Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

πΓΔΜ-BJRM: Η Εφορία (επιτέλους) «βάζει χέρι» στις ΜΚΟ

Η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων, (UJP), ανακοίνωσε χθες ότι μετά από ελέγχους, θα καταθέσει αγωγές για «ξέπλυμα χρήματος» και «παράνομες δωρεές σε πολιτικές δραστηριότητες που ξεπέρασαν κατά πολύ τα προβλεπόμενα από τους νόμους», εναντίον πολυάριθμων ΜΚΟ στην πΓΔΜ.

Οι εφημερίδες του VMRO-DPMNE γράφουν ότι τα στοιχεία υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό αλλά οι φορολογικές αρχές δεχόντουσαν πιέσεις από την αμερικανική πρεσβεία για να μην προβούν σε ενέργειες εναντίον των ΜΚΟ που χρηματοδοτούσαν ανοιχτά τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, αλλά και τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης.

«Ωστόσο, με τις αλλαγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και την αναμενόμενη αλλαγή του προσωπικού στην αμερικανική πρεσβεία , η UJP αισθάνθηκε «ασφαλής» για να προχωρήσει στη διερευνήσει των εκατομμύριων των δολαρίων που διακινήθηκαν». ΟΙ φορολογικές αρχές ασχολήθηκαν καταρχήν με
τις μεγάλες μεταφορές χρημάτων από ΜΚΟ του Κουβέιτ, της Αλβανίας, της Κιργιζίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Ιορδανίας, για μερικές από τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι οργανώσεις που εξυπηρετούν «ξένες μυστικές υπηρεσίες», όπως η CIA.

Ο εκπρόσωπος της SDSM Πέτρε Σιγκέλοφ σε συνέντευξη Τύπου , ζήτησε από την Οικονομική Αστυνομία να εργαστούν «επαγγελματικά» και επέμενε ότι «δεν υπήρχε ανάγκη να διερευνηθεί η προέλευση των κεφαλαίων των ΜΚΟ».

πηγή
http://deltio11.blogspot.gr/2017/01/bjrm.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ