Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Θράσος γεννά τους τυράννους

Φυσικά και έχω απόλυτο δίκιο. Θα μπορούσαν στη Χρυσή Αυγή, αν δε διεκδικούσαν το αλάθητο του Πάπα, να αρχίσουν να μιλάνε για εξισλαμισμό, και να κατεβάσουν τις αναρτήσεις τους για τον πράκτορα Πολυζωίδη και τον ψευδομάρτυρα Ξάνθο,χωρίς να μου πουν μπράβο.
Αλλά δεν έχουν καμιά διάθεση βελτίωσης. Νόμος είναι το δίκιο του Φύρερ. Άλες Καπούτ.
Τώρα μερικούς του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού της «Θύρας 7», τους αφήνω μετεξεταστέους. Το Κόμμα οδηγός, ο «ηγέτης μας», και τα άλλα γραφικά, μας τα δίδαξε ο γέρο Αίσωπος με την ιστορία, «Γεωργού παίδες στασιάζοντες». ( Ἀτὰρ οὖν καὶ ὑμεῖς, ὦ παῖδες, ἐὰν μὲν ὁμοφρονῆτε, ἀχείρωτοι τοῖς ἐχθροῖς ἔσεσθε· ἐὰν δὲ στασιάζητε, εὐάλωτοι).
Υπάρχει και σώς από λαϊκή Σοφία. «Μπρος στα κάλη τι είναι ο πόνος»; «Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», «όλοι ενωμένοι», και άλλα τέτοια.
Σε αυτούς όλους θα απαντήσω με τον Σοφοκλή. ...

«θράσος γεννά τους τυράννους. θράσος, που αν φουσκώσει μάταια με ό,τι άκαιρο είναι κι ανώφελο, κι ανέβει στην πιο αψηλή κορφή,θα πέσει σε γκρεμό βαθύ».

ὕβρις φυτεύει τύραννον• ὕβρις, εἰ πολλῶν ὑπερπλησθῇ μάταν, ἃ μὴ ᾽πίκαιρα μηδὲ συμφέροντα, ἀκρότατον εἰσαναβᾶσ᾽ αἶπος ἀπότομον ὤρουσεν εἰς ἀνάγκαν,

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ