Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Έρευνα σοκ. Οι δύο στους τρεις μουσουλμάνους δεν θα ενημέρωναν την αστυνομία αν γνώριζαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης. Ένα 4% (100.000 άτομα) συμπαθεί τους τρομοκράτες. Ένας στους τέσσερις θέλει το νόμο της Σαρία. Σοκαρίστηκε ακόμα και ο εμπνευστής της λέξης «ισλαμοφοβία»!

Μια νέα έρευνα στους μουσουλμάνους της Βρετανίας διαπιστώνει ότι τα δύο τρίτα δηλώνουν ότι δεν θα επέλεγαν να ενημερώσουν την αστυνομία για σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων, αν τα γνώριζαν προηγουμένως.


Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την ICM για το κανάλι Channel 4 διαπίστωσε ότι μόνο το 34 τοις εκατό των μουσουλμάνων είπε ότι θα το ανέφερε αμέσως στην αστυνομία, αν πίστευε ότι κάποιος κοντά τους είχε σχέσεις με ανθρώπους που υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία.

Ένα επιπλέον 46 τοις εκατό είπε ότι θα μιλούσε με το πρόσωπο άμεσα για το τρομοκρατικό σχέδιο σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψει, ενώ το 37 τοις εκατό είπε ότι δεν θα ενημέρωνε την αστυνομία, αλλά θα αναζητούσε βοήθεια αλλού.

Ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα δεδομένα αυτά είναι ανησυχητικά, αυτό δεν σημαίνει, ότι τα δύο τρίτα των Βρετανών μουσουλμάνων υποστηρίζουν ή συμπαθούν την τρομοκρατία.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 4 τοις εκατό είπε ότι συμπαθεί τους ανθρώπους που παίρνουν μέρος σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας (1% δήλωσε ότι συμπαθεί εντελώς και 3% είπε ότι συμπαραστέκεται σε κάποιο βαθμό).

Επιπλέον, ένα 4 τοις εκατό είπε ότι συμπαθεί τους ανθρώπους που διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες ως «μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας».

Η πλειοψηφία του 96 τοις εκατό των μουσουλμάνων ανέφερε ότι δεν
είναι καθόλου φιλικοί προς τον εξτρεμισμό.


Ο Trevor Phillips, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο άνθρωπος που διέδωσε τη φράση «ισλαμοφοβία», δήλωσε ότι η έρευνα είναι εξαιρετικά ανησυχητική, υποστηρίζοντας ότι αυτό το 4 τοις εκατό (που συμπαθεί την τρομοκρατία) αποτελεί ένα δυναμικό «ισοδύναμο με 100.000 μουσουλμάνους»...




Ίσως ένα πιο αποκαλυπτικό εύρημα από την έρευνα είναι ότι ένας στους τέσσερις Μουσουλμάνους (23%) δηλώνει ότι επιθυμεί να δει την εφαρμογή του νόμου της Σαρία σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το ήμισυ των Βρετανών μουσουλμάνων πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να καταστεί παράνομη. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 5 τοις εκατό στη Βρετανία. Σχεδόν οι μισοί (47%) δήλωσαν επίσης ότι δεν συμφωνούν ως αποδεκτό ένας ομοφυλόφιλος να γίνει δάσκαλος, σε σύγκριση με το 14% του γενικού πληθυσμού.

Πάνω από το 20 τοις εκατό δεν καταδικάζει τον λιθοβολισμό των μοιχών, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (31%) θέλει η πολυγαμία (πολλές συζύγους) να γίνει νόμιμη, σε σύγκριση με το 8% του ευρύτερου πληθυσμού.

«Ένας στους έξι μουσουλμάνους λέει ότι θα ήθελε να ζήσει πιο ξεχωριστά (από τον υπόλοιπο πληθυσμό), το ένα τέταρτο θα ήθελε να ζει κάτω από το νόμο της Σαρία. Αυτό σημαίνει ότι ως κοινωνία έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που ουσιαστικά δεν θέλει να συμμετάσχει στον τρόπο ζωής των άλλων ανθρώπων», πρόσθεσε ο Phillips.

«Είμαστε πιο.. νευρικοί με τους μουσουλμάνους, επειδή αισθανόμαστε ότι θα προσβληθούν. Αλλά η άποψή μου είναι ότι εξετάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που με εξέπληξαν, έχουμε περάσει την φάση στην οποία μπορούσαμε να πούμε: “Εντάξει, μην ανησυχείτε, με τον καιρό θα αλλάξουν μυαλά”, γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και πρέπει να κάνουμε τα πράγματα να αλλάξουν τώρα», πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος.


Αν και τα ευρήματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι πραγματικά πιστεύουν οι Βρετανοί μουσουλμάνοι», έχουν ταρακουνήσει πολλούς, τα αριστερά mainstreamμέσα μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν απεγνωσμένα να τα υποβαθμίσουν, υποστηρίζοντας ότι η δημοσκόπηση είναι «ασύμμετρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ