Το «Αλληλεγγύη Τουρς», μετέφερε τους «εκδρομείς», που είχαν πληρώσει από 4 ως και 6 χιλιάδες ευρώ το άτομο, στα σύνορα της Βουλγαρίας, οπου τους παραλάμβανε του βουλγαρικό Γραφείο τους τοποθετούσε σε καταλύματα και τους μετέφεραν στο Δούναβη όπου τους περνούσαν με
ταχύπλοα στο έδαφος της Ρουμανίας. Από εκεί, τους επιβίβαζαν σε αυτοκίνητα με Ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας και τους μετέφεραν στην Ουγγαρία.
Από εκεί τους περνούσαν στην Αυστρία.
Στη Σλοβενία, μετά από διαμαρτυρίες, των ΜΚΟ του Σόρος, των οργανώσεων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Φιλελέ ακυρώθηκε η απέλαση στην Κροατία ενός Σύρου, του Αχμάντ Σαμιέχ, ο οποίος όταν τον γύρισαν πίσω από την Αυστρία πριν από 20 μήνες , ζήτησε άσυλο ως πρόσφυγας στην Σλοβενία. Οι αρχές της Σλοβενίας απέρριψαν την αίτηση , και αποφάσισαν να τον προωθήσουν στην Κροατία , μια και μπήκε από εκεί στη Σλοβενία.
Ο Αχμάντ Σαμιέχ όσο περίμενε, έγινε τρόφιμος των ΜΚΟ , εκτελούσε «κοινωνική εργασία» και αποτελούσε «παράδειγμα επιτυχούς ενσωμάτωσης των προσφύγων». Για τον λόγο αυτό τον κράτησαν.
Οι ιστορίες από τους γείτονες εξηγούν πολλά και για τα όσα συμβαίνουν και σε εμάς.
Το οικονομικό κι πολιτικό ερώτημα πάντως είναι η πηγή που «αναβλύζει» τις χιλιάδες ευρώ που δαπανούν οι δυστυχισμένοι για να έρθουν να μοιραστούν την δική μας δυστυχία.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου