Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Πολιτεία στην Ινδία γίνεται 100% βιολογική και προστατεύει 75000 εκτάρια γης από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς

Πολιτεία στην Ινδία γίνεται 100% βιολογική και προστατεύει 75000 εκτάρια γης από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς

Της Christina Sarich

Διατηρώντας την γεωργική βιωσιμότητα

Από το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015, το Sikkim έγινε έγινε η πρώτη πλήρως βιολογική πολιτεία της Ινδίας. Με την εφαρμογή πρακτικών βιολογικής γεωργίας σε 75000 εκτάρια γης, οι πολίτες του Sikkim θα απολαύσουν βιώσιμη και απαλλαγμένη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς γεωργία, που θα είναι βιολογικά πιστοποιημένη.

«Καταφέραμε μία πλήρως βιολογική κατάσταση στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός Narendra Modi θα το ανακοινώσει αυτό επισήμως σε ένα συνέδριο για τη βιώσιμη γεωργία στην Gangtok στις 18 Ιανουαρίου» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Βιολογικής Αποστολής του Sikkim, δρ. Anbalagan.

Τα πολλά χιλιάδες εκτάρια γης έχουν σταδιακά μετατραπεί σε πιστοποιημένες βιολογικές εκτάσεις ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές που
καθορίζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Βιολογική Παραγωγή. Αυτή ήταν μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2003 όταν ο κυβερνητικός Pawan Chamling ανακοίνωσε ότι το Sikkim θα γίνει πολιτεία βιολογικής γεωργίας στη νομοθετική συνέλευση.

Σιγά σιγά τα χημικά όπως τα μη βιολογικά λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία άρχισαν να μειώνονται και τελικά απαγορεύτηκαν. Αυτό δεν άφησε άλλη επιλογή στους αγρότες, από το να καλλιεργούν βιολογικά.

Ο Γραμματέας Khorlo Bhutia λέει ότι αυτό θα διατηρήσει το χώμα, θα διατηρήσει τη βιωσιμότητα της γεωργίας και θα στηρίξει την βιοποικιλότητα. Ο ίδιος εικάζει επίσης ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί στην περίκλειστη πολιτεία των Ιμαλαΐων, λόγω αυτών των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας. Τα θέρετρα που βρίσκονται στο Sikkim χρησιμοποιούν ήδη την φήμη της βιολογικής πιστοποίησης για να δελεάσουν τους ταξιδιώτες να επιλέξουν τα δικά τους λαχανικά για δείπνο, απευθείας από τους κήπους των ξενοδοχείων και θερέτρων Λαμβάνοντας υπόψιν τη ζήτηση για βιολογικά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο, το Sikkim θα πρέπει να απολαμβάνει όχι μόνο τον αυξημένο τουρισμό αλλά και την αυξημένη υπερηφάνεια από τους τοπικούς πολίτες που αρχίζουν να εμπλέκονται στην φροντίδα του πλανήτη και της ευαίσθητης ζωής του με τον σωστό τρόπο.

awakengr.com
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ