Μετάφραση: Απολλόδωρος
29 Μαρτίου 2024 | Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ
Το 2009, ένα ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πώς η δύναμη και η επιρροή του Ομίλου Carlyle στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο ενισχύθηκε σημαντικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο του Περσικού Κόλπου. Είναι ένα παράδειγμα του πώς λειτουργούν οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να επιτύχουν τους στόχους τους και μια προειδοποίηση για το τι σημαίνει στην πράξη η Παγκόσμια Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Η Παγκόσμια Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
Η Σύνοδος Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών ("ΟΗΕ") για το μέλλον θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2024 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα είναι το έγγραφο "Το Σύμφωνο για το Μέλλον". Πρόκειται για ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα- θα συμφωνηθεί εκ των προτέρων μέσω διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων.
Το Σύμφωνο βασίζεται στην "Κοινή μας Ατζέντα" του ΟΗΕ και στην εκπλήρωση της Ατζέντας 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ-SDGs).
Τον Μάρτιο του 2022, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres συνέστησε μια
Συμβουλευτική Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την Αποτελεσματική Πολυμερή ("HLAB"). Σύμφωνα με την HLAB, ο στόχος του Συμφώνου θα πρέπει να είναι: "μια παγκόσμια μετάβαση από τα κράτη και τους μη κρατικούς φορείς σε μια κυκλική οικονομία, η οποία θα αντιμετωπίζει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση με τρόπο που θα επιτυγχάνει ισορροπία με τον πλανήτη".Πρόκειται για μια τεχνοκρατική αντίληψη, δήλωσε ο Jacob Nordangård.
Η έκθεση του HLAB, "Μια επανάσταση για τον άνθρωπο και τον πλανήτη: Παγκόσμια Διακυβέρνηση για το σήμερα και το μέλλον", συνιστά την υποστήριξη "μιας ριζικής αλλαγής στη διεθνή συνεργασία για την επίλυση των κοινών παγκόσμιων προκλήσεων και την προώθηση της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη".
Ο Nordangård σχολίασε: "[Η συμβουλή του HLAB] είναι μια συνταγή για ένα παγκόσμιο τεχνοκρατικό σύστημα διαχείρισης, το οποίο, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα καθοδηγείται από την παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που επισημοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019 με την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ".
Η Παγκόσμια Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα ("GPPP") προωθεί τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ ενός διεθνούς διακυβερνητικού οργανισμού, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, και ιδιωτικών εταιρειών. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο ενδιαφερομένων κεφαλαιούχων και εταίρων που περιλαμβάνει παγκόσμιες εταιρείες, φιλανθρωπικά ιδρύματα, δεξαμενές σκέψης, κυβερνήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα, παγκόσμιες φιλανθρωπικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα και επιλεγμένους "ηγέτες σκέψης".
Το GPPP ελέγχει την παγκόσμια χρηματοδότηση και την παγκόσμια οικονομία. Καθορίζει την παγκόσμια, εθνική και τοπική πολιτική μέσω της παγκόσμιας διακυβέρνησης και στη συνέχεια προωθεί αυτές τις πολιτικές χρησιμοποιώντας τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι επίσης "εταίροι" εντός της GPPP.
Κατά τη διάρκεια των ετών, έχουμε επισημάνει το GPPP και ορισμένα παραδείγματα. Υπάρχουν παραδείγματα λειτουργίας της όπου κι αν κοιτάξουμε, όχι λιγότερο από όλα στην Ουκρανία, όπου οι φορείς της GPPP έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που τους δίνει ο πόλεμος για να προωθήσουν τους στόχους τους.
Ακολουθεί μια λίστα με άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν και τα οποία δείχνουν τη διάχυση της GPPP. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτός ο κατάλογος μόλις και μετά βίας ξύνει την επιφάνεια του τέρατος της GPPP.
Χτίζοντας μια αυτοκρατορία - Τα Ηνωμένα Έθνη χρησιμοποιούν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να προωθήσουν την ατζέντα τους
Οργανισμοί που απαρτίζουν το παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα του ΟΗΕ
Οι ΣΒΑ του ΟΗΕ εμφυτεύουν "ανθρώπινα δικαιώματα" και επιχειρούν να παρακάμψουν τα αναφαίρετα δικαιώματά μας
Ο στόχος του ΟΗΕ για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι μια απάτη για να μπορέσουν οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι στις πλάτες των φτωχών
Ο Schwab προωθεί τη συγχώνευση της κρατικής και εταιρικής εξουσίας στην ασιατική σύνοδο κορυφής
Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με τους Rockefellers για την εφαρμογή του σχεδίου των Wellcome Trusts για ένα "Παγκόσμιο Ραντάρ Πανδημίας"
Οι BRICS αποτελούν μέρος του σχεδίου για την αναδιαμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας- ξεκίνησε πριν από δεκαετίες από την Goldman Sachs
Ιστορική αναδρομή στις συναντήσεις του Νταβός στο πλαίσιο των γεγονότων της εποχής
Σύμπραξη WEF-ΟΗΕ και σύμπραξη ΟΗΕ-WEF και σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το The Exposé
Η Σύνδεση Carlyle
Το 2009, ο ολλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας VPRO κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Carlyle Connection". Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τον διεθνή κόσμο των τραπεζικών ιδιωτικών μετοχών. Αν και είναι 15 ετών, όχι μόνο αποδεικνύει πώς λειτουργεί το μοντέλο GPPP, αλλά και ότι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διαμορφώνουν ήδη εδώ και καιρό γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων.
Η οικογένεια Bush, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η οικογένεια του Osama Bin Laden και ο στενός κύκλος του Donald Rumsfeld είναι μερικές μόνο από τις προσωπικότητες υψηλού προφίλ που έπαιξαν άμεσο ρόλο στην άνοδο μιας από τις πιο ισχυρές, επιδραστικές και μυστικοπαθείς εταιρείες στην Ουάσιγκτον: The Carlyle Group.
Στον απόηχο των γεγονότων των επιθέσεων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, που συνήθως αναφέρονται ως "9/11", και της εισβολής στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Περσικού Κόλπου, η δύναμη και η επιρροή του Ομίλου Carlyle ενισχύθηκαν σημαντικά. Έγινε μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο και, μέσω των επενδύσεών της, είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς εργολάβους στον κόσμο.
(Σχετικά: Τι πραγματικά συνέβη στις 11/9;)
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του λεγόμενου "σιδηρού τριγώνου", μιας συνεργασίας της βιομηχανίας, της κυβέρνησης και του στρατού. Επενδύει σε τομείς που συνδέονται στενά με την κυβερνητική πολιτική: αεροδιαστημική και άμυνα, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, υγειονομική περίθαλψη και τραπεζικές δραστηριότητες. Ο όμιλος Carlyle θεωρείται από πολλούς ως η κορυφή του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος.
(Σχετικά: Το Σιδηρούν Τρίγωνο: Μέσα στον μυστικό κόσμο του Ομίλου Carlyle Group, βιβλίο του 2003,
συγγραφέας του οποίου είναι ο Dan Briody).
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι ο κατάλογος των πρώην και νυν συμβούλων και συνεργατών της Carlyle περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μερικών από τους πιο ισχυρούς άνδρες στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, όπως ο Lou Gerstner (πρώην πρόεδρος της IBM), ο George Bush Sr., ο James Baker III, ο John Major (πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας) και ο Fidel Ramos (πρώην πρωθυπουργός των Φιλιππίνων).
Την εποχή που γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ της VPRO, η Carlyle, με 16 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, είχε τη φήμη της εταιρείας με τις καλύτερες διασυνδέσεις στον κόσμο. Στον κατάλογο των ιδιωτών επενδυτών της περιλαμβάνονταν ο George Soros, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και η οικογένεια Bin Laden. Αυτό ήταν το 2009.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το Carlyle Group έχει σήμερα υπό διαχείριση 161 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Μπορείτε να διαβάσετε το εισαγωγικό κείμενο της VPRO για το ντοκιμαντέρ τους ΕΔΩ και να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ παρακάτω.
Ντοκιμαντέρ της VPRO: Carlyle, 2009 (49 λεπτά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου