Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ένα Θέατρο Σκιών η Βουλή

Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ελληνική βουλή. Το απόλυτο θέατρο σκιών των κακών παραστάσεων και των άθλιων προσχημάτων. Οι χάρτινες φιγούρες υποδύονται τους ρόλους τους. Ο Δένδιας της ΝΔ, που πέρασε μπροστά από τον αγορητή Κασιδιάρη της Χ.Α, λες και δε μπορούσε να περιμένει, ή να περάσει από κάπου αλλού, και ο Κασιδιάρης, που δε μπορούσε να διαμαρτυρηθεί σαν πολιτισμένος άνθρωπος, αλλά έπρεπε να προκαλέσει πανδαιμόνιο με τη συμπεριφορά του. Από κοντά και η έκρυθμη κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και ο Λαγός με τα γνωστά κοσμητικά ούγκα τούνγκα «θα σας..ρε» κλπ.

Από την άλλη, ο πασίγνωστος εισπράκτορας της 13ης σύνταξης Μπαλαούρας, να τσιρίζει υστερικά και μονότονα από το προεδρείο της βουλής, καλώντας την «Φρουρά!» που αργούσε, καθώς μάλλον έπινε καφέ και δεν ήταν φαίνεται «μυημένη» στο σενάριο που εξελισσόταν. Από κάτω, το γενικό σκηνικό πλαισιωνόταν από όλες τις δακρυρροούσες μαγδαληνές του συνταγματικού τόξου, που λίγο πριν ψηφίσουν την περαιτέρω απαλλοτρίωση της χώρας, φορώντας τα δημοκρατικά τους κομπινεζόν ολόλυζαν, σχίζοντας τα από αγανάκτηση απέναντι στους φασίστες.

Εκεί, λοιπόν, που η κάμερα έδειχνε ζουμ τον Κασιδιάρη να αγορεύει, τον Δένδια να περνάει από μπροστά και έπειτα να λογομαχούν, ξαφνικά η εικόνα χάθηκε, για να μάθουμε ότι εκείνη ακριβώς τη στιγμή χειροδίκησε λέει ο Βεληγκέκας πάνω στον Χατζατζάρη. Δεν θα δούμε ποτέ όμως την χειροδικία που ήταν λέει σπρώξιμο. Ο σκηνοθέτης, αντί να ρίξει κάρβουνο να φωτίσει τη σκηνή, την έκοψε πάνω στη δράση. Το δίχως λόγο ξεζουμάρισμα την επίμαχη στιγμή και στο πιο κρίσιμο σημείο, δείχνει εξόφθαλμη σκοπιμότητα. Λένε ότι ο σκηνοθέτης έχει οδηγίες να κόβει τα βουλευτικά ξεκατινιάσματα, στο όνομα των δημοκρατικών προσχημάτων και του πολιτικού πολιτισμού. Μα και αυτό σκοπιμότητα δεν είναι μιας δημοκρατικής επίφασης; Τώρα, όλοι ψάχνουν ένα
βίντεο- απόδειξη της χειροδικίας, που ο σκηνοθέτης λέει ότι δεν έχει καταγραφεί, ενώ οι παρόντες ισχυρίζονται ότι όντως έγινε! Πείτε μου τώρα, αν η σκηνοθεσία δεν είναι για κλάματα! Το αποτέλεσμα ήταν πάντως να αποκλειστεί η ΧΑ από τις συνεδριάσεις της βουλής προς σωφρονισμό. Έτσι, θα λείψουν και οι αρνητικές ψήφοι της από την ψήφιση του 4ου μνημονίου. Αλλά δε νομίζω ότι ήταν αυτός ο λόγος της παράστασης. Γιατί, πότε αλήθεια ανησύχησε το σύστημα των μνημονίων από την αντιμνημονιακή δράση της ΧΑ, που δεν θέλει να βγούμε «ασύντακτα» από το ευρώ;;




Η σκηνοθεσία κατ' εμέ, αιτιάζεται στο εξής και δεν πρόκειται για πρώτη φορά. Πέρα από τον αποπροσανατολισμό των πολιτών, σίγουρα υπάρχουν δημοσκοπήσεις, που δείχνουν άνοδο της Χ.Α, πάνω από το όριο που εξαρχής την ήθελε το σύστημα να κατέχει και για αυτό τη δημιούργησε. Όποτε αυξηθεί λίγο φροντίζουν να τη μειώνουν. Είναι ένας «αντιδραστήρας» η ΧΑ και σαν τέτοιος πρέπει να κρατιέται στα κατάλληλα επίπεδα του 6-7%, όπως και ο άλλος «αντιδραστήρας», από την αντίθετη πλευρά. Μόλις ανέβει πάνω από το 10, πρέπει αμέσως να κατέβει για να μην διαταραχθεί η συστημική ισορροπία. Πώς; Μα με τον ίδιο τρόπο, που ρίχνει κάποιος μια πέτρα στο νερό πάνω σε ένα κοπάδι από αθερίνες. Έτσι συμβαίνει και με τους ψηφοφόρους.

Έπειτα από την παράσταση αυτή, η ΧΑ έχασε μερικές χιλιάδες υποψήφιους ψηφοφόρους, που είναι απλοί πατριώτες και όχι φασίστες και δεν τους αρέσουν τα ούγκα τούνγκα. Θεωρώ, ότι ο Κασιδιάρης είναι αρκετά ευφυής για να καταλαβαίνει τη ζημιά που προκαλεί στο κόμμα του κι έτσι αποδεικνύεται ένας χρήσιμος ρυθμιστής. Οι άνθρωποι με τον τρόπο τους δείχνουν ότι δεν επιθυμούν περισσότερους ψηφοφόρους και έτσι τους διώχνουν όπως μπορούν, μπροστά στον κίνδυνο να κυβερνήσουν. Τουλάχιστον τον ρόλο που της ανέθεσαν η ΧΑ τον παίζει πολύ καλά. Την άφησαν να καπηλευθεί τον πατριωτισμό και να μονοπωλήσει την έκφραση του. Στην ουσία, αποδυναμώνοντας τον πατριωτισμό και δυσφημώντας τον στα μάτια των πολλών, με τη συχνή αρνητική προβολή βίαιων πράξεων και λεκτικών λαρυγγισμών.

Δεν είναι, όμως, αυτό το είδος του «πατριωτισμού» που χρειάζεται η χώρα και οι Έλληνες που είναι πατριώτες μεν, αλλά και δημοκράτες δε, όπως κι εγώ. Και τι θα γίνουμε όλοι εμείς, που ούτε ακροδεξιοί είμαστε, ούτε κομμουνιστές, αλλά βρισκόμαστε παγιδευμένοι ανάμεσα τους; Ποιος μπορεί να εκφράσει τον δικό μας αληθινό πατριωτισμό, που δεν απειλεί, δεν προκαλεί και δεν μισαλλοδοξεί, αλλά ενδιαφέρεται για την ελευθερία της χώρας; Κανείς. Εξαιτίας της Χ.Α ο διακομματικός πατριωτικός-δημοκρατικός χώρος, που είναι μεγαλύτερος από όσο πιστεύουν μερικοί, κατακερματίζεται ολοένα πιο πολύ σε μικρές ομάδες και οντότητες, και σε μια μάζα απογοητευμένων πατριωτών, που στερούνται πολιτικής έκφρασης, που προτιμούν να μην πάνε να ψηφίσουν και δεν είναι σε θέση να απειλήσουν το σύστημα. Και το θέατρο σκιών της βουλής συνεχίζεται με τον αποπροσανατολισμό από τα σημαντικά, ενώ τα μνημόνια τρέχουν και οι Έλληνες παρακολουθούν τον χαμό τους. Η παράσταση μπορεί να είναι αποτυχημένη, αλλά ο θιασάρχης συνεχίζει να πουλάει….

πηγή
http://peritexnisologos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_51.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ