Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το μερικό μπλοκάρισμα του RT στο Facebook απαράδεκτο

© RIA Novosti. Μιχαήλ Voskresensky
Logo του τηλεοπτικού καναλιού RT. Φωτογραφία αρχείου.


ΜΟΣΧΑ, Ιανουάριος 19 - RIA Novosti. Η επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε απαράδεκτη την μερική παρεμπόδιση του RT στο Facebook.

"Είναι διπλά απαράδεκτη κατάσταση: αυτό από την μια πλευρά είναι λογοκρισία και από την άλλη πλευρά – αυτό είναι η λογοκρισία ως μέσο ανταγωνισμού», - είπε η Ζαχάροβα.
Πρέπει να πάρουμε μια απάντηση από τους εκπροσώπους του Facebook, είπε. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών συνέστησε επίσης στους δημοσιογράφους να κάνουν μια λίστα με τις παραβιάσεις και να τις υποβάλουν στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

"Το πρόβλημα είναι γνωστό, είναι ιδιαίτερα έντονος ο προσανατολισμός προς τη Ρωσία, είναι σαφές, δυστυχώς Κατά συνέπεια, είναι ανάγκη να λάβουμε από αυτές τις δομές εξηγήσεις του τι συμβαίνει." - Πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Η διοίκηση του κοινωνικού δικτύου Facebook έχει θέσει περιορισμούς που δεν επιτρέπουν στο κανάλι RT να
δημοσιεύει στη επίσημη σελίδα του μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο. Το κλείδωμα συνέβη μετά την συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε από την RT, το τηλεοπτικό κανάλι "Real Time" (προέκταση του American Radio "Radio Liberty», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ) παραπονέθηκε ότι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι παραβιάζουν τα πνευματικά του δικαιώματα. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του RT δήλωσαν ότι δεν υπήρξε παραβίαση της παρούσας πληροφορίας αυτό επιβεβαιώθηκε από το Associated Press.

Η Αρχισυντάκτρια του RT Μαργαρίτα Simonyan είπε ότι το κανάλι θα επιδιώξει την άρση του αποκλεισμού . Εάν οι περιορισμοί δεν αρθούν, από την σελίδα του RT, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια συνδρομητές του Facebook δεν θα είναι σε θέση να διεξάγει στη σελίδα την μετάφραση του στην τελετή εγκαινίων του εκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.

https://ria.ru
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ