Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Δε φαίνεται να τους βγαίνει ούτε η ατζέντα της υπερθέρμανσης του πλανήτη… Ο Νότιος Πόλος, έχει περισσότερο πάγο από ό,τι πριν από 40 χρόνια!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Copernicus Climate Change Service (C3S), στο Νότιο Πόλο , υπάρχει περισσότερος πάγος από ό,τι πριν από 40 χρόνια: η έκταση και η συγκέντρωση του θαλάσσιου πάγου στην Ανταρκτική είναι μεγαλύτερη από ό,τι το 1980.

“Η έκταση του θαλάσσιου πάγου στην Ανταρκτική έφτασε κατά μέσο όρο τα 13,2 εκατομμύρια km² τον Ιούνιο του 2020: αυτό είναι σαφώς μεγαλύτερο από τις τιμές που καταγράφηκαν τον Ιούνιο τα τελευταία 3 έτη”

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκε μια μελέτη σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας στο Νότιο Πόλο, η οποία έλαβε μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη.

Από τη μελέτη αυτή, όμως, προέκυψε ότι η ανθρωπογενής συμβολή δεν αποτελεί παράγοντα αυτής της αύξησης της θερμοκρασίας, η οποία θα

είχε ούτως ή άλλως συμβεί λόγω φυσικών αιτιών ακόμη και χωρίς την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, το NSIDC (National Snow and Ice Data Center) επισημαίνει: “Η θερμοκρασία του αέρα στο Νότιο Πόλο αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε ο συνάδελφος Kyle Clem. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν με τριπλάσιο ρυθμό από τον παγκόσμιο μέσο όρο: 0,6°C ανά δεκαετία για τον πρόσφατο παγκόσμιο μέσο όρο.

Η άνοδος της θερμοκρασίας συνδέεται με τα πρότυπα ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τη θετική τάση των δυτικών ανέμων γύρω από την Ανταρκτική, όπως αντιπροσωπεύεται από τον νότιο δακτυλιοειδή τρόπο (SAM) και τον δείκτη του, τη δεκαετή ταλάντωση του Ειρηνικού (IPO), ένα πρότυπο επιφανειακών θερμοκρασιών του Ειρηνικού παρόμοιο με το El Niño-La Niña.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η αύξηση της θερμοκρασίας στον δυτικό τροπικό Ειρηνικό, η οποία συνδέεται με την αρνητική φάση της IPO, παρόμοια με τη La Niña, και οι κλιματικές τάσεις υψηλότερων θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας, σε συνδυασμό με τη μακροπρόθεσμη τάση ταχύτερων δυτικών ανέμων γύρω από την Ανταρκτική, έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κυκλωνικής δραστηριότητας, π.χ. περισσότερα συστήματα χαμηλών πιέσεων, στη Θάλασσα Weddell, τα οποία τείνουν να ωθούν θερμό αέρα προς τον Πόλο.

“Τούτου λεχθέντος, ο Νότιος Πόλος παραμένει ο Νότιος Πόλος και αυτό σημαίνει κρύο. Μετά την ταχεία αύξηση της θερμοκρασίας που περιγράφουν ο Clem και οι συνεργάτες του, οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες σημείωσαν ρεκόρ i -47°C το 2018”, καταλήγει το NSIDC.

Πηγή

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »