Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο Δ.Σ. ΜΚΟ που διαχειρίζεται 200.000.000 δολάρια ετησίως!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που κάποτε ως υπουργός Εξωτερικών μοίραζε χρήματα σε διάφορες γνωστές και άγνωστες ΜΚΟ, τώρα έγινε ο ίδιος μέλος -και μάλιστα ηγετικό- διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης!

Ο ίδιος φυσικά το αποκρύπτει επιμελώς, αλλά η πληροφορία έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα μέσω... Αμερικής. Την ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το τέταρτο Μνημόνιο, ο πρώην πρωθυπουργός (που έφερε το πρώτο) βρισκόταν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Bellagio» του Λας Βέγκας ως ομιλητής στο συνέδριο Salt για μεγαλοεπενδυτές και τραπεζίτες. Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου αναρτήθηκε το βιογραφικό του στα αγγλικά, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι «μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercy Corps, μιας διεθνούς ΜΚΟ που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν σε κάθε εμπόλεμη ζώνη στον κόσμο».

Με έδρα το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, η Mercy Corps είναι μια οργάνωση που διαχειρίζεται περί τα 200.000.000 δολάρια ετησίως και εμπλέκεται άμεσα και με το Προσφυγικό στη χώρα μας. «Επεκτείναμε τη δραστηριοποίησή μας και στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015 και, πλέον, έχουμε 35 άτομα έμμισθο προσωπικό στη Λέσβο, την Κω, τη Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Αθήνα και στα βορειοδυτικά της χώρας» έλεγε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει. Η ΜΚΟ με
τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην ηγετική ομάδα της έχει υπογράψει «συμφωνίες συνεργασίας με υπουργεία, δήμους και εμπορικά επιμελητήρια στα νησιά», όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη.

Ο Καμίνης

Ο Γιώργος Καμίνης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» τη Mercy Corps, με τον Δήμο της Αθήνας να παραχωρεί χώρους του στην εν λόγω ΜΚΟ για μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και γυμναστήρια για να αθλούνται οι πρόσφυγες που «διαχειρίζεται» η Mercy Corps. «Στην Αθήνα», όπως λένε οι ίδιοι, «εργαζόμαστε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ενσωμάτωση των προσφύγων, που θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος της πόλης». Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επισκεφτεί δομές προσφύγων στην Αθήνα μαζί με την πρόεδρο της Mercy Corps Λίντα Μέισον, αλλά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια εμφανιζόταν να επισκέπτεται τους χώρους ως... πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών!

Κ. Παπαχλιμίντζος

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Επίσης, εργαζόμενοι της ΜΚΟ Mercy Corps, είναι οι δύο εμπλεκόμενοι στην σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών, για τους οποίους ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τις επέδωσε επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρ. Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ), για υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική εκμετάλλευση λαθρομεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ