Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Η Προσπάθεια Του CNN Να Συνδέσει Τις Αναταράξεις Της Singapore Airlines Με Την Κλιματική Αλλαγή Είναι Αηδιαστική

Μετάφραση: Απολλόδωρος

 H. Sterling Burnett | Διαβάστε το εδώ

Λιγότερο από 24 ώρες αφότου πιθανές αναταράξεις στον αέρα προκάλεσαν τραυματισμούς και ακόμη και έναν θάνατο σε μια πτήση με προορισμό τη Σιγκαπούρη, της Singapore Airlines, ο δημοσιογράφος του CNN, Jacopo Prisco, έσπευσε να εγείρει το φάντασμα της κλιματικής αλλαγής ως αιτία. Δεν υπάρχει καμία σχέση στον πραγματικό κόσμο μεταξύ της μακροπρόθεσμης κλιματικής αλλαγής και των τάσεων στις αναταράξεις του αέρα ή στους αεροπορικούς τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν καθόλου δεδομένα που να δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί να προκαλέσει αύξηση των ασταθών ρευμάτων αέρα, και τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν ότι ακόμη και όταν ο πλανήτης έχει θερμανθεί ελαφρώς, οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της πτήσης από αναταράξεις έχουν μειωθεί ή έχουν παραμείνει σχετικά σταθεροί, ακόμη και όταν ο αριθμός των επιβατών και των χιλιομέτρων που διανύονται έχουν αυξηθεί δραματικά.

Ο αναγνώστης μπορεί να παρατηρήσει τη φράση «πιθανές αναταράξεις στον αέρα» στην παραπάνω παράγραφο. Αυτό συμβαίνει επειδή, αν και από την εμπειρία του αεροσκάφους και τις μαρτυρίες των επιβατών και του πληρώματος, οι αναταράξεις ήταν η πιο πιθανή αιτία του θανατηφόρου δυστυχήματος, μέχρι να ελεγχθούν οι καταγραφείς πτήσης και

να εξεταστεί το αεροπλάνο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν άλλα ζητήματα που συνέβαλαν ή προκάλεσαν την απροσδόκητη απότομη πτώση του ύψους του αεροσκάφους και την ακανόνιστη πτήση για μικρό χρονικό διάστημα μετά.

Παρά τον τίτλο του, το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του CNN, «Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να κάνει τις αναταράξεις στις πτήσεις πολύ χειρότερες», είναι μια απλή συζήτηση σχετικά με τους διάφορους τύπους και βαθμούς αναταράξεων, πώς μπορούν να επηρεάσουν τις πτήσεις και να προκαλέσουν τραυματισμούς και πόσοι άνθρωποι βιώνουν αναταράξεις και τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής, τόσο καλά, ευθεία αναφορά στον απόηχο ενός φρικτού, τελικά θανατηφόρου, αεροπορικού συμβάντος.

Ωστόσο, ο Prisco δεν αρκείται στα γεγονότα και στη συνέχεια φέρνει την κλιματική αλλαγή, αναφέροντας τον Paul Williams, καθηγητή ατμοσφαιρικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος δήλωσε στον Prisco ότι:

πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή τροποποιεί τις αναταράξεις και άρχισε να μελετά το θέμα το 2013. «Κάναμε κάποιες προσομοιώσεις σε υπολογιστή και διαπιστώσαμε ότι οι σοβαρές αναταράξεις θα μπορούσαν να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν τις επόμενες δεκαετίες», λέει.

...

Η ανάλυση του Williams προβλέπει ότι οι αναταράξεις στον καθαρό αέρα θα αυξηθούν σημαντικά σε όλο τον κόσμο μέχρι την περίοδο 2050-2080, ιδίως κατά μήκος των πιο πολυσύχναστων αεροπορικών διαδρομών, και ο ισχυρότερος τύπος αναταράξεων θα αυξηθεί περισσότερο.

Φυσικά, οι προσομοιώσεις πτήσεων σε υπολογιστές χρησιμοποιούν εισροές από κλιματικά μοντέλα για να παράγουν τα αποτελέσματά τους για τις μελλοντικές συνθήκες. T̲ο̲ ̲π̲ρ̲ό̲β̲λ̲η̲μ̲α̲ ̲ε̲ί̲ν̲α̲ι̲ ̲ό̲τ̲ι̲ ̲ο̲ι̲ ̲π̲ρ̲ο̲β̲λ̲έ̲ψ̲ε̲ι̲ς̲ ̲τ̲ω̲ν̲ ̲μ̲ο̲ν̲τ̲έ̲λ̲ω̲ν̲ ̲ε̲ί̲ν̲α̲ι̲ ̲ΤΟΣΟ κ̲α̲λ̲έ̲ς̲ ̲ΟΣΟ ο̲ι̲ ̲υ̲π̲ο̲θ̲έ̲σ̲ε̲ι̲ς̲ ̲κ̲α̲ι̲ ̲τ̲α̲ ̲δ̲ε̲δ̲ο̲μ̲έ̲ν̲α̲ ̲π̲ο̲υ̲ ̲ε̲ι̲σ̲ά̲γ̲ο̲ν̲τ̲α̲ι̲ ̲σ̲ε̲ ̲α̲υ̲τ̲ά̲.̲ ̲ Όμως, όπως έχει συζητήσει επανειλημμένα ο Climate Realism, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ, για παράδειγμα, τα κλιματικά μοντέλα είναι θλιβερά ελαττωματικά, παράγοντας συνεχώς προβλέψεις που δεν ταιριάζουν με τη θερμοκρασία και άλλες καιρικές και κλιματικές συνθήκες που βιώνει στην πραγματικότητα ο κόσμος. Ως αποτέλεσμα, η πρόβλεψη του Williams για επιδείνωση των αναταράξεων είναι μια περίπτωση αυτού που είναι γνωστό στις επιστήμες ως «Garbage in, Garbage out!» (“Σκουπίδια δεδομένα, Σκουπίδια Αποτελέσματα”).

Δυστυχώς, σχεδόν κάθε φορά που μια πτήση αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις, ιδίως αν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σπεύδουν να ισχυριστούν ότι η κλιματική αλλαγή κάνει τις πτήσεις πιο επικίνδυνες. Παραθέτοντας δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, ο Climate Realism έχει καταρρίψει αυτή την αξιοθρήνητη προσπάθεια να συνδεθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με τις αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης αρκετές φορές στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της διάψευσής μας στο BBC πέρυσι. Η επανάληψη του ίδιου ψέματος ξανά και ξανά, ακόμη και αν κάποιος πιστεύει ότι είναι για καλό σκοπό, όπως η πρόληψη μιας υποτιθέμενης κλιματικής κρίσης, δεν το καθιστά αλήθεια.

Τα γεγονότα σχετικά με τις τάσεις των αναταράξεων εν μέσω μέτριας αύξησης της θερμοκρασίας είναι ότι δεν υπάρχει αυξητική τάση. Μια έκθεση του 2021 από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) παρουσίασε τα δεδομένα ατυχημάτων που σχετίζονται με τις αναταράξεις και δεν διαπίστωσε καμμία στατιστικά σημαντική αύξηση από το 1989, παρά την τεράστια αύξηση των επιβατών και των χιλιομέτρων που διανύθηκαν. Βλέπε το σχήμα 1 παρακάτω:

Εάν οι αναταράξεις είχαν αυξηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως υπονοεί το ρεπορτάζ του CNN, θα υπήρχε μια σαφής ανοδική τάση που καταδεικνύεται στο γράφημα. Αντίθετα, τα ατυχήματα αεροσκαφών που σχετίζονται με αναταράξεις παραμένουν σταθερά από το 1995 περίπου, παρόλο που ο αριθμός των ταξιδιωτών και ο αριθμός των διανυόμενων αεροπορικών μιλίων έχει αυξηθεί δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόφαση του CNN να επιτρέψει στον Prisco να ενεργήσει σαν γύπας πριν κρυώσει το πτώμα, προωθώντας ψευδείς κλιματικούς συναγερμούς, χωρίς στοιχεία, ήταν μια απαίσια άσκηση κρίσης. Πριν καν αναπαυθεί ο άτυχος 71χρονος άνδρας από τη Βρετανία που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πτήσης των Singapore Airlines, και ενώ δεκάδες τραυματίες της πτήσης παρέμεναν στο νοσοκομείο, ο Prisco εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία για να προωθήσει ένα πολιτικό αφήγημα για την “επικίνδυνη κλιματική αλλαγή”. Πρόκειται για μια αηδιαστική ένδειξη της κατάστασης των σύγχρονων μέσων ενημέρωσης. Αυτή η ιστορία είναι μόνο ένα παράδειγμα, που ίσως εξηγεί γιατί η εμπιστοσύνη στους δημοσιογράφους έχει μειωθεί τόσο δραματικά με την πάροδο των ετών, καθώς όσοι συνδέονται με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα παπαγαλίσει τους ισχυρισμούς ακτιβιστών, πολιτικών και ειδικών συμφερόντων, σχετικά με μυριάδες πρόσφατες επιστημονικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές, μόνο και μόνο για να διαψευστούν ξανά και ξανά αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αφηγήσεις.

Τέτοιες ιστορίες θα μπορούσαν να υποδηλώσουν σε κάθε σκεπτόμενο παρατηρητή ότι ο Τύπος, με ανησυχητική συχνότητα, παραποιεί, συγκαλύπτει και ακόμη και κατασκευάζει ιστορίες για την επιδίωξη μιας ατζέντας.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »