Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΡΟΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Το σχέδιο είναι απλό στην εφαρμογή του.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι αθρόες και ανεξελεγκτες ροές μεταναστών, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας θα πρέπει να περιπολούν δύο ή περισσότερα ελληνικά αντιτορπιλικά επί 24ωρου βάσεως.

Ούτε θα πυροβολούν, ούτε θα βουλιάζουν τις βάρκες.

Απλώς θα τις σταματούν και θα επιβιβάζουν τους πάντες -πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες- στο
κατάστρωμα του πλοίου. Εκεί θα βρίσκονται δύο ή τρεις Σύριοι που θα συνεργάζονται με το προσωπικό του πλοίου. Θα περνούν από έλεγχο τους πρόσφυγες είτε έχουν είτε δεν έχουν διαβατήριο-ταυτότητα, κάνοντας ερωτήσεις ταυτοποίησης στη γλώσσα τους. Όσοι απαντούν σωστά, με ερωτήσεις που πιστοπούν την προέλευση από Συρία (π.χ. ερωτήσεις που αποδεικνύουν την συριακή προφορά, διαλέκτους, ιστορία, γεωγραφία κλπ.) και εφόσον προέρχονται πράγματι από περιοχές απειλούμενες από τον ISIS, θα παραμένουν στο πλοίο. Οι υπόλοιποι θα επιβιβάζονται ξανά στις λέμβους και θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

Όσοι παραμένουν θα περνούν από δεύτερο έλεγχο -χωρίς εξαιρέσεις – όταν θα αποβιβάζονται στα νησιά (δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες, υγειονομικός έλεγχος κλπ.).

Με τον τρόπο αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι αριθμοί των μεταναστευτικών ροών θα είναι πολύ μικρότεροι από τους σημερινούς.

Επιπλέον η Ελλάδα θα έχει τηρήσει τους ηθικούς κανόνες αλλά και τους διεθνείς νόμους και συνθήκες. Κανείς δεν θα μπορεί να την κατηγορήσει.

Θα είναι καλό επίσης να υπάρχουν στα πλοία αντιπρόσωποι της Frontex ή του ΝΑΤΟ ως παρατηρητές, αλλά τα πλοία θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ελληνικά και υπό τις εντολές του Ελληνικού Ναυτικού.

Από την άλλη πλευρά, στα ελληνικά νησιά θα πρέπει να υπάρχουν παρατηρητές του Λιμενικού επί 24ωρου βάσεως που -με κυάλια νυκτός- θα εντοπίζουν οποιαδήποτε λέμβο ξέφυγε από την επιτήρηση των πλοίων και θα ειδοποιούν τα πλοία, δίνοντας το στίγμα ώστε να προσεγγίσουν τις λέμβους και να κάνουν τον καθορισμένο έλεγχο, αποτρέποντας έτσι την προσέγγιση των λέμβων στα νησιά, πριν περάσουν από τον έλεγχο του πλοίου.

Το κόστος αυτής της επιχείρησης θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ε.Ε. αφού εμείς θα εξασφαλίσουμε με αυτόν τον τρόπο την ασφάλεια των συνόρων της Ευρώπης και θα μειώσουμε τον κίνδυνο από τα εξτρεμιστικά στοιχεία -κι όλα αυτά με ελάχιστο κόστος.

Όταν έχει γίνει αυτό το ουσιαστικό ξεκαθάρισμα έγκαιρα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποδεχθούν και τα άλλα κράτη τους πραγματικούς πρόσφυγες, στο ποσοστό που τους αναλογεί.

Όταν παραδίδεις τον έλεγχο των συνόρων σου σε αλλότριους οργανισμούς ή κράτη, αναμφίβολα έχεις τελειώσει ως κράτος. Ο Σύριζα και κυρίως η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που εφάρμοσε με τόση ανευθυνότητα την πολιτική του Σύριζα, φέρουν τεράστια ευθύνη, η οποία πιστεύω ότι θα τους καταλογισθεί από την Ε.Ε. πολύ σύντομα.

Με την πρότασή μας αυτή τα κράτη-μέλη της Ευρώπης θα είναι πολύ εύκολο να απορροφήσουν αυτόν τον μικρό αριθμό προσφύγων. Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει έτσι σε μία ειρηνική ζωή στην Ευρώπη ενώ η Ευρώπη από την πλευρά της θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας. 


πηγή
http://www.ithesis.gr/politikh/na-pos-stamatoun-amesa-oi-roes-lathrometanaston/


Σχόλιο από Οι Μάσκες Πέφτουν:

Μόλις τους ξαναβάλλουμε στις βάρκες θα τις τρυπήσουν και θα ξαναπερισυλλεγούν αναγκαστικά ως ναυαγοί.
Σε τεχνοκρατικό επίπεδο υπάρχουν πάρα πολλοί αυτονόητοι τρόποι, που σχετίζονται με την απόσυρση των κινήτρων, την δημιουργία αντικινήτρων, την απέλαση και την σκληρή τιμωρία των διακινητών.
Είναι αφελές να ψάχνουμε γιά τεχνικούς τρόπους σαν να είναι το πρόβλημα τεχνοκρατικό και όχι πολιτικής βούλησης Τί νόημα έχει αυτό όταν η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και αυτών που τούς κινούν τα νήματα, αφού είναι μαριονέτες, είναι απολύτως υπέρ της αύξησης και επιτάχυνσης της μετανάστευσης με σκοπό την δημογραφική αλλοίωση των εγχώριων πληθυσμών; Κοροιδευόμαστε.




Δείτε και,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ