Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΥΡΙΑΣ-ΙΡΑΚ, ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΝΑΥΛΩΣΗ, ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

ΗΠΑ και Σύμμαχοι συνεχίζουν τον «πόλεμο διά πληρεξουσίου» στη Συρία ενώ στηρίζουν ρητορικά την ανακωχή και τις εικονικές διαπραγματεύσεις ειρήνευσης.
Αυτό καταγγέλλουν δημοσιεύματα στο έγκυρο αμερικανικό οικονομικό δελτίο ΖeroHedge και σε αμερικανικά επίσης όργανα ανεξάρτητης διαδικτυακής ενημέρωσης.
«Πληρεξούσιος» στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του εθνικού στρατεύματος και της κυβέρνησης της Συρίας είναι τρείς ισλαμικές αποφύσεις τη Αλ Κάϊντα, η μία των οποίων –που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης- ομολόγησε την ενοχή μονάδων της στους δύο τελευταίους βομβαρδισμούς με χημικά στο Χαλέπι και δήλωσε πως ο υπεύθυνος διοικητής της μονάδας «καθαιρέθηκε».

΄Όπως ανέφερε δημοσίευμα στο ΖeroHedge του Σαββάτου, η βρετανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών Janes ανακάλυψε δύο πρόσφατες αμερικανικές αγγελίες αναζήτησης θαλάσσιου μεταφορέα για την μεταφορά 81 κοντέινερ, φορτίου που περιελάμβανε εκρηκτικές ύλες, από την
Κωνστάντσα της Βουλγαρίας στο λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας, για λογαριασμό του αμερικανικού ναυτικού.

Το φορτίο, που αναφερόταν στο έγγραφο, περιελάμβανε τυφέκια ΑΚ-47, πολυβόλα ΡΚΜ γενικής χρήσεως, βαρέα πολυβόλα DshK, εκτοξευτές ρουκετών RPG-7, και κατευθυνόμενα όπλα αντιτάνκ 9Κ111Μ Factoria, τελευταίου τύπου με σύστημα εξουδετέρωσης της θωράκισης με εκρηκτική αντίδραση.
΄Ένα φορτηγό, με χίλιους τόνους φορτίου όπλων και πυρομαχικών, από τη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Ρουμανία, απέπλευσε από την Κωνστάντσα στις 5 Δεκεμβρίου για τον στρατιωτικό λιμένα Αγκαλάρ της Τουρκίας και από εκεί για την Άκαμπα , στην Ιορδανία. Το δεύτερο πλοίο, με περισσότερους από 2.000 τόνους όπλων και πυρομαχικών, απέπλευσε στα τέλη Μαρτίου και επισημάνθηκε να πλέει προς Άκαμπα στις 4 Απριλίου.

Γνωρίζαμε ήδη- ανέφερε το δημοσίευμα- ότι οι «αντάρτες» της Συρίας παραλάμβαναν πλήθος όπλων παρά την επίσημη ανακωχή και ότι τα μισά από αυτά καταλήγουν στην Αλ Κάϊντα της Συρίας, επονομαζόμενη Ζαμπχάτ αλ-Νούσρα. Εκατομμύρια σφαιρών και βλημάτων όλμων, χιλιάδες νέων ελαφρών και βαρέων όπλων και εκατοντάδες νέων συστημάτων αντιτάνκ παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ. Από αυτά τα όπλα -όπως έχουν από χρόνια αναφέρει πολλαπλές ανεξάρτητες πηγές- τα μισά πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στους τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα.

Αυτές οι τελευταίες αποστολές συνιστούν αδιαμφισβήτητη παραβίαση της συμφωνίας ανακωχής που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και ΗΠΑ. Είναι πολύ πιθανό ότι ορισμένα από τα όπλα και πυρομαχικά που μεταφέρθηκαν τελευταία χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων, ανέφερε το δημοσίευμα.

Δεύτερο δημοσίευμα του Ζero Hedge της επομένης, επικαλούμενο πληροφορίες οργάνου Αμερικανών βετεράνων και ιρακινών πηγών, ανέφερε ότι Ιρακινοί αστυνομικοί είδαν την Παρασκευή αμερικανικό αεροπλάνο να ρίχνει όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ), σε μια περιοχή δυτικά της επαρχίας Ανμπάρ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των βετεράνων, στο βίντεο που μετέδωσε ιρακινό διαδικτυακό πρακτορείο, οι αστυνομικοί ακούσθηκαν να λένε ότι το αμερικανικό αεροπλάνο «παρέλυσε» επίσης τα ραντάρ και μέσα τηλεπικοινωνίας στην περιοχή. Είπαν ότι λίγα λεπτά αργότερα είδαν να φθάνει στην περιοχή ένα στρατιωτικό όχημα των τζιχαντιστών και να μεταφέρει τα όπλα σε θέση υπό τον έλεγχό τους.

Στο βίντεο ένα άνδρας ακούγεται να αναφέρει στον Ιρακινό πρωθυπουργό, για τα σχετικά διαβήματα (στους Αμερικανούς). Το όργανο των Βετεράνων σημειώνει πως ο στρατός του Ιράκ και εθελοντές είχαν απελευθερώσει την περιοχή (της ρίψης των όπλων) από τους τζιχαντιστές τον περασμένο μήνα και ότι μπορεί οι χάρτες των Αμερικανών να μην ήταν ενημερωμένοι.

Κατά ειρωνική συγκυρία αυτά συνέβησαν λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Τζων Κέρυ, Αμερικανού ΥΠΕΞ, στη Βαγδάτη, όπου δήλωσε ότι το Ι.Κ. έχει χάσει περισσότερο από 40% του εδάφους που ήλεγχε.

Ακόμη πιο περίεργο- σημείωνε το Zero Hedge- άλλες πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 21 Αμερικανοί στρατηγοί βρίσκονται στο Ιράκ – εκπληκτικός αριθμός για ένα πόλεμο όπου -αν πιστέψεις τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου- δεν συμμετέχει ο αμερικανικός στρατός. Και οι περαιτέρω ενισχύσεις καλύπτονται κάτω από τον πέπλο του αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους: Οι ΗΠΑ, δηλώνουν αξιωματούχοι, αποβλέπουν «στην επιτάχυνση των πρόσφατων επιτυχιών» εναντίον του Ι.Κ.
Το ρεπορτάζ του έγκυρου Zero Hedge (το οποίο συμπληρώνεται με φωτογραφίες από την καταγγελλόμενη ρίψη όπλων στους Τζιχαντιστές του Ι.Κ.-επισήμως στόχους και εχθρούς πολέμου), αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά τέτοιου περιστατικού στη δημοσιότητα.

Τον Οκτώβριο του 2014, οι Τζιχαντιστές έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εκόμπαζαν ότι παρέλαβαν ρίψη όπλων και εφοδίων που οι Αμερικανοί προόριζαν για τους Κούρδους υπερασπιστές του Κομπάνι.

Κάποιοι Ιρακινοί βουλευτές είχαν επίσης καταγγείλει ότι οι Αμερικανοί εφοδιάζουν το Ι.Κ., αναφέροντας μια περίπτωση ρίψης όπλων στο Τικρίτ, αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέρριψαν την καταγγελία.

Στη Συρία, η αμερικανική αεροπορία έχει ρίψει τόνους όπλων και πυρομαχικών σε αντάρτες συνδεόμενους με την Αλ Κάϊντα. Το αν καταλήγουν στην Αλ Νούσρα ή στο Ισλαμικό κράτος θα διαπιστωθεί κατά τη χρήση τους, καταλήγει το ρεπορτάζ.


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ