Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχέδιο για Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης, από 4 κράτη μέλη της ΕΕ

Την ώρα που ο φιλοευρωπαϊστής Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους του ότι η Βρετανία δεν θα γίνει μέρος ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, μία είδηση που δημοσιεύει η Express, φέρνει στο φως σχέδιο δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ως μια προσπάθεια των γραφειοκρατών των Βρυξελλών να κυβερνήσουν με σιδερένια πυγμή την ήπειρο.

Η δήλωση έχει ως στόχο να φέρει τα κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο ενός ενιαίου διοικητικού οργάνου.

Η είδηση που ήρθε πρόσφατα στο φως, αναφέρει ότι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Λουξεμβούργο (τα 4 από τα 6 ιδρυτικά μέλη της σημερινής ΕΕ, τα άλλα είναι Βέλγιο και Ολλανδία), υπέγραψαν ένα έγγραφο τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρώμη, στο οποίο ζητούσαν την δημιουργία μιας «γενικής ένωσης κρατών» (“generalunionofstates”).

Η περαιτέρω ολοκληρωμένη Ένωση όχι μόνο θα έχει τον πρώτο λόγο πάνω σε οικονομικά και φορολογικά θέματα, καθώς και εσωτερικές αγορές, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές, πολιτιστικές και
εξωτερικές υποθέσεις, υποθέσεις ασφάλειας και αμυντικής πολιτικής των κρατών-μελών.




Η κοινή δήλωση λέει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.


«Πιστεύουμε ότι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη χρειάζεται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».


Λέει ότι η βαθύτερη ολοκλήρωση «δεν πρέπει να περιορίζεται στον τομέα των οικονομικών και δημοσιονομικών θεμάτων ή στην εσωτερική αγορά και στην αγροτική πολιτική».


Και προσθέτει: «Θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό ιδεώδες - κοινωνικές και πολιτιστικές υποθέσεις, καθώς και εξωτερικές, ασφαλείας και αμυντικής πολιτικής.

«Η τρέχουσα στιγμή προσφέρει μια ευκαιρία να προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή πολιτική ολοκλήρωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ομοσπονδιακή ένωση των μελών».



Ο Chris Grayling, ηγέτης της Βουλής των Κοινοτήτων, στον οποίον εστάλη το έγγραφο, είπε στους SundayTimes: «Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πλέον σοβαρά σχέδια για μια πολιτική ένωση, όπου εκείνες οι χώρες της ευρωζώνης κινούνται προς την κατεύθυνση μιας ενιαίας κυβέρνησης».


Ο ίδιος δήλωσε ότι η Βρετανία και η Δανία θα παραμείνουν εκτός, αλλά προειδοποίησε: «Αυτή η νέα οντότητα θα εξακολουθεί να κάνει τους δικούς μας νόμους για εμάς. 


«Θα έχουμε πολύ λίγο λόγο σε ό, τι θα συμβαίνει. 


«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα ή αν θέλουμε να εμπλακούμε σε αυτό που οδεύει ταχέως προς την επίτευξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης». 




Η αναπάντεχη αποκάλυψη έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για άλλη μια φορά σχολίασε το θέμα του διαλόγου για το δημοψήφισμα (της 23ης Ιουνίου για να αποφασιστεί η έξοδος ή όχι της Βρετανίας από την ΕΕ), λέγοντας σε νέους ψηφοφόρους στο Westminster, ότι θα πρέπει να αποφύγουν τον «απομονωτισμό και την ξενοφοβία», σε μια έμμεση μομφή προς την εκστρατεία υπέρ του Brexit. 


Όσον αφορά τα σχέδια της ΕΕ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω καμία τέτοια πρωτοβουλία. 


«Αυτό δεν είναι κάτι που σχετίζεται με την επιτροπή».


Διάβασε: 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ