Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

«Διθύραμβοι» στο Vice για την ελεύθερη επιλογή φύλου στην Ελλάδα

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Ανακούφιση... εκεί στο Vice-Soros. Αυτοί οι "διαφωτιστές"... με το ίδιο πάθος που μας κατακλέβουν... και μας καταστρέφουν ...με το ίδιο πάθος υποκρίνονται τους μαχητές των δικαιωμάτων των μειονοτήτων... με σαφή προσανατολισμό να χτυπήσουν τις μεγάλες θρησκείες. Επικεντρώνουν την ατζέντα στις εξαιρέσεις... αλλά ποτέ στους φονιάδες ιεράρχες της τοκογλυφίας και της "φιλανθρωπίας".


Πηγή: vice.com
Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται ως προς το φύλο τους.

Το 2016, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την κατάρτιση σχεδίου νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ώστε η ταυτότητα φύλου να μην είναι πια εμπόδιο για τα διεμφυλικά άτομα. Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο που
φέρνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς ψήφιση στη Βουλή θα επιτρέπει επιτέλους στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται όπως οι ίδιοι θέλουν ως προς το φύλο τους και όχι σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη γέννησής τους. 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο, στις διατάξεις του οποίου μεταξύ άλλων ορίζεται ότι η καταχώρηση στην αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο και τα υπόλοιπα κρατικά έγγραφα που αναφέρουν το φύλο κάθε ατόμου, θα γίνεται πλέον σύμφωνα με το πώς το ίδιο αυτοπροσδιορίζει τον εαυτό του και το πως το ίδιο αντιλαμβάνεται το φύλο του.

Διαβάστε: Μιλήσαμε με την Ίλια, την πιο Όμορφη Ελληνίδα Trans
Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομικό καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα, παραβίαζε το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, του οίκου και των επικοινωνιών του. Η βασανιστική διαδικασία στην οποία έπρεπε να υποβληθούν τα διεμφυλικά άτομα προσέκρουε στο δικαίωμα για ισότητα και μη επιβολή διακρίσεων των άρθρων 2 και 26 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Το νέο νομοσχέδιο επιβάλει πως δεν θα απαιτείται πλέον προηγούμενη ιατρική επέμβαση ή οποιαδήποτε εξέταση, ιατρική αγωγή που να σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.

Μέχρι σήμερα, για να καταφέρει ένα διεμφυλικό άτομο να αλλάξει τα επίσημα έγγραφα του, υπήρχε σαν προϋπόθεση η υποχρεωτική στείρωση, η χειρουργική αλλαγή φύλου με αφαίρεση γεννητικών οργάνων από θήλυ σε άρρεν ή αντίστροφα. Απαιτήσεις παράλογες, υπερβολικές και απάνθρωπες. Η αποκατάσταση της άνισης και κακοποιητικής μεταχείρισης που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι σε όλο το φάσμα της δημόσιας και ιδιωτικής τους ζωής, είχε σαν αφετηρία την έλλειψη νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. 

Αυτό που θα απαιτείται αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, θα είναι αυτοπρόσωπη δήλωση του ενδιαφερόμενου ενώπιον του δικαστηρίου. Η δήλωση θα γίνεται χωρίς δημοσιότητα, η δικαστική απόφαση θα καταχωρείται στο Ληξειαρχείο και οι υπάλληλοι που θα εμπλέκονται στη διαδικασία της διόρθωσης του καταχωρημένου φύλου θα έχουν την υποχρέωση της εχεμύθειας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ