Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Απίστευτο: Απαλλάσσουν για δεύτερη φορά τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Κουκουλώνουν το σκάνδαλο που οδήγησε την Ελλάδα στα Μνημόνια – Πιέσεις των δανειστών για να αθωωθεί ο άνθρωπος που διόγκωσε το έλλειμμα για να πέσει η χώρα στα χέρια των τοκογλύφων

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει το βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που αποφάσισε να μην παραπέμψει τελικά σε δίκη για κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ώστε να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ και κατ’ επέκταση να νομιμοποιηθεί το πρώτο μνημόνιο και να παραδοθεί η Ελλάδα στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών.

Η Δικαιοσύνη λοιπόν αποφάσισε πως οι άνθρωποι που φρόντισαν να «φουσκώσουν» το έλλειμμα του 2009, κατά το κατηγορητήριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα σκληρά μνημόνια και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εξόντωσαν χιλιάδες Έλληνες, απαλλάσσονται…

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όλο το προηγούμενο διάστημα, επρόσωποι των δανειστών ασκούσαν προκλητικές πιέσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να «βγάλει λάδι» τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.

Στον… αφρό ο Γεωργίου – Απαλλάσσεται για 2η φορά

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα που
εξέδωσε σήμερα αποφάσισε να μην παραπέμψει τελικά σε δίκη για κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τον Κωνσταντίνο Μολφέτα και την Αθανασία Ξενάκη.

Ειδικότερα το Συμβούλιο Εφετών με το υπ΄αριθμόν 969/2017 βούλευμα που εξέδωσε σήμερα αποφάνθηκε-κατά πλειοψηφία-να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος. Κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων τάχθηκε η εφέτης, Χριστίνα Ρωμέση η οποία ψήφισε την παραπομπή τους στο εδώλιο.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Κούτρα, ο οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016) με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μη γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.

newsbomb.gr
το είδα


Ραχήλ Μακρή: Απάλλαξαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ χωρίς να με καλέσουν να …

27 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ραχήλ Μακρή: «Απάλλαξαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης για την διόγκωση του χρέους, χωρίς να με καλέσουν να καταθέσω τα στοιχεία κοινοβουλευτικού ελέγχου, που αποδεικνύουν ψευδή βεβαίωση»

Με το με αριθμό 969 του 2017, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, απαλλάχθηκε ο κ. Γεωργίου και δύο ακόμα μέλη της διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής, ΕΛΣΤΑΤ, από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα εφετών, ο οποίος είχε προτείνει την απαλλαγή όλων για την επίμαχη υπόθεση περί διογκώσεως του ελλείμματος το 2009, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη της χώρα μας στα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια).

Παρόλο που τα στοιχεία που κατέχω και προέκυψαν στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, αποδεικνύουν το έγκλημα της σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Έγγραφα του ιδίου του κυρίου Γεωργίου που διαβίβασε στη Βουλή το 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε απάντηση ερώτησης μου για το θέμα της ένταξης ΝΠΙΔ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι δήθεν το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ ανήκει στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι το Συμβούλιο Εφετών πρέπει, προτού ασκήσει δίωξη, να απευθύνει προηγουμένως προδικαστικό ερώτημα στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ο Γεωργίου – στο έγγραφο – παραδέχεται ότι το έργο της ένταξης δημόσιων οργανισμών στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης (προκειμένου να μετρούνται στο έλλειμμα) αποτελεί «εθνική αρμοδιότητα» και κατά τούτο απορρίπτει τις θεωρίες Παπακωνσταντίνου (και άλλων…), ότι λόγο για το σκάνδαλο έχει το Δικαστήριο της Ε.Ε. και όχι η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ομολογεί δηλαδή ο ίδιος, στην απάντηση μέσω Στουρνάρα στις 30 Ιανουαρίου του 2014, ότι αντί να ακολουθήσει τον ελληνικό νόμο, ακολούθησε οδηγία της Eurostat που «βάφτιζε» ως χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση «δωρεές ιδιωτών, πωλήσεις και επιχορηγήσεις από την Ε.Ε.»

Το καταπληκτικό με την περίπτωση Γεωργίου είναι ότι, στην ίδια απάντηση προς την ερώτηση μου παραδεχόταν ρητώς ότι, «η ευθύνη και η ορθή οριοθέτηση του τομέα της Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΣΛ95 ανήκουν στις εθνικές στατιστικές αρχές».

Εν προκειμένω λοιπόν, ο πρώην διοικητής με βάση τα δικά του λεγόμενα, έχει παραβιάσει εθνική αρμοδιότητα αποδεχόμενος χωρίς αντίσταση ντιρεκτίβα της Eurostat να θεωρούνται κρατικό έσοδο οι δωρεές ιδιωτών σε ένα ΝΠΙΔ!

Παρόλα αυτά, η ελληνική Δικαιοσύνη και ενώ γνώριζε απάλλαξε τον κ. Γεωργίου και μάλιστα χωρίς ποτέ να με καλέσει ως μάρτυρα κατηγορίας για να καταθέσω για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία αυτό της διόγκωσης του χρέους και της εισόδου της χώρας μας στα μνημόνια της υποδούλωσης και της εξόντωσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η απαλλαγή είναι μνημονιακή δέσμευση και υπογράφηκε από 222 βουλευτές.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει θέμα «ερμηνείας», αλλά υποταγής και εκτέλεσης εντολών Σόιμπλε.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Μέτωπο Νίκης

το είδα

Δες και,




Περί ΕΛΣΤΑΤ,






Ζωή Γεωργαντά - "Μαγείρεψαν το έλλειμμα στο 15.4%"

Η κα. Ζωή Γεωργαντά είναι μέλος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και καταγγέλει πως τεχνικά αυξήθηκε το έλλειμμα για να εφαρμοστούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.


Πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο - Ζωή Γεωργαντά

Το μαγείρεμα και τα ψευδή στοιχεία με το ανεβασμένο έλλειμμα, από το Εκκεντρικό δελτίο του Art Channel, 22 Ιανουαρίου 2013. ΜΙλά με το δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ (ελληνική στατιστική υπηρεσία) Ζωή Γεωργαντά, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μαρφέτα, και της προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών Ευσταθίας Ξενάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ