Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Νέο Σοκ! Η Bild ανακάλυψε ότι η πιο «διάσημη» οικογένεια «προσφύγων» που η «συγκλονιστική» φωτογραφία της έγινε viral, ξαναγύρισε στο Ιράκ!

Μια είδηση που απομυθοποιεί την πολυδιαφημιζόμενη «προσφυγική» κρίση, έρχεται με τον Ιρακινό «πρόσφυγα» και την οικογένειά του, που έγιναν διάσημοι με μια φωτογραφία και τώρα έχουν ήδη επιστρέψει στο Ιράκ μετά από έξι μήνες που έζησαν στην Γερμανία.



Η ιρακινή οικογένεια, ο LaithMajid, η σύζυγός του, NadaAdel, οι γιοί τους Μουσταφά, ηλικίας 18, Αχμέντ 17 και Taha 9, μαζί με την 7χρονη κόρη Nour- έφτασαν στην Κω, τον Αύγουστο του 2015.
Ένας φωτογράφος τράβηξε την πλέον διάσημη φωτογραφία του Majidνα κλαίει, καθώς κουβαλούσε τη νεότερη κόρη του βγαίνοντας από το σκάφος. Η φωτογραφία αμέσως έγινε "viral" και ένα ακόμα "επιχείρημα" στα χέρια των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης στον αγώνα τους να απεικονίσουν την "απελπισία" και το "δράμα" των "προσφύγων" που "εγκαταλείπουν κακήν κακώς την χώρα τους για
να αναζητήσουν ασφάλεια στην Ευρώπη".



Προσέξτε που τον λέει "Σύρο"


Όπως η εφημερίδα Bildανέφερε το Σεπτέμβριο του 2015, η οικογένεια είχε "φτάσει" στο Βερολίνο, και ήταν «τελικά ευχαριστημένοι. Ελπίζουν να ζήσουν ειρηνικά, και να εργαστούν», έγραφε η Bildμε ενθουσιασμό. ("Η φωτογραφία τους πηγαίνει σε όλο τον κόσμο: τώρα είναι στο Βερολίνο", Bild 7 Σεπτεμβρίου 2015)




Η Bild διαβεβαίωσε τους αναγνώστες της ότι «καθώς ήταν σουνίτες στο σιιτικό Ιράκ, είχαν λάβει απειλές κατά της ζωής», και για αυτό αναγκάστηκαν να «πουλήσουν τα πάντα και να φύγουν».


Η NedaMajidέγραφε η Bild, είχε να λέει για το «νέο τους σπίτι»: ότι «η βασίλισσα της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είναι πολύ καλή. Είναι σαν μητέρα για εμάς».

Ως αποτέλεσμα της φωτογραφίας αυτής, η οικογένεια Majid έδωσε περισσότερες από 100 συνεντεύξεις Τύπου (!) στο Βερολίνο, σε μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.


Η ιστορία τους «δραπετεύοντας από τον τρόμο» και «σωτήριες προσπάθειες της βασίλισσας Μέρκελ» έγινε το πρότυπο κάθε δακρύβρεχτης «προσφυγικής ιστορίας» στα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 


Ως αποτέλεσμα, οι Majids έγιναν οι «πιο διάσημο» «πρόσφυγες» στον κόσμο. 


Τώρα, όμως, φαίνεται ότι η όλη φάρσα έχει καταρρεύσει. 


Η εφημερίδα Bild αποφάσισε να πάρει συνέντευξη από την οικογένεια Majid για άλλη μια φορά για να μάθει πως ζουν στη Γερμανία έξι μήνες μετά τη διαφυγή τους από την «κόλαση» και τις «απειλές θανάτου» της Βαγδάτης. 


Αυτό που βρήκαν τους σόκαρε ακόμη και να είναι μια εφημερίδας που υποστηρίζει φανατικά την εισβολής: η οικογένεια Ματζίντ ήταν πίσω στο Ιράκ, σώα και αβλαβής ακόμα κι αν ισχυρίζονταν συνεχώς ότι οι «ζωές τους ήταν σε κίνδυνο», (“World-famousrefugeefamilyisbackinIraq,” Bild, April 23, 2016)




Η Bild εξήγησε ότι έκαναν μεγάλες προσπάθειες να μάθει που πήγαν οι Majids. 


«Ήταν σαν τους είχε καταπιεί η γη. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν λειτουργούσε πλέον και κανείς δεν ήξερε που είναι, ούτε οι στρατώνες Schmidt-Knobelsdorf στο Spandau όπου έμεναν, ούτε η υπηρεσία του Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας». 


Ωστόσο, Bildτους βρήκε τελικά: «Ο τόπος που βρέθηκαν ήταν σοκαριστικός: Όλοι είχαν επιτρέψει πίσω στο Ιράκ, εκεί από όπου έφυγαν για να γλυτώσουν από θανάσιμο κίνδυνο». 


Προφανώς δεν είναι ικανοποιημένοι με την «προσφυγική» ζωή στο Βερολίνο, πήραν το αεροπλάνο και πέταξαν από Βερολίνο προς την ιρακινή πρωτεύουσα. 


Κάθε Τετάρτη, υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου προς τη Βαγδάτη, που κοστίζουν περίπου 300 € το άτομο. 


Οι Majidsετοίμασαν τα πράγματά τους, «βρήκαν» τα χρήματα για να αγοράσουν τα εισιτήρια και τώρα ζουν στην πόλη Ερμπίλ στο Ιράκ, αποκάλυψε η Bild. 


Τέλος, η Bildχαρακτήρισε την απόφασή τους να επιστρέψουν ένα «θλιβερό τέλος σε ένα επικίνδυνο ταξίδι» - και όχι, αυτό που είναι στην πραγματικότητα, απόδειξη ότι δεν υπήρξαν ποτέ «πρόσφυγες». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ