνο της ανατολικής ακτής τους.

Η αλλαγή των κλιματικών προτύπων θα επαναφέρει τις συνθήκες Dust Bowl της δεκαετίας του 1930 σε σιτοτόπους του Καναδά και των ΗΠΑ, ενώ η Σοβιετική Ένωση θα μπορούσε να αποκομίσει καλές καλλιέργειες εάν προσαρμόσει έγκαιρα τη γεωργία της, σύμφωνα με μελέτη του UNEP και του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ανάλυση Εφαρμοσμένων Συστημάτων.

Το διοξείδιο του άνθρακα θα χυθεί στην ατμόσφαιρα σε μεγάλες ποσότητες λόγω της χρήσης ορυκτών καυσίμων από την ανθρωπότητα και της καύσης των τροπικών δασών, λέει η μελέτη. Η ατμόσφαιρα διατηρεί περισσότερη θερμότητα από αυτή που εκπέμπει, όπως ένα θερμοκήπιο.

Η πιο συντηρητική επιστημονική εκτίμηση ότι η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί κατά 1 έως 7 βαθμούς τα επόμενα 30 χρόνια, είπε ο Μπράουν.

Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, είπε, αλλά ο πλανήτης είναι μόλις 9 βαθμούς θερμότερος τώρα από ό,τι κατά τη διάρκεια της Εποχής των Παγετώνων 8.000 ετών που τελείωσε πριν από 10.000 χρόνια.

Ο Μπράουν είπε ότι εάν η τάση της θέρμανσης συνεχιστεί, «το ερώτημα είναι θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τη διαδικασία εγκαίρως; Λέμε ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, δεδομένων των σημερινών φορτίων που πρέπει να αντέξει η ατμόσφαιρα, έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη διαδικασία σταθεροποίησης».

Είπε ότι υπάρχει χρόνος για δράση, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ο ΟΗΕ εργάζεται για τη διαμόρφωση ενός επιστημονικού σχεδίου δράσης έως το τέλος του 1990 και την έγκριση μιας παγκόσμιας συνθήκης για το κλίμα έως το 1992. Τον Μάιο, εκπρόσωποι από 103 χώρες συναντήθηκαν στο Ναϊρόμπι της Κένυας –όπου εδρεύει το UNEP– και αποφάσισαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη συνθήκη του επόμενου έτους.

Θα ζητηθεί από τα κράτη να μειώσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων, να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου, όπως το μεθάνιο και οι φθοράνθρακες, και να διατηρήσουν τα τροπικά δάση.

«Δεν έχουμε ξεκάθαρη ιδέα για το οικολογικό ελάχιστο των χώρων πρασίνου που χρειάζεται ο πλανήτης για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι καταστρέφουμε το τροπικό δάσος με ρυθμό 50 στρεμμάτων το λεπτό, περίπου ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ανά δευτερόλεπτο», είπε ο Μπράουν.

Κάθε στρέμμα τροπικού δάσους μπορεί να αποθηκεύσει 100 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και να το επεξεργαστεί εκ νέου σε οξυγόνο.

Ο Μπράουν πρότεινε ότι η αποζημίωση της Βραζιλίας, της Ινδονησίας και της Κένυας για τη διατήρηση των τροπικών δασών μπορεί να είναι απαραίτητη.

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα μιλά για εισφορά μισού σεντ σε κάθε κιλοβατώρα ορυκτών καυσίμων για να συγκεντρώσει 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την προστασία των τροπικών δασών και άλλες άμεσες επιδοτήσεις μπορεί να είναι δυνατές, είπε.

Η συνθήκη θα μπορούσε επίσης να ζητήσει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αύξηση της διατήρησης και τα ανεπτυγμένα έθνη να μεταφέρουν τεχνολογία σε κράτη του Τρίτου Κόσμου για να τα βοηθήσουν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, είπε ο Μπράουν.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »