Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Πρώην υπ. Εσωτερικών Ιαπωνίας για COVID-19: «Δύο από τα τρία εμβόλια που έκανα ήταν από θανατηφόρες παρτίδες»

 Αντιμέτωπος με σπάνια κορφή καρκίνου

Λάβρος κατά των εμβολίων για τολν COVID-19 ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιαπωνίας Kazuhiro Haraguchi, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Τόκιο σε συγκέντρωση διαμαρτυρία κατά του ΠΟΥ.

Στην  εναρκτήρια ομιλία του π Kazuhiro Haraguchi, πρώην υπουργός Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας  και νυν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επεσήμανε πολλά κρίσιμα ζητήματα, καθώς ο Χαραγκούτσι απηύθυνε μια ισχυρή και εγκάρδια ομιλία που είχε απήχηση σε πολλούς.

Ο Χαραγκούτσι ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας τη θλίψη και την απώλεια που αισθάνθηκαν αμέτρητα άτομα και οικογένειες λόγω της πανδημίας. Με βαθύ αίσθημα ειλικρίνειας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ανέλαβε την ευθύνη για τις αποτυχίες των κυβερνώντων.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους σας. Τόσοι έχουν πεθάνει, και δεν έπρεπε», είπε. Τα λόγια του αντανακλούσαν μια βαθιά ενσυναίσθηση και λύπη για τις τραγωδίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, δίνοντας έναν ζοφερό αλλά αποφασιστικό τόνο στο γεγονός.

Ένα από τα βασικά σημεία στην ομιλία του Χαραγκούτσι ήταν η κριτική του για την

απαγόρευση της Ιβερμεκτίνης, ενός φαρμάκου που αναπτύχθηκε από τον Δρ Σατόσι Ομούρα, το οποίο πίστευε ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Χαραγκούτσι αμφισβήτησε τα κίνητρα πίσω από την απαγόρευση, υπονοώντας ότι τα οικονομικά συμφέροντα είχαν προτεραιότητα έναντι της δημόσιας υγείας.

 «Γιατί; Επειδή είναι φθηνά. Δεν το ήθελαν  γιατί θα παρεμπόδιζε τις πωλήσεις των εμβολίων», υποστήριξε. Αυτή η δήλωση απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος, πολλοί από τους οποίους θεώρησαν ότι τα εταιρικά κέρδη είχαν προτεραιότητα έναντι των ανθρώπινων ζωών.

Στη συνέχεια, ο Χαραγκούτσι μοιράστηκε μια βαθιά προσωπική ιστορία για τους δικούς του αγώνες για την υγεία του. Αφού έκανε όλα τα προβλεπόμενα  εμβόλια, ανέπτυξε μια σοβαρή ασθένεια, συγκεκριμένα μια ταχέως εξελισσόμενη μορφή καρκίνου.

«Αυτό το διάστημα πέρυσι, δεν είχα ούτε φρύδια ούτε μαλλιά. Δύο από τα τρία υποτιθέμενα εμβόλια κατά του COVID-19 που έλαβα ήταν από θανατηφόρες παρτίδες», αποκάλυψε.

Αυτή η ειλικρινής περιγραφή της μάχης του με τον καρκίνο, η οποία περιελάμβανε σημαντικές σωματικές αλλαγές όπως η τριχόπτωση, χτύπησε τη χορδή του κοινού.

Ο Χαραγκούτσι αποκάλυψε ότι δεν ήταν το μόνο μέλος της τότε ιαπωνικής κυβέρνησης  που υπέστη δυσμενείς επιπτώσεις από τα εμβόλια.

Ανέφερε ότι τρεις από τους συναδέλφους του είχαν πληγεί σοβαρά, με κάποιους μάλιστα να νοσηλεύονται.

«Γίνονται κομμάτια, κάποιοι νοσηλεύονται. Αλλά δεν μιλούν», εξήγησε.

Αυτή η αποκάλυψη υπογράμμισε ένα ευρύτερο ζήτημα: την απροθυμία ή την αδυναμία δημοσίων προσώπων να συζητήσουν ανοιχτά τις προσωπικές τους προκλήσεις για την υγεία.

Ο Χαραγκούτσι ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος με τις προσπάθειες φίμωσης όσων αμφισβητούν τις τρέχουσες πολιτικές και τις κυβερνητικές ενέργειες. Διηγήθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό όπου του απαγόρευσαν να μιλήσει στο Channel 3 της χώρας του.

«Τις προάλλες μίλησα με τον πρόεδρο του Καναλιού 3 και μου απαγόρευσαν να πω οτιδήποτε σχετικό. Προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή μας», δήλωσε. Αυτή η προσπάθεια λογοκρισίας φωνών που διαφωνούν ανέδειξε μια κριτική ανησυχία για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Ο Χαραγκούτσι προέτρεψε το κοινό να παραμείνει σταθερό στην αποφασιστικότητά του, λέγοντας:

«Προσπαθούν να εμποδίσουν την ελευθερία μας, την αντίστασή μας, τη δύναμή μας. Αλλά δεν θα χάσουμε ποτέ».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Χαραγκούτσι απηύθυνε ένα κάλεσμα συγκέντρωσης για δράση. Κάλεσε τους πολίτες να σταθούν ενωμένοι στην αμφισβήτηση της κυβέρνησης και των αποφάσεών της.

«Ας ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση», διακήρυξε, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή και υπευθυνότητα. Κάλεσε τους νομοθέτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τις ζωές και τις ελευθερίες των ανθρώπων, «Ας το κάνουμε πραγματικότητα», κατέληξε.

Η διαμαρτυρία που πραγματοποιείται σήμερα (31 Μαΐου 2024), η οποία έχει στόχο να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στον παγκόσμιο διάλογο σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και τις πολιτικές υγείας. Η ομιλία του Χαραγκούτσι, γεμάτη προσωπικά ανέκδοτα και έντονες επικρίσεις, απήχησε βαθιά στους παρευρισκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »