Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Mία απίστευτη αποκάλυψη βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την telegraph.co.uk, που θα έπρεπε να προβληματίσει τις αρμόδιες Αρχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Στην αποκαλυπτική έρευνα της telegraph, που πρώτο το iThesis.gr σάς μεταφέρει στην Ελλάδα, καθώς όπως φαίνεται τα συστημικά ΜΜΕ φρόντισαν να ‘’καταχωνιάσουν” το εν λόγω δημοσίευμα, αποκαλύπτεται μία πολύ καλά οργανωμένη απάτη με πλαστά συριακά διαβατήρια, τα οποία χρησιμοποιούν αραβόφωνοι ούτως ώστε να
περάσουν από τα παράλια της Μ. Ασίας στα ελληνικά νησιά !


tel

Ο λόγος που χρησιμοποιούν πλαστά συριακά διαβατήρια φυσικά είναι προφανής. Σύμφωνα με τη Σύμβαση του 1951 για τους Πρόσφυγες, όσοι διαφεύγουν από τη χώρα τους λόγω βίας και διώξεων δικαιούνται βασικά δικαιώματα, βάσει του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να μην απελαθούν αμέσως και να μην σταλούν πίσω στη χώρα τους.
Αντιθέτως, μετανάστης είναι κάποιος που επιλέγει να επανεγκατασταθεί σε άλλη χώρα σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και είναι επιλέξιμος για απέλαση.

Σύμφωνα λοιπόν με την telegraph, υπάρχει στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook, ένα γκρουπ το οποίο παρέχει οδηγίες για το πως θα περάσουν στην Ελλάδα και φυσικά για το πως θα προμηθευτούν πλαστά συριακά διαβατήρια. Δημοσιογράφος της telegraph προσποιήθηκε τον μετανάστη και με έναν αριθμό που υπάρχει στο σχετικό γκρουπ στο FB κανόνισε να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, με πλαστό συριακό διαβατήριο αξίας…. 2.000 £ !

Εν συνεχεία ένας ρεπόρτερ, προσποιήθηκε τον Αιγύπτιο και συνομίλησε με τον υπεύθυνο της σελίδας και λαθρέμπορο και ρώτησε κατά πόσο θα ήταν εύκολο να περάσει στην Ευρώπη σαν Αιγύπτιος μετανάστης.

“Για εμάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα υπάρχει στην Ευρώπη», απάντησε ο λαθρέμπορος. “Το ταξίδι διαρκεί ακριβώς μία ώρα και είναι ασφαλές.Είναι μια φουσκωτή βάρκα, μια λέμβος, δεν βουλιάζει ».

Ετσι λοιπόν, προσφέρθηκε να παραλάβει τον ρεπόρτερ από την Σμύρνη και να τον μεταφέρει στη Μυτιλήνη για 800 λίρες ανά άτομο, με την τιμή για παιδιά κάτω των 10 να είναι στην μισή τιμή. Το σημείο συνάντησης θα είναι στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στη Σμύρνη.

Ο ρεπόρτερ ανησυχούσε πως όταν θα περνούσε στην Ελλάδα, οι αρχές θα τον έστελναν πίσω και ρώτησε αν υπήρχε δυνατότητα να παραλάβει πλαστό συριακό διαβατήριο.

Και αμέσως ήρθε η απάντηση: “Είναι πιθανό, αλλά θα σου κοστίσει πολύ – περίπου $ 1.500 έως $ 2.000 (£ 1.000 – £ 1.300). Δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει, καθώς μιλάμε για πλαστά έγγραφα, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να σε ανακαλύψουν. “

Άλλοι όμως λαθρέμποροι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πιο σίγουροι για αυτές τις δουλειές, καθώς έχουν κλέψει, εν μέσου χάους στην Συρία, διαβατήρια από κυβερνητικά κτίρια καθώς και τα μηχανήματα για την επεξεργασία τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία φωτογραφία, για να τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους πραγματικούς Σύρους, άδειες οδήγησης και επίσης ταυτότητες.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα στο facebook, που αποκαλείται ”ΤΗΕ TRAVELLERS”, έχει πάνω από 120.000 μέλη και τα μέλης της ομάδας προέρχονται από όλο τον αραβικό κόσμο, όπως από τον Λίβανο, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ, την Ιορδανία και την Αλγερία.

Γνήσιοι Σύροι, προειδοποιούν πως ακόμη και τρομοκράτες εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Πρόσφατα στη Βουλγαρία, μία μόνο από τις χώρες όπου περνούν μετανάστες, κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 πλαστά συριακά διαβατήρια.

Μία πρόσφυγας που ονομάζεται Rita και η οποία εργαζόταν κάποτε σε ένα τουριστικό γραφείο στη Δαμασκό, δήλωσε: «Όλοι οι άνθρωποι προσποιούνται ότι είναι από τη Συρία. Μπορείτε να αγοράσετε Συριακά διαβατήρια σε πολλά μέρη: στην Ελλάδα, στα Σκόπια, τη Σερβία και την Τουρκία ».

Ο Elias, ένας 18χρονος από το Al-Hasakah της Συρίας δήλωσε τα εξής: «Μπορείτε να αγοράσετε ένα συριακό διαβατήριο για 200 ή 300 ευρώ. Ιρακινοί τα πωλούν στην Κωνσταντινούπολη σε μυστικές τοποθεσίς. Υπάρχουν άνθρωποι από το Ιράκ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο που προσποιούνται ότι είναι από την Συρία. “

Η πλειονότητα των παραποιημένων διαβατηρίων προέρχεται από την συριακή πόλη Ράκα, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι σε δηλώσεις που είχε κάνει τον Δεκέμβρη του 2015, οι μετανάστες χρησιμοποιούν πλαστά συριακά έγγραφα για να ενισχύσουν τις πιθανότητες να γίνουν δεκτοί στην Ευρώπη ως πρόσφυγες.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε το εξής. Μεγάλο ποσοστό των Σύρων, ή όσων δηλώνουν Σύροι δεν είναι γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, που πιθανόν να έγιναν πρόσφυγες λόγω του πολέμου ή να καταδιώκονται από το ”καθεστώς Άσαντ”, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τα συστημικά Μ.Μ.Ε. τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. Αντίθετα, είναι νέοι σε ηλικία άνδρες, ντυμένοι με ακριβά ρούχα, που διαθέτουν τα πιο σύγχρονα και ακριβά κινητά τηλέφωνα. Επίσης, διαθέτουν αρκετά χρήματα, πέραν όσων κατέβαλαν ήδη στους διακινητές τους.

Ενδεικτική είναι η έρευνα που έγινε πριν λίγες μέρες, από την εταιρία δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ Research, με ερωτώμενους μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας η οποία βγάζει πολλά συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ”προσφύγων” είναι άνδρες (73,8%) και νέοι (72,2% έως 35 ετών) και ότι επίσης μεγάλη πλειοψηφία των εκ Συρίας προερχομένων αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους κυρίως στο ”καθεστώς”/στην κυβέρνηση (56,6%) και πολύ λιγότεροι στη δράση των τζιχαντιστών του ISIS (36,3%), άρα οι περισσότεροι είναι -τουλάχιστον- συμπαθούντες των ισλαμιστών! Περισσότερα εδώ: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=788795

988987_mko-neoi

988986_mko-megalyteroi

Ενώ άλλη μια δημοσκόπηση που έκανε η public issue είναι διαφωτιστική τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για τις ΜΚΟ περισσότερα εδώ: http://www.lifo.gr/now/politics/98515, κάτι που φυσικά σημαίνει πως όλο και περισσότεροι Ελληνες παρά την προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ, αργά, αλλά σταθερά ξυπνά από τον λήθαργο και δείχνει να αντιλαμβάνεται πως αυτές οι τεράστιες ροές λαθρομετανστών, αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο για την χώρα.

πηγή
http://www.ithesis.gr/politikh/apokaliptiki-ereuna-etsi-mpainoun-oi-prosfiges-stin-ellada/


Δες και,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ