Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να εγκατασταθούν αιολικά «πάρκα» στα βουνά της Μάνης (ή οπουδήποτε αλλού)

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_154.html 
στο τέλος του συνδέσμου αυτού, μαζεύουμε υπογραφές)  

1. Επειδή ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να ηλεκτροδοτούν όταν χρειάζεται. Ρωτήστε τον Σταθάκη που άγχεται όποτε καθυστερεί το καραβάκι με το φυσικό αέριο... Η Δανία, τίγκα στα αιολικά και εξαγωγέας των αιολικών Vestas έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Και δεν ηλεκτροδοτείται από αιολικά. Λέει ότι έχει πολύ αιολικό ρεύμα, αλλά το στέλνει περίπατο στα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας. Η Γερμανία υπερδιπλασίασε την τιμή του ρεύματος στον καταναλωτή, λόγω ΑΠΕ και αιολικών. Το ρεύμα από αιολικά και αυτή το στέλνει περίπατο.

2. Τα αιολικά δεν μετράνε στην "επάρκεια ισχύος". Το λέει ο ΑΔΜΗΕ (που τα υπολογίζει ότι αξίζουν στο 10% της ονομαστικής ισχύος τους -- αν και στην Αγγλία, με πιο πολύ αέρα πετυχαίνουν και 2%.  Ούτε
υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες. Το λένε όλοι πλην των αιολικών. Μέχρι και η ΡΑΕ το λέει. Το 2008, άντε να πώ δεν το ξέρετε. Τώρα...?

3. Τα αιολικά δεν εξοικονομούν καύσιμα και επομένως δεν μειώνουν εκπομπές CO2. Τα ίδια τα αιολικά, δεν εκπέμπουν CO2, αλλά ούτε ηλεκτροδοτούν. "Εγχέουν" ρεύμα στο δίκτυο, κουτουρού, όταν φυσάει, και αναγκάζουν τις συμβατικές μονάδες να αυξομειώνουν παραγωγή για να είναι σταθερό το δίκτυο.  Η όποια "έγχυση", αντισταθμίζεται από την μειωμένη αποδοτικότητα και αυξημένη κατανάλωση στις συμβατικές μονάδες. Όχι, τα αιολικά στην Μάνη δεν επηρεάζουν ούτε στο απειροελάχιστο την λιγνιτική ηλεκτροδότηση.  Άντε να βοηθάνε για να εισάγουμε ρεύμα, ή αέριο.

4.  Τα αιολικά στην Μάνη δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για τις δήθεν υποχρεώσεις μας. Ήδη, ο ΑΔΜΗΕ δηλώνει 30% ρεύματος από ΑΠΕ για το 2016. Το 20% είναι μαϊμού, αλλά αφού οι "Ευρωπαίοι" θέλουν να παριστάνουν τον ηλίθιο και να το μετράνε, 20% από αιολικά και φ/β και 10% από υδροηλεκτρικά = 30%.  Και κανείς, μα κανείς, πλην των δικών μας λαμόγιων δεν ασχολείτα πια με αυτό το θέμα. Ασχολούνται με την διάλυση της Ευρώπης, ή του ευρώ και με τον Τραμπ (που, κατά σύμπτωση θεωρεί τα αιολικά επιδοτούμενη ζημιά στο περιβάλλον και στιςε τσέπες).

5. Τα αιολικά στην Μάνη θα μείνουν μόνιμα ενθύμια ηλιθιότητας και διαφθοράς -- κάπου μεταξύ ηλιθίων που νομίζουν ότι κάνουν καλό, και διεφθαρμένων που τα αδειοδοτούν.  Δεν πρέπει να έχει υπάρξει αιολική άδεια που να μην έχει σχέση με άμεσο ή έμμεσο λαδάκι.  Εκεί που θα φυτευθούν, εκεί θα τα βρουν τα εγγόνια σας. Μην πάτε μακριά... Μια ματιά στην Νότια Εύβοια.

Πεταμένα λεφτά σε καιρό φτώχειας. Πεταμένα λεφτά για να βγάλουν κανένα ποσοστό ντόπιοι απατεώνες, από τα λεφτά που θα πάνε σε Γερμανούς και Δανούς απατεώνες. Απατεώνες γιατί ψεύδονται επί σειρά ετών για να μας κλέβουν. Νόμιμα, με τον Νόμο Μπιρμπίλη. Τι Μπιρμπίλη, τι Παπκωνσταντίνου, τι Σταθάκης... Λυπάμαι. Αλλά και οι χωματουργοί και οι μαφιόζοι είναι οι ίδιοι και ίδιοι...

πηγή

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2017/01/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ