Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ένα πράσινο χρώμα στο αίμα: η επικεφαλής των οικολόγων βρίσκει τον πόλεμο πολύ όμορφο…

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, να ονειρευτεί, ότι, αποτυγχάνοντας να σώσουν τα σαλιγκάρια, οι αγωνιστές της Europe Ecologie Les Verts θα είχαν μια μικρή αδυναμία στον ειρηνισμό; Όπως οι φίλοι τους Grünen στη Γερμανία. Τίποτα απολύτως. Οι τρικολόρ Πράσινοι είναι εθνικιστές και βομβιστές. Γι’ αυτούς, η περιεκτική γραφή έχει αντικαταστήσει το περιστέρι και το κλαδί ελιάς.

γράφει ο Jacques-Marie Bourget


Αν παρακολουθήσεις τα κανάλια των στιγμιαίων ειδήσεων, τις τηλεοράσεις του Nescafé, μπορείς να περιμένεις τα πάντα: ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις, την επιβολή κατάπλαστων με επικάλυψη της ίδιας σκέψης, ύβρεις, προσβολές, την άρνηση της ιστορίας. Πριν από λίγες ημέρες, μια από αυτές τις οθόνες μας έδειξε μία πολιτικό που ονομάζεται Marine Tondelier. Για μια φορά αυτή η Μαρίν δεν είναι ούτε αεροπλανοφόρο ούτε Λεπέν, μπορούμε να περιμένουμε κάτι καινούργιο. Η ανικανότητα και η αλαζονεία ήταν το ζητούμενο. Αυτή η κυρία είναι η επικεφαλής του κόμματος Europe Ecologie les Verts (EELV) και υποθέτω ότι οι ακτιβιστές είναι κουφοί και τυφλοί, διότι το να μιλάς τόσο πολύ για να μην λες τίποτα δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα μακρών και δύσκολων μελετών.

Αναπόφευκτα αντικειμενική, ας δούμε ένα θετικό σημείο: συνεπής σε ό,τι αφορά την οικολογία, η Marine Tondelier κάνει αρκετό θόρυβο για να ταΐσει τον ίδιο της τον ανεμοθώρακα. Έτσι, παρά το γεγονός ότι κρατάω σημειώσεις, δεν είμαι σε θέση να σας αναπαράγω το περιεχόμενο της πράσινης γλώσσας της. Εκτός από το συμπέρασμά του. Όταν το ρομπότ υπηρεσίας, αφού την έκανε να παραδεχτεί ότι δεν έχει καμία πρόθεση να πάει στους επόμενους «Ευρωπαίους» με τον Mélenchon, της κάνει μια ερώτηση για την Ουκρανία, η χορτοφάγος δεν αφήνει την ανθρώπινη μηχανή να τελειώσει τη φράση της και παρεμβαίνει: «Αεροπλάνα! Αεροπλάνα! Πρέπει να στείλουμε αμέσως αεροπλάνα στον Ζελίνσκι!»

Εδώ έχουμε λοιπόν την κλινική περίπτωση μιας γυναίκας, μητέρας οικογένειας, που τρώει φυτά, μισεί τη λέξη «κυνήγι» όταν συνδέεται με ένα τουφέκι, αλλά τη λατρεύει όταν συνδέεται με ένα αεροπλάνο. Α! Ένα όμορφο μαχητικό αεροπλάνο! Είναι τόσο όμορφο με όμορφα αγόρια στο τιμόνι που δεν κάνουν κακό σε κανέναν. Η μπεκάτσα θα μπορούσε να σταματήσει, να διστάσει, να σκεφτεί; Να πετάξει τη λέξη «ειρήνη» για πλάκα; Τίποτα. Αν η πόρτα του στούντιο δεν την κρατούσε πίσω, θα ήταν ήδη με πολεμική στολή στο Κίεβο.

Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτή η πολεμίστρια είχε μια οδυνηρή παιδική ηλικία. Ένας πατέρας που ήταν γιατρός, μια μητέρα που ήταν οδοντίατρος, ένας παππούς που ήταν μεγαλογαιοκτήμωνας της Πικαρδίας, μια γιαγιά που ήταν φαρμακοποιός – πρέπει να δεχτείτε αυτή την πρώιμη προλεταριοποίηση. Και όμως, αυτός είναι ο κόσμος των ζητιάνων που σκοπεύει τώρα να εκπροσωπήσει. Φυσικά, δεν ήταν στη δουλειά που γνώρισε την εργασία και αυτούς που ιδρώνουν. Η ακτιβίστρια έχει περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή κάνοντας εκλογικές ακροβασίες στην «επικράτειά» της, την Hauts-de-France, ξεκινώντας με εφαλτήριο το 1,63% των ψήφων. Δεν πειράζει, η αθυρόστομη βρωμόστομη ξέρει πώς να πείσει έναν πληθυσμό που αγαπάει τους βομβιστές. Και ξέρει ένα ή δύο πράγματα για την εξωτερική πολιτική. Δεν διοργάνωσε πρόσφατα μια διαδήλωση στο Χαλέπι για να υποστηρίξει τα «μικρά παιδιά» της Αλ Κάιντα που, σύμφωνα με τον Φαμπιούς, έκαναν «καλή δουλειά» εκεί;

Η Μαρίν πρέπει να είναι προσεκτική με την ιστορία. Να θυμάστε, για παράδειγμα, ότι οι ρίζες της οικολογίας, όσο πράσινες κι αν είναι, δεν είναι καθαρά πνευματικές. Ο René Dumont, ειρηνιστής και εξαιρετικός και αξιοθαύμαστος υποψήφιος των Πρασίνων στις προεδρικές εκλογές του 1974, ήταν επίσης ένας ευγενικός δημόσιος υπάλληλος υπό τον Πεταίν και το Βισύ. Για να σας πω την αλήθεια, οι «Πράσινοι», ακόμη και αν βρίσκονται στα φρούτα, θα πρέπει συχνά να είναι προσεκτικοί με τις ίδιες τους τις παρορμήσεις. Κοιτάξτε τον καλύτερο από αυτούς, τον αμίμητο Κον Μπεντίτ: πήγε από το κολάρο του Μάο στο Ροταριανό και άφησε τον εαυτό του να γλιστρήσει στον κατήφορο του υπερφιλελευθερισμού made in USA. Πίσω στα βασικά, αφού τον Μάιο του ’68 είχε ήδη υπερασπιστεί την Αμερική. Να σου πω λοιπόν, Μαρίν, που δεν είμαι νέος παρατηρητής – αλλά πολύ παλιός – ότι ένας πύραυλος στο κεφάλι δεν θεραπεύεται με βάμμα άρνικας. Έχοντας δει πάρα πολλές εκρήξεις αυτών των δημοκρατικών εργαλείων από κάτω, μπορώ να ορκιστώ ότι δεν μπορείς να μιλάς γι’ αυτό όταν το μόνο πράγμα που ξέρεις πραγματικά να κάνεις είναι να κάνεις θόρυβο με το στόμα σου.


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Grandsoir info

Το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »