Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Καναδάς: Καθολικά σχολεία υπό κριτική επειδή ακύρωσαν θεατρικό για αγόρι που θέλει να γίνει πριγκίπισσα

Στην παράσταση ο Simon
μεταμορφώνεται σε Simone.
(Carousel Players)
Πολλά καθολικά σχολεία στο Οντάριο του Καναδά κατηγορούνται για ”τρανσφοβία” επειδή ακύρωσαν τις παραστάσεις ενός παιδικού θεάτρου με τίτλο «Αγόρια, κορίτσια και άλλα μυθολογικά πλάσματα» και περιλαμβάνει ένα 8χρονο αγόρι που ντύνεται σα κορίτσι και αμφισβητεί το φύλο του, αναφέρει το Reuters.

Οι παραστάσεις ανακλήθηκαν από έξι δημοτικά σχολεία – πέντε από αυτά με καθολικές σχέσεις – την τελευταία εβδομάδα περίπου, σύμφωνα με την εταιρεία θεάτρου πίσω από την παράσταση.

Το «Αγόρια, κορίτσια και άλλα μυθολογικά πλάσματα» λέει την ιστορία του 8χρονου Simon ο οποίος ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα και αισθάνεται κλεισμένος στα στερεότυπα των φύλων.

Αρκετοί γονείς παραπονέθηκαν ότι η παράσταση ήταν ακατάλληλη σε πρόσφατη δημόσια συνάντηση, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη η Jessica Carmichael, καλλιτεχνική διευθύντρια του Carousel Players.

Το έργο έπρεπε να ανέβει σε σχολεία μέσα και γύρω από
την περιοχή του Νιαγάρα στο Νότιο Οντάριο.


“Πιστεύω ότι αυτές οι ακυρώσεις οφείλονται σε τρανσφοβία, ομοφοβία και μισογυνισμό”, δήλωσε η Carmichael. ”Η κοινωνία μας δεν είναι τόσο ανεκτική όσο νομίζουμε ότι είμαστε”.


Σκηνή από την παράσταση.

Σε σχόλια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το καθολικό σχολικό συμβούλιο, το οποίο επιβλέπει πέντε από τα σχολεία που αποφάσισαν να μην βάλουν την παράσταση, δήλωσε ότι ήταν “πλήρως συμπεριλαμβανόμενο” αλλά ότι το θεατρικό έστελνε ένα μήνυμα που ξεπερνούσε την κατανόηση των μαθητών.


“Μετά την πρώτη παράσταση, ήρθε στην προσοχή μας … ότι το έργο δεν ήταν κατάλληλο για την ηλικία”, δήλωσε εκπρόσωπος της Καθολικής Σχολικής Σχολής του Νιαγάρα.


Το περιστατικό είναι “μια κλήση αφύπνισης στους γονείς”, λέει ο Jack Fonseca, ανώτερος πολιτικός στρατηγικής για την Εκστρατεία Ζωής.


Το φιλελεύθερο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής είναι ένας «σαφής και επικίνδυνος κίνδυνος για τα πολύτιμα μικρά τους» και πρέπει να συνεχίσουν τη μάχη εναντίον του, είπε στο LifeSiteNews σε ένα email.


“Ακόμη πιο πιεστικός είναι ο κίνδυνος αυτής της αντι-επιστημονικής, νέας θεωρίας των φύλων να προωθείται σαν να ήταν γεγονός”, πρόσθεσε.


Στην Ελλάδα η θεωρία αυτή άρχισε να προωθείται ήδη επίσης μέσω του προγράμματος σεξουαλικής αγωγής που φέρνει η κυβέρνηση και του ανάλογου βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού.


Το θέμα της αντι-επιστημονικότητας των θεωριών αυτών θίχθηκε επίσης από το Off the Record πριν λίγες μέρες σε ανάλογη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή για παιδιά και τα ”έμφυλα παιχνίδια”.


Πρόσθετη πηγή αρχικής φωτογραφίας: CBC/Radio-Canada


Πηγή: Offtherecord 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ