Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ράμα ο αρχιτέκτων της αρπαγής περιουσίας από ελληνικές οικογένειες στην Χιμάρα

Με τις τελευταίες εξελίξεις στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, πέφτουν οι μάσκες και το καθεστώς Ράμα προχωρά στην μαζική αρπαγή περιουσιών από ελληνικές οικογένειες στην Χιμάρα.

Η προσπάθεια καθοδηγείται από τον πρωθυπουργό Ράμα ο όποιος στις αρχές του 2014 δημιούργησε μια "ομάδα εργασίας" (task force) η οποία θα έλεγχε τους τίτλους ιδιοκτησίας στην Χιμάρα, το Λούκοβο και τους Αγίους Σαράντα.

Δεν είναι σύμπτωση που οι κατάλογοι με τους τίτλους ιδιοκτησίας που αφαιρούνται από τις ελληνικές οικογένειες στις Δρυμάδες αναρτήθηκαν λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ράμα στην Χιμάρα. Ο ίδιος δήλωσε στις 2 Απριλίου στο χωριό Βουνό πως έχουν εντοπιστεί 11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γης με "προβληματικούς" τίτλους ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χιμάρας, προαναγγέλλοντας αυτό που θα ακολουθήσει με τους εν λόγω τίτλους ιδιοκτησίας.

Η προσπάθεια εξελίσσεται εντατικά τα τελευταία 3 χρόνια και
οι μεθοδεύσεις για την αρπαγή περιουσιών από τις ελληνικές οικογένειες της Χιμάρας είναι πολλές:
- Απαγόρευση εγγραφής κάθε είδους ακίνητης περιουσίας που ανήκει σε ελληνικές οικογένειες στο Εθνικό Κτηματολόγιο ακόμη και όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που το επιβάλει αυτό.

- Ακύρωση της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας στην περιοχή της Χιμάρας που έγινε το 2011 από τον ΟΑΣΕ με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν και είχε ολοκληρωθεί.


- Παραχωρήσεις κοινοτικών κτημάτων σε ιδιώτες (Αλβανούς) επενδυτές κτημάτων τα οποία δεν έχουν εγγραφεί στο εθνικό κτηματολόγιο και θεωρούνται κρατικά απριόρι.


- Ακύρωση τίτλων που έχουν εγγραφεί με δικαστικές αποφάσεις προς όφελος ελληνικών οικογενειών στην Χιμάρα με κατασκευασμένες κατηγορίες περί πλαστογραφίας.


- Απαλλοτριώσεις ιδιωτικής γης ελληνικών οικογενειών με εξευτελιστικά χαμηλές τιμές για κτήματα τα οποία έχουν παραχωρηθεί στην συνέχεια δωρεάν σε Αλβανούς επενδυτές.


Η αφαίρεση 123 τίτλων ιδιοκτησίας από ελληνικές οικογένειες στο χωριό Δρυμάδες στην Χιμάρα είναι μόνο η αρχή της νέας μαζικής καμπάνιας αρπαγής περιουσιών στην Χιμάρα που θα εφαρμοστεί σταδιακά και στα υπόλοιπα χωριά της Χιμάρας και στο Λούκοβο όπου υπάρχουν Ελληνικές οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ