Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Παρατηρήσεις σχετικά με την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Μέρος 1ο)

Κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες μία έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τα οικονομικά της Ελλάδας. Αν υπήρχε Δικαιοσύνη... θα έπρεπε να πάει φυλακή πολύς κόσμος αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες οι εξουσίες βρίσκονται στα χέρια μίας συμπαγούς κι αποφασισμένης συμμορίας γι' αυτό και «απολαμβάνουμε» σταθερότητα στο πολίτευμα χωρίς εμφύλιες συγκρούσεις.

Τα ενδιαφέροντα που εντόπισα στη συγκεκριμένη έκθεση μέχρι τη σελίδα 33 από τις 95:

1) Τα φορολογικά πρόστιμα που επέβαλλαν σε εννέα χρόνια σε επαγγελματίες κι εταιρίες ανέρχονται στα 25 δισεκατομμύρια. Περιουσίες αντίστοιχης και πολύ μεγαλύτερης αξίας θα κατασχεθούν με αυτόν τον νομότυπο τρόπο ώστε να καταλήξουν στο ΤΑΙΠΕΔ κι από εκεί στους ξένους τοκογλύφους με διαδικασίες express και με ασήμαντο αντάλλαγμα.

2) Εδώ το ελεγκτικό συνέδριο διαπιστώνει κινήσεις εσωτερικού δανεισμού ύψους (κρατηθείτε!) 675 Δισεκατομμυρίων ευρώ! Οι ελεγκτές προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις αυτές χωρίς να επιτρέψουν σ' εμάς να κατανοήσουμε τον μηχανισμό.
Δεν έχουν στοιχεία για το ποιοι οργανισμοί συμπεριλαμβάνονται στους πιστωτές και με ποιον τρόπο έγινε αυτή η εγγραφή. Ζητούν στοιχεία κι εξηγήσεις από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους... και αυτοί τους δείχνουν τα μπαλάκια τους. Και μιλάμε για 675 Δισεκατομμύρια λογιστικό μαγείρεμα.
Σημειώστε ότι στον ΟΔΔΗΧ ήταν η Goldman Sachs που μας
έστελνε τα καμάρια της.

3) Πληρώθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια σε δαπάνες που ΔΕΝ υπήρχαν στον προϋπολογισμό που αφορούσαν φυσικά ...ταμειακές διευκολύνσεις και νέα δάνεια ...κι αντίθετα δεν καταβλήθηκαν τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Προτεραιότητα έχουν ΠΑΝΤΑ οι τοκογλύφοι στο μυαλό των πολιτικών.

4) Θυμάστε το ΚΕΕΛΠΝΟ που μοίραζε εκατομμύρια στα λαμόγια της δημοσιογραφίας δήθεν για διαφήμιση σε μαϊμού ειδησεογραφικές ιστοσελίδες; Ε, λοιπόν τα λεφτά που μοίραζε...ήταν από ΔΑΝΕΙΑ που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και μόνο για τα τοκοχρεωλύσια ενός έτους ...μας κόστισε... 15 εκατομμύρια ευρώ! Είχε πάρει δάνειο, στο δικό μας όνομα... 200.000.000 ευρώ και τα έκαναν φύλλο και φτερό. 

5) Λίγο παρακάτω βρίσκουμε ότι ΠΑΛΙ δεν είχαν προβλέψει 10 Δισεκατομμύρια για πληρωμές που αφορούσαν δάνεια.

Όπως διαπιστώνουμε οι κλόουν που μας κυβερνούν εκτός από το Σύνταγμα ...έχουν καταστήσει χαρτί υγείας ακόμα και τον Προύπολογισμό της χώρας ...εννοείται χωρίς την παραμικρή συνέπεια. Εμείς απειλούμαστε με κατασχέσεις αν δεν πληρώσουμε τους φόρους της ΕΠΟΜΕΝΗΣ χρονιάς προκαταβολικά... κι αυτοί παρουσιάζουν εικονικούς Προϋπολογισμούς, κάνουν μαγειρέματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ξεχνούν να προβλέψουν δεκάδες δισεκατομμύρια δαπανών αλλά θυμούνται να ΚΟΨΟΥΝ τα ψιλά από την πραγματική οικονομία, από την ενίσχυση των ανέργων και από την Υγεία.
Η συνέχεια των παρατηρήσεων για τα υπόλοιπα 2/3 της έκθεσης σε επόμενη ανάρτηση.

Παρακάτω ολόκληρη η έκθεση:
















































πηγή

http://antizitro.blogspot.gr/2017/01/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ