Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

«Χάρισαν» με 45 εκατ. € την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιταλούς

Μεγάλη "χαρά" και "ανακούφιση" για τους καταστροφείς της χώρας μας "επαναστάτες" "αριστερούς" που ξεπουλάνε όσο-όσο ό,τι βρουν μπροστά τους. Νέο τους "επίτευγμα" η "πώληση" -όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ανοίξτε τώρα τις σαμπάνιες, αφού σας πήρε σχεδόν 4 χρόνια για να "πετύχετε" την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και μάλιστα ...σε αυτή τη τιμή.


Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 100% της
ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.

Προηγήθηκε χθες η έγκριση της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών και εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση υπεγράφη σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνη Λεούση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, Renato Mazzoncini. Ο κ. Λεούσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με το Ταμείο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από σχεδόν 4 χρόνια, δήλωσε ότι «η Ferrovie dello Stato Italiane Group αναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας έναν σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών».


Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ