Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Το 2016 το πιο ζεστό έτος όλων των εποχών (αν είστε αγράμματος ή νοικιασμένος)

Αν είστε πλασιέ αιολικών ή ενοικιαζόμενος "δημοσιογράφος" θα είστε σίγουρος ότι το 2016 ήταν το πιο ζεστό έτος όλων των εποχών.  Και φυσικά υπαινίσσονται λίγο σάπια ότι φταίει και το ανεβασμένο CO2.  Το ρεκόρ το επιβεβαιώνουν και οι δορυφόροι (στην παραπάνω εικόνα, από εδώ, μεγαλώνει με κλικ).

Και επειδή τα στιγμιαία σκαμπανεβάσματα καμιά φορά δεν φαίνονται σε χρονικές κλίμακες ...χιλιετηρίδων, καλό είναι να βλέπουμε και τα ρεκόρ ζέστης ή κρύου και σαν τρέχοντες ετήσιους μέσους όρους. Ο μέσος όρος του 2016 είναι 0,05 βαθμούς πάνω από το άλλο ρεκόρ του 1998-99.  Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν, το 2016 ήταν ρεκόρ ζέστης.

Τώρα... Επειδή έχω και λίγη περιέργεια, το ψάχνω... Το CO2 ανεβαίνει σταθερά από το ...10.000 π.Χ. και ειδικά από το
τέλος του μίνι-παγετού του 18ου αιώνα... Θα το δείτε παρακάτω. Υπάρχει όμως κάτι άλλο που ήταν σε έξαρση το 1998 και το 2016, το φαινόμενο El Niño (κάτι σε ταλαντώσεις στα ρεύματα του Ειρηνικού Ωκεανού που επηρεάζουν το κλίμα όλου του πλανήτη)...

Θα μου πείτε, "σύμπτωση". Θα σας πω "Χμμμ..."





Αλλά πάμε στο πιο ζεστό έτος όλων των εποχών... Αν η θερμοκρασία ρεκόρ του 2016 κρατήσει για καμιά δεκαριά χρόνια στην σειρά (σε ετήσιο μέσο όρο), θα φτάσει στα επίπεδα της θερμοκρασίας τον καιρό του Μίνωα και της Πασιφάης... Τότε που οι γυναίκες, προφανώς λόγω ζέστης ντυνόταν ..ελαφριά!  Και, σημειώστε παρακαλώ και την εξέλιξη της αύξησης του ατμοσφαιρικού CO2...  Άρχισε να ανεβαίνει 2-3.000 χρόνια αφού βγήκαμε από κάποια βαθιά κατάψυξη!




Ή, αν το δείτε από πιο μακριά, αν το ρεκόρ ζέστης του 2016 κρατήσει για μερικές εκατοντάδες χρόνια, θα φτάσουμε στα μισά των ρεκόρ των προηγούμενων "μεσοπαγετωδών" περιόδων.  Όταν μας σερβίρουν το σανό περί "να μην ανέβει η θερμοκρασία πάνω από 2 βαθμούς", αυτό που λένε είναι να μην ανέβει πάνω από τα επίπεδα των προηγούμενων μεσοπαγετωδών περιόδων (αφού η τωρινή μεσοπαγετώδης είναι περίπου 2 βαθμοί κάτω από τις προηγούμενες.  Αναρωτιέμαι αν ο υπήρχε κάποιος Δόκτωρ Τσιπουρίδης ή κάποιος Πρόεδρος Ζερεφός πριν 120.000 χρόνια και έβαλε πολλά αιολικά και έπεσε η θερμοκρασία από το +2 στο -8...

Αν το CO2 φταίει για κάποια υπερθέρμανση, αυτό δεν προκύπτει από το παρελθόν.  Το  αυξημένο CO2 είναι συνέπεια μάλλον παρά αιτία των μεσοπαγετωδών.  Κάτι άλλο παίζει, και ειλικρινά βαριέμαι το θέμα: Πλανητικές τροχιές, κοσμικές ακτίνες, ηλιακή δραστηριότητα κλπ κλπ.

Αν το CO2 φταίει, ωστόσο (δεν κολλάω εγώ) ας δούμε εμείς τι κάνουμε... 1) Το ατμοσφαιρικό CO2 δεν είναι όλο ανθρωπογενές ) και από το ανθρωπογενές, το 40-45% περίπου είναι η ηλεκτροπαραγωγή. 2) Στην αυτήν την ηλεκτροπαραγωγή, η συμβολή των ΑΠΕ, αρέσει δεν αρέσει είναι μικρότερη  από 3%. άντε να γίνει 5-6%. Και 3) σε αυτό το "κάτω του 10% ποσοστό" η πραγματική, μετρήσιμη, υποκατάσταση καυσίμων είναι από μηδενική έως αμφισβητήσιμη.  Άρα, τι καθόμαστε και συζητάμε για τις ΑΠΕ και το κλίμα! Αμφισβητήσιμη εξοικονόμηση στο κάτω του 0,10x45% ή 4,5% του ανθρωπογενούς CO2, αν όλοι γίνουν Γερμανοί, που, ειρήσθω εν παρόδω, ΔΕΝ μειώνουν τις εκπομπές τους με τις ΑΠΕ. Αν πέσουν σε βαθειά ύφεση, θα τις μειώσουν.

Εμείς, λοιπόν, κοροϊδευόμαστε.  Ή, για την ακρίβεια, μας έχουν για ηλίθιους, είτε για να πουλάνε αιολικά οι ΑΠΕτεώνες, είτε για να μπουρδολογούνε οι μπουρδολόγοι και να ...φοβόμαστε εμείς και να κονομάνε αυτοί.  False news? Κανένας?

Κάποιος, πολύ πιο σοβαρός από μένα έχει παρεμφερείς απόψεις για το θέμα...

πηγή
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2017/01/2016.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ