Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Χιλιάδες Υεμένιοι σε αντιαμερικανική διαδήλωση ενόψει της επίσκεψης Τραμπ στη Σαουδική Αραβία

Μαζική αντι-αμερικανική διαδήλωση συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση φώναζαν συνθήματα όπως: “Όχι στην αμερικανική τρομοκρατία”, διαμαρτυρόμενοι για τους Σαουδαραβικούς βομβαρδισμούς που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την Ουάσινγκτον για τη συνεργασία της με τα Σαουδαραβικά εγκλήματα εναντίον του έθνους της Υεμένης, παρέχοντας στο καθεστώς Al Saud συμβατικά και
απαγορευμένα όπλα.



Η κύρια ατζέντα της διαδήλωσης εκφράστηκε από τον επικεφαλής της Ανώτατης Επαναστατικής Επιτροπής (SRC) Mohammad Ali Al Houthi, ο οποίος δήλωσε:

“Σήμερα ξεκινάμε την εκστρατεία εναντίον της αμερικανικής τρομοκρατικής επιθετικότητας στην Υεμένη και η μεγαλύτερη διαδήλωση μας θα λάβει χώρα την ίδια μέρα που ο Τραμπ θα βρίσκεται στο Ριάντ”.

Προχθές το βράδυ ακτιβιστές υπέρ των Χούθι ξεκίνησαν το χάσταγκ #IsraelNukesYemen τονίζοντας ότι “δεν ήταν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Σαουδική Αραβία, αλλά το Ισραήλ που έριξε μια βόμβα νετρονίων στο βουνό Nuqm”, αναφερόμενοι στο βομβαρδισμό της περιοχής Sawan κάτω από το βουνό Nuqm στις 11 Μαίου του 2015.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν επίσης κάποια αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου για δημόσια ενίσχυση του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας στη βίαιη εκστρατεία κατά της Υεμένης και την καταστροφή της χώρας τους.



Από τον Μάρτιο του 2015, τα Σαουδαραβικά αεροπλάνα βομβάρδισαν βαριά την Υεμένη σε μια προσπάθεια να συντρίψουν το δημοφιλές κίνημα Houthi Ansarullah και να επανεγκαταστήσουν τον παραιτηθέντα πρόεδρο Abd Rabbuh Mansur Hadi.

Τα τελευταία νούμερα δείχνουν ότι ο επιβληθείς πόλεμος έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει πάνω από 12.000 Υεμένιους και τραυμάτισε χιλιάδες ακόμα. Η επιθετικότητα της Σαουδικής Αραβίας έχει επίσης επιβαρύνει σημαντικά τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές της χώρας, καταστρέφοντας πολλά νοσοκομεία, σχολεία και εργοστάσια.

Σχεδόν 3,3 εκατομμύρια Υεμένιοι, συμπεριλαμβανομένων 2,1 εκατομμυρίων παιδιών, υποφέρουν σήμερα από οξύ υποσιτισμό, ενώ περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται με την πείνα.

Αντίθετα με τη Συρία, ο πόλεμος στην Υεμένη αγνοείται παντελώς από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές:

https://www.almasdarnews.com/article/thousands-yemenis-attend-anti-american-rally-sanaa-ahead-trumps-visit-saudi-arabia-photos/

http://www.presstv.com/Detail/2017/05/12/521650/Yemen-Saudi-Arabia-US-Trump-Houthi-Ansarullah-Hudaydah-rally

offtherecord.net.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ