Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΗΝ MONSANTO & ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Το 2006 χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε έναν από τους μεγαλύτερους μυκητολόγους στον κόσμο, τον Paul Stamets.

Ωστόσο, λίγοι έμαθαν γι’ αυτή την ευρεσιτεχνία. Γιατί;

Όπως αναφέρουν στελέχη της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων, αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη διάλυση αυτής της βιομηχανίας χημικών φυτοφαρμάκων.

επιμέλεια: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr

Κανείς δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί ότι τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως στην σύγχρονη συμβατική γεωργία έχουν βλαβερές συνέπειες για τη γη, τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και τα έντομα.

Η ραγδαία μείωση των πληθυσμών των μελισσών παγκοσμίως αποδίδεται στα χημικά σκευάσματα της Monsanto και άλλων γιγάντων της βιοτεχνολογίας, που ψεκάζονται πάνω από γεωργικές καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο (αν και ο αριθμός των χωρών που διώχνουν και απαγορεύουν τη Monsanto διαρκώς αυξάνεται).

Η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων είναι μια πρακτική που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει και να
αντικατασταθεί με νέες, φυσικές μεθόδους, πριν να είναι πολύ αργά.

Ωστόσο, η Monsanto παράγει σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί εμπόδια στη ροή των κερδών της. Γι’ αυτό κάνει τα πάντα για να αποκρύψει πληροφορίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την ύπαρξή της.

Όπως αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Paul Stamets. Ο Staments ανακάλυψε τον τρόπο, ώστε να κρατήσει μακριά από τις καλλιέργειες τα έντομα, αλλά με απόλυτα φυσικό τρόπο. Πρόκειται για τα SMART φυτοφάρμακα. Δηλαδή, τα βιολογικά φυτοφάρμακα που προστατεύουν τις καλλιέργειες από 200.000 είδη εντόμων, και όλα αυτά χάρη στην «μαγεία» των μανιταριών.

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά, ώστε να γίνει κάπως κατανοητή, ως εξής: Ο Stamets με την πατέντα του προτείνει τη λήψη εντομοπαθογόνων μυκήτων (που σκοτώνουν τα έντομα) και τη μετατροπή τους σε μη παραγωγικούς σπόρους. Οι συγκεκριμένοι σπόροι με τη σειρά τους προσελκύουν τα έντομα, τα οποία τρώνε τον σπόρο και μετατρέπονται σε μύκητες. (Στους υπερσυνδέσμους που παρατίθενται παρακάτω, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργούν τα συγκεκριμένα βιολογικά φυτοφάρμακα.)

Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνονται ότι ο μεγαλύτερος πόλεμος που διεξάγεται αυτή τη στιγμή είναι για τον παγκόσμιο έλεγχο της τροφής.

Όλο και περισσότεροι αναζητούν ποιοτική, βιολογική, καθαρή τροφή, χωρίς φυτοφάρμακα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Τέτοιες ιδέες δίνουν σε όλους την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ότι η μάχη δεν έχει χαθεί.

Δείτε την ομιλία του του Paul στο TED το 2008 με τίτλο «Έξι τρόποι με τους οποίους τα μανιτάρια μπορούν να σώσουν τον κόσμο:



Πληροφορίες:

Περισσότερα στοιχεία για τα βιολογικά φυτοφάρμακα μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.google.com/patents/US7122176

Μία λίστα με όλες τις ευρεσιτεχνίες του Paul Stamets:
http://patents.justia.com/inventor/paul-edward-stamets

Πληροφορίες για τον Paul Stamets:
http://www.fungi.com/about-paul-stamets.html

Η σελίδα της Wikipedia για τον Paul Stamets:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Paul_Stamets

με πληροφορίες από loveclicks.org

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ