Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Όπλα, μυστικές υπηρεσίες και πετροδολάρια… – ντοκουμέντο

Τα όπλα των τζιχαντιστών: Αγοραστές οι Σαουδάραβες, ενδιάμεσοι Ιορδανία και Τουρκία και ανάδοχος η Βουλγαρία!

Πώς διαμέσου Βουλγαρίας, Σαουδικής Αραβίας, Ιορδανίας και Τουρκίας στέλνονται όπλα στις ομάδες τζιχαντιστών στην Συρία; Είναι γνωστό πως τα βουλγαρικής καταγωγής όπλα βρίσκονται στα χέρια του Μετώπου Αλ Νούσρα.

Μεγάλες ποσότητες όπλων συνεχίζουν να στέλνονται από βαλκανικές χώρες και από χώρες του Κόλπου σε τζιχαντιστικές ομάδες στην Συρία συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα. Μια λεπτομερής αναφορά σχετικά με το  πως τα αγορασμένα με σαουδαραβικά χρήματα βουλγαρικά όπλα μοιράζονται στην Συρία, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Trud με την υπογραφή της Ντιάνα Μιχαϊλοβα.

Στις 6 Απριλίου 2017 το με δανέζικη σημαία πλοίο Marianne Danica έφτασε στο λιμάνι Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.


Φορτίο όπλα και εκρηκτικά

Το πλοίο σύμφωνα με το Marinetraffic.com απέπλευσε από
το λιμάνι Μπουργκάζ της Βουλγαρίας και έφερε «Πολύ επικίνδυνο φορτίο».   Σύμφωνα με την διεθνή κατηγοριοποίηση για τα φορτία των πλοίων, αυτό σημαίνει πως μετέφερε όπλα και εκρηκτικά. Το επικίνδυνο φορτίο εντός 8 ωρών ξεφορτώθηκε και το πλοίο Marianne Danica επέστρεψε στο Μπουργκάζ.

Τα όπλα αυτά είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν από τον σαουδαραβικό στρατό διότι ο στρατός αυτός χρησιμοποιεί δυτικής προέλευσης όπλα.  Κάτω αριστερά διακρίνεται πότε απέπλευσε το Marianne Danica και το που και σε ποια ημερομηνία έφτασε.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η εφημερίδα Trud είχε γράψει πως σε ένα καταφύγιο του Μετώπου Νούσρα στο ανατολικό Χαλέπι, είχαν βρεθεί βουλγαρικά όπλα που είχαν παραχθεί στο VMZ-Sopot.

Σύμφωνα με αυτά που είχε εντοπίσει το South Front , παρά το ότι λόγω πολέμου είναι απαγορευμένη η πώληση όπλων, η Βουλγαρία έστειλε 2 εκατομμύρια σφαίρες και 4 χιλιάδες πυραύλους Γκράντ στην Συρία.




Μεταφορά όπλων δισ σε ένα μήνα


Αυτή η επίσκεψη στις 28/3 έως 6/4 του πλοίου Marianne Danica δεν ήταν η μόνη. Πάλι σύμφωνα με το Marinetraffic.com , το ίδιο πλοίο είχε αποπλεύσει στις 7/3 από το Μπουργκάζ, στις 17 Μαρτίου έφτασε στην Τζέντα, ξεφόρτωσε το φορτίο μέσα σε 12 ώρες και γύρισε στο Μπουργκάζ στις 28 Μαρτίου.

Ο παραγωγός των όπλων η εταιρία VMZ-Sopot, άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα , ενώ ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Βουλγαρία δήλωσε πως δεν θα ανακοινώσουν που θα σταλούνε τα όπλα.


Τα όπλα πάνε στην Αλ Κάιντα


Αλλά σύμφωνα με αξιωματικό του OSO ονόματι Μαλίκ ελ Κούρντι, τα όπλα πηγαίνουν σε αυτούς μέσα από ένα κέντρο επιχειρήσεων στο οποία μετέχουν 15 υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών. Σύμφωνα με τον Κούρντι το κέντρο αυτό βρίσκεται σε Ιορδανία και Τουρκία και τα όπλα διαμοιράζονται διαμέσου αυτού.

Ο Κούρντι μάλιστα αναφέρει πως προειδοποίησε Αμερικανούς και Ευρωπαίους πως τα όπλα αυτά περνάνε από περιοχές υπό τον έλεγχο οργανώσεων που θεωρούνται ως «τρομοκρατικές» από την Δύση. Σύμφωνα με τον Κούρντι τα όπλα αυτά περνάνε στα χέρια ομάδων που η Δύση θεωρεί πως είναι τρομοκρατικές.  Ο Κούρντι λέει πως η οργάνωση αυτή των 15 υπηρεσιών πληροφοριών ασκεί δράσεις στην Συρία και ότι αυτή η οργάνωση είναι υπεύθυνη για το ότι τα όπλα περνάνε στα χέρια καταλήγουν στους «ακραίους ισλαμιστές».




Δύο αμερικανικές εταιρείες


Η έρευνα της εφημερίδας  Trud αποκάλυψε πως υπάρχουν δύο αμερικανικές εταιρίες που προμηθεύουν την εταιρία VMZ-Sopot. Οι εταιρίες είναι οι Chemring και Orbital ATK.

Αναφέρεται πως οι δύο αυτές εταιρίες συνδέονται με την αμερικανική κυβέρνηση,  ενώ είναι γνωστό πως η εταιρία Chemring to 2016 κέρδισε έναν οπλικό διαγωνισμό ύψους 47 εκ. $.για παραγωγή όπλων ασύμβατων με τα αμερικανικά συστήματα.

Η Orbital ATK στις 27 Ιανουαρίου 2016 υπέγραψε ένα παρόμοιο σχέδιο ύψους 50 εκ. Τα όπλα αυτά είχε τονιστεί πως  προορίζονταν να  καλύψουν «ανάγκες της Αμερικής και των συμμάχων της».

Η Orbital ATK δεν απάντησε στα ερωτήματα της Trud, ενώ η Chemring είπε πως οι πληροφορίες αυτές είναι απόρρητες και παρέπεμψε στην VMZ-Sopot.

H H. Folmer & Co εταιρία-ιδιοκτήτης του πλοίου, απέφυγε να κάνει σχόλιο, ενώ είναι γνωστό πως η ίδια εταιρία κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του Μπουμπάρακ στην Αίγυπτο είχε μεταφέρει φόρτο με σπρέι πιπεριού.




Τα Βαλκάνια κέντρο μεταφοράς όπλων στη Συρία


Η Βουλγαρία δεν είναι το μόνο κέντρο μεταφορών όπλων για τους τζιχαντιστές στην Συρία. Παλιότερα ήταν γνωστό πως υπό την επίβλεψη της CIA μεταφερόταν όπλα από την Κροατία στην Συρία.

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε το 2013 στην Ντέιλι Τέλεγκραφ, κροατικά όπλα μετά από πρόταση των ΗΠΑ, αγοράστηκαν από της Σαουδική Αραβία και η μεταφορά έγινε διαμέσου Τουρκίας και Ιορδανίας.

Και δεν είναι μόνο η Κροατία. Πάλι το 2013 η ιστοσελίδα DEBKA που σχετίζεται με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, είχε γράψει πως όπλα στέλνονταν από το Κόσσοβο και από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, ενώ ενδιάμεσος ήταν η αλβανική μαφία.

Σε έρευνα που έγινε πρόσφατα. Αποκαλύφθηκε πως 4 χώρες που υποστηρίζουν τους «αντιπολιτευόμενους» της Συρίας, από το 2012 κι εντεύθεν, αγόρασαν όπλα ύψους  1,2 δις ευρώ από τις χώρες Βοσνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβακία.


Πηγή: τουρκικά νέα


stavroslygeros.gr
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ